چیکن استراگانوف یا چیکن استروگانف یه غذای فوق‌العاده خوشمزه و پرطرفداره طعمش واقعا عالیه. چیکن استراگانف یه غذای روسی که به خاطر طعم و عطر بی نظیرش توی کل دنیا یه عالمه طرفدار داره. در ادامه با دستور پخت چیکن استراگانف با سس بشامل بدون خامه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه چیکن استراگانف با سس بشامل

  • سینه مرغ 2 عدد
  • فلفل دلمه ای سبز 1 عدد
  • فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد
  • جوانه گندم نصف بسته
  • سیر ریز شده 2 حبه
  • قارچ ورقه شده 250 گرم
  • کره 100 گرم
  • سس سفید (سس بشامل) 2 فنجان
  • نمک به مقدار لازم
  • خلال سیب زمینی سرخ شده

مواد لازم برای تهیه سس بشامل

  • آرد سفید 3 تا 4 قاشق سوپخوری
  • شیر 2 فنجان
  • کره 100 گرم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز پخت چیکن استراگانف بدون خامه با سس بشامل

طرز تهیه چیکن استراگانف با سس بشامل بدون خامه

برای شروع ابتدا سینه مرغ‌ها را پس از تمیز نمودن به قطعات بلند (حدود 6 تا 7 سانتی متر) با ضخامت حدود یک سانتی متر ببرید.

سپس نیمی از کره را داغ نموده و مرغ و سیر را با کمی نمک در آن ریخته و تفت دهید تا مرغ پخته شود.

قارچه‌ای ورقه شده را در باقی کره ریخته و حدود 5 دقیقه تفت دهید، سپس به مرغ اضافه نمایید. (می‌توانید کمی آبلیمو روی قارچ بریزید تا رنگ قارچ تیره نشود.)

فلفل دلمه‌ای‌ها و جوانه گندم را در کف تابه چربی که قارچها را در آن سرخ نموده‌اید ریخته و سریع آنها را روی حرارت کمی تفت دهید.

لازم نیست رنگ آنها تغییر نماید. سپس آنها را به مرغ بیفزایید.

طرز تهیه سس بشامل برای چیکن استراگانف

شیر و آرد را کم کم با هم مخلوط نموده تا آرد در شیر حل شود، سپس روی حرارت کم قرار دهید.

به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد. کمی که غليظ شد نمک و فلفل را به اندازه دلخواه اضافه نمایید.

سپس کره را در آن ریخته و هم بزنید تا آب شود. چند جوش که زد، سس آماده است. سس را روی مرغ بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا گرم بماند..

خلال سیب زمینیهای سرخ شده را کف دیس ریخته و مایه چیکن استروگانف را روی آن بریزید. کمی جعفری ریز شده روی آن بپاشید تا زیباتر شود.

نکات مهم و فوت و فن‌های تهیه چیکن استراگانف با سس بشامل بدون خامه

  • می توانید 2 تا 3 قاشق خامه در سس و یا هنگام کشیدن غذا روی آن بریزید تا لذيذتر شود.
  • اضافه نمودن آب نصف یک ليموترش یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مرغ آن را خوش طعم تر می‌کند.
  • خلال‌های سیب زمینی را می توانید در هنگام کشیدن غذا کناره های دیس و یا روی آن بریزید تا زیاد سس غذا را به خود جذب نکند.

طرز تهیه چیکن استراگانف با خامه

مواد لازم

  • نصف سینه مرغ
  • قارچ ۵ تا ۶ عدد
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ لیوان
  • خامه ۱۰۰ گرم
  • سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
  • نمک و فلفل و روغن به میزان لازم

طرز تهیه

سینه مرغ رو نواری برش میزنیم، پیاز رو خلالی میکنیم و تفت میدیم، بعد مرغ رو اضافه میکنیم با حرارت بالا تفت میدیم. نمک و‌ فلفل میزنیم و تا جایی هم میزینم که مرغ ها طلایی بشه.

در ظرف دیگه قارچ ها رو با کره با حرارت بالا تفت میدیم و آرد رو اضافه میکنیم و بعد شیر رو کم کم اضافه میکنیم و هم میزنیم، بعد مرغ ها رو اضافه میکنیم و در نهایت خامه رو اضافه میکنیم و‌ زیر مواد رو خاموش میکنیم، سیب زمینی رو خلالی نازک برش میزنیم و سرخ میکنیم و مواد رو در ظرف سرو میریزیم و با سیب زمینی تزئین میکنیم.

  • قارچ و مرغ باید با حرارت بالا تفت داده بشه تا آب نیندازه.
  • شیر رو کم کم اضافه میکنیم تا آرد گلوله نشه.
  • اگر خواستید سس رقیق تر بشه شیر بیشتر اضافه کنید.
  • میتونید داخل مواد سیر و آویشن بزنید.