کاپ کیک شکلاتی رو می‌تونید داخل فنجون و بدون قالب و بدون فر روی گاز درست کنید. در ادامه با دستور پخت کاپ کیک فنجانی شکلاتی مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کاپ کیک فنجانی شکلاتی

  • آرد 4 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کاپ کیک فنجانی شکلاتی بدون قالب در قابلمه بدون فر

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی بدون قالب در قابلمه بدون فر

مرحله اول، هم زدن تخم مرغ

برای شروع ابتدا تخم‌مرغ‌ها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکونید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سپس وانیل رو به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و یا همزن برقی یا دستی هم بزنید تا زرده و سفیده به طور کامل مخلوط و یکدست بشن.


مرحله دوم، اضافه کردن شکر و روغن

در این مرحله شکر رو به تخم‌مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا شکر به طور کامل داخل تخم‌مرغ حل بشه. در ادامه روغن رو اضافه کنید و کمی هم بزنید.


مرحله سوم، اضافه کردن آرد

آرد سفید، پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو داخل یک ظرف جدا بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس مواد رو سه مرتبه الک کنید. آرد الک شده رو کم کم  به مخلوط تخم‌مرغ و شکر اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشه.


مرحله چهارم پختن کاپ کیک شکلاتی در قابلمه روی گاز

کف قابلمه آب بریزید و روی حرارت بذارید تا آب به جوش بیاد. داخل فنجان‌ها رو کمی چرب کنید. مایه کاپ کیک رو داخل فنجون‌ها بریزید به طوری که کمتر از دو سوم فنجون‌ها پر بشه. سپس فنجون‌ها رو به آرومی داخل قابلمه بذارید. درب قابلمه دمکن بپیچید و روی حرارت کم حدود نیم ساعت زمان بدید تا کاپ کیک شکلاتی بدون قالب مغز پخت بشه. بعد از گذشت نیم ساعت، با یک خلال دندان به داخل کاپ کیک وارد کنید.  اگر خلال دندون خمیری نشد، یعنی کاپ کیک شکلاتی آماده شده.

فنحون‌ها رو از قابلمه خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا کمب خنک بشه تا کاپ کیک به راحتی از فنجون خارج بشه. سپس کاپ کیک ها رو با سس شکلات، شکلات آب شده، خامه یا پودر نارگیل تزئین و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت کاپ کیک شکلاتی بدون قالب در قابلمه بدون فر

  • دقت داشته باشید که برای پخت کاپ کیک در قابلمه، ارتفاع آب باید کمتر از نصف ارتفاع فنجون باشه تا آب در زمان جوشیده وارد کاپ کیک نشه و کاپ کیک رو خراب نکنه.
  • درر قابلمه حتما دمکن بپیچید تا بخار آب که روی درب قابلمه ایجاد میشه، داخل کاپ کیک نچکه و کاپ کیک رو خراب نکنه.

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی با روغن مایع با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

این‌ مافین شکلاتی یه بافت نرم ‌پنبه ای داره که وقتی میخورید کاملا تو دهن آب میشه و بشدت خوشمزست و پیشنهاد می کنم حتما درست کنید.

مواد لازم

  • آرد ۲/۵ لیوان فرانسوی سر خالی
  • شیر ۱ لیوان فرانسوی سرخالی
  • روغن ۱ لیوان فرانسوی سرخالی
  • پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل کمی
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری سر صاف
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شکلات تلخ ۵۰ گرم
  • شکلات شیری ۵۰ گرم

دستور پخت

در ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل رو‌ مخلوط کنید. اول با همزن خاموش کمی هم بزنید تا شکر به اطراف پخش نشه سپس با دور تند همزن ۵ دقیقه هم بزنید تا مواد حجمش دوبرابر و کاملا کرم رنگ و پوک بشه.

سپس شیر و روغن رو اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید نه بیشتر، مواد خشک که شامل (آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو) رو باهم مخلوط و الک کنید و طی سه مرحله به مواد تخم مرغی اضافه کنید و با دور کند همزن یا لیسک در حد مخلوط شدن هم بزنید.

در نهایت شکلات شیری و تلخ خرد شده رو اضافه کنید و‌کمی هم بزنید و کف قالب ها رو‌ کمی چرب و کپسول کاغذی رو‌کف قالب بزارید و‌ فیکسش کنید و از مواد کیک توی قالب بریزید بطوری که ۲/۳ قالب پر بشه و روشم شکلات چیپسی نسوز بریزید.

در آخر بزارید توی فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵دقیقه، دقت کنید که دمای فرها متفاوت هست و بعد از ۲۰ دقیقه حتما با یه سیخ چوبی چک‌ کنید اگر سیخ تمیز بیرون اومد پس مافین شما آمادست. من از قالب کیک یزدی استفاده کردم.