دلمه کلم برگ سفید بدون گوشت یه غذای گیاهی و سبک و خوشمزهست که به عنوان یه وعده غذایی سبک با نون یا به عنوان پیش غذا میتونید سرو کنید. امیدوارم که درست کنید و دوست داشته باشید. من که خودم خیلی طرفدارشم.
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ سفید بدون گوشت
- لپه پخته یک پیمانه
- برنج پخته یک پیمانه
- کلم یک عدد بزرگ
- پیاز بزرگ دو عدد
- رب گوجه دو قاشق غذاخوری سر پر
- زرشک دو قاشق غذاخوری
- سبزی معطر دویست گرم (به دلخواه)
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت دلمه کلم برگ سفید بدون گوشت
برای درست کردن این دلمه کلم برگ سفید بدون گوشت خوشمزه اول ته کلم رو با کارد جدا کنید و بعد داخل آب جوش و نمک گذاشته و اجازه بدید پنج دقیقه بمونه تا نرم بشه و بعد بیرون بیارید.
این کار برای اینه که برگ های کلم به راحتی جدا بشه.
یه دونه پیاز رو با زردچوبه تفت میدیم تا طلایی بشه بعد بهش یک قاشق غذاخوری از رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم تا خامی رب گرفته بشه و رنگش باز بشه و بعد لپه و برنج پخته شده رو همراه با سبزی معطر که ریختن اون سلیقه ایه (من نریختم) و نمک و فلفل اضافه کرده و زیر حرارت رو خاموش میکنیم..
از سبزی خشک هم میتونید استفاده کنید. دو تا سه قاشق غذاخوری سبزی خشک معطر به سلیقه خودتون.
حالا دونه دونه برگ های کلم رو جدا کرده، یک قاشق از مواد داخلش میریزیم و جمعش میکنیم تا همه برگ های کلم تموم بشه.
بعد نوبت آماده کردن سس دلمه هست. برای این کار یه دونه پیاز رو با زردچوبه تفت بدید و یک قاشق غذاخوری دیگه رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه کرده و همراه با نمک و فلفل کمی تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگش باز بشه و بعد داخلش دو لیوان آب جوش میریزیم و میذاریم تا به جوش بیاد. این از سس.
حالا داخل یه قابلمه یه کوچولو روغن بریزید، بعد کف اون رو چند برگ کلم یا کاهو بچینید و دلمه های آماده شده رو روی اون بچینید و سس رو هم بریزید روی دلمه ها به صورتی که همه دلمه ها رو در بر بگیره.
در آخر هم یه بشقاب رو روی دلمه ها قرار بدید و در قابلمه رو بذارید. این کار برای اینه که دلمه ها باز نشه موقع پخت.
حالا حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بهش زمان بدید تا یه سس غلیظ روی دلمه ها داشته باشید، موقع سرو هم زرشک رو یه کوچولو تفت داده و بریزید روی دلمه ها و تمام. نوش جان