آلو دوپیازه بوشهری یکی از غذاهای سنّتی جنوب ایرانه که هم آسونه و هم خوشمزه. در گویش محلّی به سیب زمینی آلو میگن، به همین دلیل تو اسم این غذا آلو داره و به خاطر این میگن دو پیازه چون که به ازای هر سیب زمینی دوتا پیاز باید باشه.

آلو دوپیازه در عین حالی که خیلی خوشمزه هست، یکی از ساده ترین غذاهای ممکنه که خیلی سریع و فوری آماده میشه. وقت‌هایی که حوصله شام درست کردن ندارید، آلو دوپیازه بوشهری رو به یاد داشته باشید.


مواد لازم برای تهیه آلو دوپیازه بوشهری

  • سیب زمینی بزرگ 4 عدد (یا به تعداد نفرات)
  • پیاز متوسط 8 عدد (یا دو برابر تعداد سیب زمینی ها)
  • شنبلیله خشک 2 قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • ادویه کاری 1 قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • پاپریکا 1 قاشق چای‌خوری (به دلخواه)

دستور پخت آلو دوپیازه بوشهری

طرز تهیه آلو دوپیازه بوشهری با سیب زمینی
برای شروع سیب زمینی ها رو آب پز کنید. بعد از اینکه کامل پخت، پوست سیب زمینی‌ها رو گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.

در ادامه پیاز ها رو پ.ست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. داخل یک قابلمه بزرگ پیاز رو با روغن و به دلخواه کره تفت بدید تا طلایی بشه.

سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت ملایم کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

سپس شنبلیله خشک رو به پیازها اضافه کنید خیلی کمی تفت بدید و بعد حرارت رو خاموش کنید.

سیب زمینی های پخته و نگینی خرد شده رو به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. آلو دوپیازه بوشهری ما آماده شد.

به دلخواه حتی میتونید بعد از اضافه کردن سیب زمینی ها همه مواد رو با هم بکوبید تا له و پوره بشه.

در هر دو صورت خیلی خوشمزه میشه. بعضی ها رب گوجه یا گوجه خرد شده هم به پیاز داغ اضافه میکنن، اما بدون رب و گوجه خوشمزه تره.

آلو دوپیازه بوشهری با شنبلیله خشک عالی میشه، اما اگه شنبلیله خشک نداشتید می‌تونید کمی جعفری تازه خرد کنید و اضافه کنید.

آلو دوپیازه بوشهری رو با نون سنگک یا بربری تازه و سبزی خوردن سرو کنید. نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه آلو دوپیازه بوشهری

  • مقدار پیاز داغ باید زیاد باشه، ب ه همین دلیل میگن آلو دو پیازه.
  • نباید پیاز داغ خیلی قهوه ای یا سوخته درست کنید.
  • در تهیه آلو دوپیازه بوشهری بهتره مقدار ادویه ها زیاد باشه.
  • سیب زمینی رو می‌تونید له کنید یا رنده کنید، اما برای تهیه آلو دوپیازه بوشهری به روش اصلی بهتره که سیب زمینی به صورت نگینی خرد بشه.