وقتی که فصل سیب تازه میرسه، زمان خوبیه که دسر سیب درسته پخته با دارچین که ساده و بینهایت خوشمزه هست رو تهیه کنید. اگه دسر خوردن رو دوست دارید، پیشنهاد میکنم دسر سیب پخته ترکیه ای رو حتما درست و امتحان کنید.
در ادامه با دستور پخت دسر سیب درسته پخته با دارچین بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه دسر سیب درسته پخته با عسل و دارچین برای 4 نفر
- سیب 4 عدد
- شکر 6 قاشق غذاخوری
- عسل 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- آب 2 لبوان فرانسوی دستهدار
- هل 2 تا 3 عدد
- چوب دارچین 2 تکه بزرگ
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- غنچه گل سرخ 4 عدد (یا برگ گل سرخ 1 قاشق غذاخوری)
- زعفران دم شده 2 تا 3 قاشق غذاخوری
طرز پخت دسر سیب درسته پخته با دارچین و عسل به روش ترکیه ای
مرحله اول، آماده کردن شربت
برای شروع ابتدا دو لیوان آب رو داخل قابلمه بریزید و شکر رو هم اضافه کنید و کمی هم بزنید تا شکر کامل در آب حل بشه.
سپس قابلمه رو روی حرارت بذارید تا آب به جوش بیاد. زمانی که شروع به جوشیدن کرد، چوب دارچین، دونههای هل، غنچه یا برگ گل سرخ، زعفران دم شده، وانیل و به دلخواه عسل رو اضافه کنید و حرارت رو کم کنید و به مدت پنج دقیقه زمان بدید تا آب ریز بجوشه.
مرحله دوم، اضافه کردن سیب به شربت
در این مرحله سیبها رو بدون کندن ساقه، پوست بگیرید. به دلخواه میتونید سیب ها رو از وسط نصف کنید یا به صورت درسته برای تهیه دسر استفاده کنید. دسر سیب درسته ظاهر قشنگتری داره. اما اگه سیب ها رو از وسط نصف کردید، هستههاش رو جدا کنید.
وقتی که شربت در حال جوشیدنه، سیب های پوست گرفته رو به آرومی داخل شربت رها کنید تا شربت داغ به دستتون نپاشه.
در ادامه روی حرارت متوسط به مدت بیست دقیقه زمان بدید تا سیب ها داخل شربت ریز بجوشه. اگه سیب رو نصف کردید معمولا زمان کمتری برای پخت لازمه.
توجه داشته باشید که زمان پخت با توجه به اندازه سیب ها متغیره.
مرحله سوم، سرو و تزئین دسر
بعد از گذشت حدود بیست تا بیست و پنج دقیقه، پخته شدن سیب ها رو چک کنید. برای اینکار یک خلال دندون یا سیخ چوبی رو وارد یکی از سیب ها کنید.
اگه خلال به راحتی وارد سیب شد، یعنی که سیب پخته و وقتشه که سیب ها رو از شربت بیرون بیارید.
در ادامه سیب ها رو از شربت خارج کنید و اگه شربت هنوز رقیقه و به غلظت مناسب نرسیده و حالت کاراملی نشده، حرارت شعله رو زیاد کنید و چند دقیقه زمان بدید تا شربت به غلظت مناسب برسه.
هر کدوم از سیب ها رو در یک بشقاب بذارید، مقداری از شربت که غلیظ و کاراملی شده روی سیب ها بریزید و به دلخواه خودتون، با یک اسکپ بستنی وانیلی یا شکلات ذوب شده سرو کنید.
همچنین به دلخواه میتونید کمی پوست لیمو ترش رنده شده هم روش بریزید. این دسر سیب داغ کافی شاپی خیلی خوشمزه و سالمه. نوش جان.