دلمه برگ انگور با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای وسوسه انگیز هست و تو فصل تابستون که هوا گرمه و اشتها کم میشه، انتخاب خیلی خوبیه. فقط درست کردنش کمی حوصله میخواد. این شما و اینم طرز پخت دلمه برگ مو با گوشت چرخ کرده.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با گوشت چرخ کرده

  • لپه ۲/۳ پیمانه (لیوان دسته دار)
  • برنج نیم دانه ۳/۴ پیمانه
  • سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، مرزه، نعناع، ترخون و گشنیز) ۲۰۰ گرم خرد شده
  • پیاز ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • شکر ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
  • سرکه ۱/۲ پیمانه
  • آب لیمو ۱/۲ پیمانه
  • آب ۱/۲ پیمانه
  • برگ مو سایز متوسط به میزان لازم

دستور پخت دلمه برگ مو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه دلمه برگ مو با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
۱. لپه و نیم دانه را از قبل شسته و حداقل ۲ تا ۳ ساعتی زمان بدهید تا خیس بخورند.

۲. آب لپه ها را خالی کرده مجدد با آب دیگری داخل قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید تا پخته شود. (حدودا ۲ ساعتی زمان می برد.)

۳. برنج را با آب و نمک روی حرارت میگذارید تا چند جوش بخورد. (فقط حواستان باشد برنج را زنده تر از حالت دم گذاشتن آبکش کنید.)

۴. پیاز را نگینی خورد کرده و در روغن تفت میدهیم نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.

۵. پیاز ها که کمی سبک شد گوشت را ریخته و خوب در روغن تفت بدهید.

۶. وقتی گوشت مغز پخت شد سبزی معطر خورد شده را اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا سبزی ها به خورد مواد داخل تابه برود.

۷. در نهایت برنج و لپه پخته شده را اضافه کنید و در حد ۵ دقیقه مواد را مخلوط کنید.

۸. می توانید در این مرحله مقداری رب هم به مواد اضافه کنید تا هم چاشنی دار شود هم رنگ خورشت دلمه تان قرمز شود.

۹. زیر شعله را خاموش کنید. قابلمه ای بردارید تا نصفه آب کنید و بگذارید تا آب بجوشد مقدار کمی نمک بریزد . برگ مو ها را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید ۵ دقیقه ای جوش ریز بزند تا رنگ برگ ها تغییر کند. سپس ابکش کنید و اب سرد به روی برگ ها بریزید.

۱۰. یک عدد برگ مو روی تخته کار پهن کنید از مواد دلمه داخل برگ گذاشته و به سلیقه خودتان برگ را بپیچانید.

۱۱. ته قابلمه مورد نظر را با چند برگ مو بپوشانید، دلمه های پیچانده شده را به ترتیب داخل قابلمه بچینید تا آخر. در آخر روی دلمه ها چند برگ مو و پیش دستی چینی بگذارید تا موقع پختن دلمه ها باز نشوند.

۱۲. آب، سرکه، اب لیمو و شکر را مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید.

۱۳. قابلمه را روی حرارت بگذارید با شعله ملایم اجازه دهید تا دلمه ها کاملا پخته شود. (حدودا یک ساعتی زمان می برد.)

۱۴. دلمه ها را در دیس بچینید و سرو و نوش جان کنید.