یک دسر ساده برای شب یلدا. امیدوارم دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه دسر برای شب یلدا
- پنیرماسکارپونه ۲۰۰ گرم
- خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
- پودر قند الک شده ۱ پیمانه
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- شیر ۱/۴پیمانه
- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
- آب سرد ۱/۲ پیمانه
مواد لازم برای رولت
- آرد سفید قنادی ۴۵ گرم
- تخم مرغ ۳ عدد
- شکر ۶۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- شیر ۲۵ گرم
- روغن مایع ۲۵ گرم
- نمک ۱ پنس
- وانیل مایع ۱ قاشق چایخوری (یا وانیل پودری نصف قاشق چایخوری)
مواد لازم برای باتر کریم
- کره هم دمای محیط ۱۶۰ گرم
- پودر قند الک شده ۳۳۰ گرم
- وانیل مایع ۱ قاشق چایخوری (یا وانیل پودری نصف قاشق چایخوری)
- شیر 2 قاشق غذاخوری
آموزش روش تهیه دسر ساده برای شب یلدا
برای شروع ابتدا ژلاتین رو با آب مخلوط و بن ماری کنید و بذارید کنا.
بقیه مواد رو با هم خوب مخلوط کنید و ژلاتین را اضافه کرده به ۳ قسمت تقسیم کنید و یک قسمت را بیشتر از بقیه در نظر گرفته و بهش رنگ قرمز خوراکی بزنید و مقداری چیپس شکلاتی باهاش مخلوط کنید و بریزید داخل قالب لوف یا ناودانی و بذارید تو یخچال ببنده.
بعد وقتی بست، رنگ سفید رو بریزید و در آخر رنگ سبز رو بریزید و بذارید خوب ببنده.
برای تهیه رولت، زرده وسفیده تخم مرغ ها رو جدا کنید، سفیده را بذارید تو یخچال.
زرده را با ۵۰ گرم شکر دستور و نمک و وانیل خوب بزنید تا سفید و کشدار شود. یعنی در انتها که از پرههای همزن میریزه باید کشدار و بصورت روبانی روی هم بیفته.
سفیده ها را بزنید تا کمی فرم بگیره، ۷۰ گرم شکر باقیمانده را در ۳ مرحله اضافه و هربار ۱ دقیقه بزنید. سفیده باید به مرحله سافت پیک (قله خمیده) برسه.
زرده را به سفیده اضافه کنید و آروم از یک جهت با لیسک زیر و رو کنید و مواد رو به خورد هم بدید.
این مرحله خیلی مهمه که به درستی انجام بشه، نباید پف سفیده بخوابه!
آرد و بیکینگ پودر را سه بار از الک رد و به یکباره اضافه کنید و از یک جهت فولد کنید.
شیر و روغن مایع رو داخل ظرفی بریزید و چند قاشق از مایه را بهش اضافه و یکدست کنید.
سپس به کل مواد بیافزایید و فولد کنید.
در ادامه یک قالب مستطیلی 25 در 35 را انتخاب کنید و کف و دیواره قالب کاغذ روغنی بذارید و خوب چربش کنید.
سپس مواد را بریزید و صاف و یکدست پخش کنید. قالب را سه بار به سطح کار بکوبید و داخل فر از قبل گرم شده بادمای 170درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر بذارید و به مدت 12 الی 15دقیقه بپزید.
حرارت همزمان از بالا و پایین روشن بدون فن.
من درآخر دو دقیقه گریل را هم روشن کردم که رویه کیک برشته و خوشرنگ بشه. سپس کیک رو از فر خارج کنید و روش پارچه کشیده، وقتی خنک شد از قالب خارج و به اندازه مواد مغزی برش دهید و روی لایه میانی که آماده کردیم بذارید و رولت رو داخل یا قالب فیکس کنید و به مدت یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه و فرم بگیره.
بریا تهیه باترکریم 160 گرم کره هم دمای محیط رو داخل یک کاسه بریزید و با همزن بزنید تا رنگش روشن و حجیم بشه. سپس پودر قند رو در دو مرحله اضافه کنید و و خوب هم بزنید. سپس شیر و وانیل رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا فرم بگیره. بافت باترکریم باید ضاف و یکدست بشه.
دسر رو از یخچال خارج کنید و روی یک تکه نون رولت برگردونید و قسمت های اضافی نون رو برش بزنید.
باترکریم رو داخل قیف بریزید و روی رولت رو با باتر کریم بپوشونید و به سلیقه خودتون تزئین کنید.
نکته: باترکریم خیلی شیرینه بیشتر برای تزیین و یا یک لایه نازک روی کیک ازش استفاده میشه اگه دوست ندارید میتونید خامه جایگزین کنید.