سوپ گشنیز با ماست یکی از انواع های سوپ خوشمزه و پر طرفدار ایرانی مخصوصا شهر تبریز است که جزو سوپ های مجلسی به شمار میاد. امیدوارم شما هم درست کرده و لذت ببرید.
من که خودم عاشق این سوپ گشنیز با ماست هستم!
مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز با ماست
- جو پوست کنده ۱ فنجان
- هویج متوسط ۲ عدد
- پیاز متوسط ۱عدد
- جو پرک ۲ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی کوچک ۱ عدد
- آب مرغ به مقدار کافی (تقریبا ۳ لیوان) نباشه هم از عصاره مرغ استفاده کنین
- ماست ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
- سس مایونز ۱ قاشق غذاخوری
- گشنیز خرد شده ۱ لیوان (یا یک دسته کوچک)
- سیر ۱ تا ۲ حبه
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور پخت سوپ گشنیز با ماست بدون مرغ
برای شروع ابتدا جو رو خوب بشورین و از چند ساعت قبل خیس کنین.
بعد داخل یه قابلمه پیاز رو خلالی خرد کرده و باکمی روغن تفت بدین تا سبک و طلایی بشه. جو رو با همون آبی که خیس کردین به پیاز همراه کمی نمک اضافه کرده و اجازه بدین خوب بپزه.
در ادامه هویج ها رو با رنده ی درشت، رنده کنین و همراه جو پرک به جو اضافه کرده و اجازه بدین حدود یک ربع بپزه.
سپس سیب زمینی رو پوست گرفته نگینی خرد کرده و همراه آب مرغ به بقیه مواد اضافه کنین، بعد ۱۰ ,دقیقه سیر ریز رنده شده رو به همراه گشنیز های خرد شده به سوپتون اضافه کنین.
نمک و فلفل سیاهش رو هم اضافه کرده و اجازه بدین حدود یک ربع بجوشه و سوپتون جا بیفته در این مرحله در قابلمه رو نزارین تا رنگ گشنیزها تیره نشه.
در نهایت ۵ تا ۶ قاشق ماست و سس مایونز رو با همزن دستی بزتین سپس با کمی آب رقیق کرده و طی چند مرحله همزمان که هم میزنین به سوپتون اضافه کنین و مدام هم بزنین وقتی که ازکناره ها شروع به جوشیدن کرد، نمک و فلفلش رو چک کرده و شعله رو خاموش کنین و نوش جان.
من موقع سرو با مقداری خامه تزئین کردم. بهتره که ماست ترش باشه، اگه ماست ترش ندارین ازچند ساعت قبل ماست رو بیرون از یخچال در دمای محیط قرار بدین تا ترش بشه.