کاسترد یه دسر خوشمزه و پر طرفداره که از مخلوط کردن و پختن زرده تخم مرغ، شیر و آرد درست میشه که با تغییر مقدار مواد اولیه غلظت کاستارد رو میشه کم و زیاد کرد. این دستور تهیه کاستارد خانگی با نشاسته ذرت و شیر رو بارها امتحان کردم و مقدار مواد دقیق و دستور پخت امتحان شده هست و می تونید با خیال راحت درستش کنید.

مواد لازم برای تهیه کاسترد خانگی با نشاسته ذرت و شیر

  • شیر دویست گرم (یه پیمونه سر خالی)
  • شکر چهل گرم
  • زرده تخم مرغ دو عدد
  • آرد ذرت بیست گرم (اگه آرد ذرت در دسترس ندارین، آرد سفید یا نشاسته ذرت جایگزین کنین)
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • رنگ غذا یا زعفرون دم کرده کمی
  • کره بیست گرم‌ (دلخواه)

طرز تهیه دسر کاسترد خانگی با نشاسته ذرت و شیر

طرز تهیه کاسترد خانگی با نشاسته ذرت و شیر

برای شروع ابتدا باید آرد را الک کنید تا سبک شود و کنار بگذارید. شیر را در یک قابلمه روی حرارت گذاشته و نصف شکر را به آن اضافه کنید و تا قبل از اینکه شیر به جوش بیاید، آن را از روی حرارت بردارید.

باقیمانده شکر را به زرده تخم مرغ‌ها اضافه کنید و این مخلوط را به قدری بزنید که یک کرم، یکنواخت به دست بیاورید. بعد آرد را در حالی که مجددا از الک رد می‌کنید به زرده تخم مرغ‌ها افزوده و این مخلوط را به قدری بزنید که هیچ گلوله آردی باقی نماند و صاف و یک دست ‌شود.

حال شیر داغ را هم به این مخلوط اضافه کرده و همان طور که دارید شیر را می‌ریزید مخلوط را هم بزنید تا تخم مرغ تکه تکه و بریده نشود. برای اطمینان از اینکه در هیچ کجای این مخلوط، تکه تخم مرغ وجود نداشته باشد، می‌توانید آن را از یک صافی درشت رد کنید.

اما اگر موقع اضافه کردن شیر، خوب مخلوط را هم زده‌اید، به یک بررسی چشمی بسنده کنید. حالا باید این مخلوط را روی حرارت تند قرار داده و مرتب هم بزنید. این هم زدن را باید تا وقتی که رد کفگیر شما کف قابلمه بماند ادامه دهید.

چون این رد نشان می‌دهد که کاسترد شما به غلظت مورد نظر رسیده است. در آخر، وانیل و کره را اضافه کرده و بعد دسر کاسترد خانگی‌تان را با لیسک داخل ظرف سروتان بریزید. این ظرف باید رویش پوشانده شود و تا زمان مصرف در یخچال باشد.

نکات مهم تهیه دسر کاسترد خانگی با نشاسته ذرت و شیر

توجه داشته باشید که در ازای هر صد گرم شیر، باید بیست گرم شکر، یک زرده تخم‌مرغ و ده گرم آرد یا نشاسته ذرت استفاده کنید. اگر دوست دارید کاسترد شما رویه نبندد، وقتی آن را در ظرف کشیدید، قبل از اینکه آن را در یخچال بگذارید، رویش را با کیسه فریزر بپوشانید، به طوری که پلاستیک دقیقا در تماس با سطح کاسترد باشد و اگر می‌خواهید از این کاسترد در بین لایه‌های کیک یا به عنوان سس در غذا استفاده کنید اصلا نیازی نیست آن را پس از تهیه در یخچال بگذارید. می‌توانید مستقیما پس از تهیه آن را روی کیک، گراتن و… بریزید.

من برای قالبی شدن دسر به ازای هر پیمونه دسر یه قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با یه چهارم پیمونه آب معمولی بن ماری و به دسر اضافه میکنم. قالبتون رو در حد براق شدن چرب کنین و بعد مایه دسر رو بریزین.