کاپ کیک پرتقالی فنجانی یکی از کیک های عصرونه خوشمزه و خوش عطر هست که با شروع فصل پرتقال های تازه و آبدار در پاییز و زمستان، پخت این کیک خوشمزه که ترکیبی از آب پرتقال طبیعی و رنده پوست پرتقال هست رو بهتون پیشنهاد میکنم.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک فنجانی پرتقالی بدون فر
- تخم مرغ ۵ عدد (۶۰ گرمی)
- شکر یک و یک چهارم پیمانه
- آب جوش یک قاشق غذاخوری
- آب پرتقال طبیعی یک پیمانه (اینکه طبیعی باشه در کیفیت کیک خیلی مؤثره)
- روغن مایع سه چهارم پیمانه
- زِسْت پرتقال یک قاشق چایخوری (رنده پوست پرتقال)
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- آرد ۲ و یک چهارم پیمانه
- بیکینگ پودر یک قاشق غذا خوری
دستور پخت کاپ کیک فنجانی پرتقالی بدون فر
برای شروع ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا میکنیم.
سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن میزنیم از لختگی که در آمد، یک چهارم پیمانه شکر را کم کم به آن افزوده و به هم زدن ادامه میدهیم تا کاملا فرم بگیرد، سفیده های فرم گرفته را در یخچال میگذاریم و ادامه کار را انجام می دهیم.
زرده ها را به همراه مابقی شکر (یک پیمانه)، آب جوش، وانیل و زست پرتقال (رنده پوست پرتقال) با دور تند همزن میزنیم تا کرم رنگ و کش دار شود.
آب پرتقال و رو غن را افزوده و در حد مخلوط شدن هم میزنیم .
آرد و بیکینگ پودر را الک میکنیم و طی ۲ یا ۳ مرحله به مواد افزوده و دورانی (به روش کراست) هم میزنیم در حدی که مواد یک دست شود.
در مرحله آخر سفیده تخم مرغ را هم در ۳ مرحله به مواد اضافه میکنیم و به صورت دورانی مخلوط میکنیم. دقت کنید هم زدن اشتباه یا زیاد مخلوط کردن در این مرحله میتونه پف کیک را از بین ببره.
با این مقدار مواد اولیه حدود ۲۲ عدد کاپ کیک سایز متوسط با این مقدار مواد داشته باشید.
داخل فنجان ها رو کمی چرب کنید و مایه کاپ کیک رو داخل فنجان ها بریزید. کمی بیش از نصف فنجان پر بشه کافیه.
سپس داخل یک تابه که که از قبل آب ریختید و در حال جوشیدن هست، فنجان های کاپ کیک رو بچینید. حرارت رو کم کنید تا آب ریز بجوشه.
ارتفاع آب تا نصف ارتفاع فنجان ها باشه مناسبه. در تابه دمکن بپیچید و حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا کاپ کیک های پرتقالی ما آماده بشن.
من روی کاپ کیک رو با ترکیب فراسینگ پنیری (ترکیب مساوی پنیر خامه ای و خامه فرم گرفته) و یک مقدار زست پرتقال و یک قطره رنگ خوراکی ژله ای زرد تزیین کردم.
میتونید مایه رو داخل قالب بریزید و به صورت کیک درست کنید. بهتره کیک های میوه ای را در قالب میان تهی درست کنید.
قالب ۲۵ سانت میان تهی و یا ۲۳ سانت گرد و ۲۰*۳۰ برای این مقدار مواد مناسب هست.
طرز تهیه کاپ کیک پرتقال و نارگیل
یه کاپ کیک نرم و لطیف، از عطر و طعمش نگم که فوق العاده است!
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک پرتقال و نارگیل
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر ۱۵۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
- آب پرتقال ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
- پودر نارگیل ۲۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
- آرد سفید ۱۵۰ گرم (۱ لیوان)
- رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق مرباخوری
مواد به دمای محیط برسه.
دستور پخت کاپ کیک پرتقال و نارگیل
کره و شکر رو اول با قاشق ترکیب کردم که موقع هم زدن نپاشه و بعد با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم. تخم مرغ رو اضافه کردم و رنده پوست پرتقال ریختم و یک دقیقه با همزن زدم ، دورگیری هم کردم.
دو تا پرتقال کوچک رو آبش رو گرفتم و از صافی رد کردم و داخل مواد ریختم. پودر نارگیل رو هم ریختم و مخلوط کردم.
آرد و بیکینگ پودر رو ترکیب کردم و ۳ بار الک کردم و کم کم به مواد اضافه کردم. از مواد کاپ کیک داخل قالب ریختم، از هر نوع قالب کاپ کیک و مافین می تونید استفاده کنید.
در فر از پیش گرم شده دمای ۱۷۰ درجه، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم.
نکات مهم
- فر برقی: ۱۶۵ درجه، طبقه وسط، المنت پایین روشن، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه.
- فر گازی: ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه، طبقه وسط، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه.
- بدون فر در فر دست ساز روی گاز هم می تونید درست کنید.
- برای من به ۱۵ عدد کاپ کیک شد.
- جای کره، می تونید روغن مایع هم استفاده کنید، پودر نارگیل هم قابل حذف هستش.