استیک مرغ با سس قارچ رو میتونید با پوره سیب زمینی یا سیب زمینی سرخ شده یا سیب زمینی تنوری سرو کنید که بستگی به سلیقه خودتون داره. من استیک مرغ رو همیشه با سس قارچ و سیب زمینی تنوری درست میکنم، چون که ترکیبش کنار هم واقعا عالی میشه. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه استیک مرغ با سس قارچ و پوره سیب زمینی
- سینه مرغ ۱ عدد
- قارچ ۸ تا ۹ عدد
- سس مایونز ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه و زردچوبه و پودر سیر و آویشن به میزان لازم
- سیب زمینی 4 عدد
دستور پخت استیک مرغ با سس قارچ و پوره سیب زمینی
۱. برای شروع ابتدا سینه مرغ رو بدون استخوان کنید و با یک چاقوی تیز از عرض برش بدید و به دو یا سه قسمت مساوی برش بزنید.
یک نایلون فریزر روش بذارید با بیفتک کوب کمی بکوبیدش. اگه بیفتک کوب نداشتین با قسمت بالای گوشت کوب که گرده یواش یواش بکوبیدش حواستون باشه محکم نزنید که مرغ از هم جدابشه.
۲. به دو طرف مرغ نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه و پودر سیر و خیلی خیلی کم زردچوبه و آویشن و کمی روغن بزنید و بذاریدش داخل یخچال برای ۲ ساعت بمونه و مزه دار بشه.
۳. در ادامه داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید داغ که شد ورقه های مرغ رو بذارید کمی که سرخ شد حرارت رو کم کنید تا طلایی و مغز پخت بشه.
حرارت زیاد اولیه برای اینه که مرغ آب نندازه. آخرای سرخ شدن ۱ تا ۲ پر زعفران رو همینجوری گذاشتم داخل روغن خیلی عطر خوبی بهش داد (زعفران اختیاری و ۱ تا ۲ پر بیشتر نشه.)
۴. سپس قارچ رو برش بزنید با کمی روغن و کره با حرارت بالا تفتش بدید که آب نندازه. بهش نمک و کمی فلفل سیاه بزنید سرخ که شد سس مایونز بزنید مخلوطش کنید و از روی حرارت برش دارین.
۵. پیاز رو حلقه ای برش بزنید بهش جعفری خرد شده و کمی آبلیمو و نمک بزنید کنار استیک بذارید.
۶. سیب زمینی هارو درشت برش بزنید بهش نمک و فلفل و پودر پیاز و کمی روغن بزنید بذاریدش داخل فر همین که دو طرفش طلایی شد روش پنیر بذارید و گریل رو روشن کنید. روی پنیر برای تزئین کمی پولبیبر گذاشتم. (پولبیبر اختیاری)
برای تهیه پوره سیب زمینی، سیب زمینی ۴ عدد متوسط، کره ۳۰ گرم، شیر ۱/۲پیمانه و نمک و فلفل سیاه و جعفری تازه به میزان لازم نیاز داریم.
سیب زمینی ها رو آبپز کنید، بعد از اینکه خنک شد پوست آنها را بگیرید و با گوشتکوب له کنید.
کره، شیر و جعفری خرد شده با کمی نمک و فلفل سیاه، را به مواد اضافه کنید. پوره آماده سرو است.
روش دوم
برای استیک
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد (خلال کنید)
- آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری (قابل حذف)
- ادویه ها (فلفل، پودر سیر، آویشن، پاپریکا و نمک)
- کره ۲۵ گرم
برای سس قارچ
- قارچ ۷-۸ عدد
- کره ۲۵ گرم
- آرد ۱ قاشق غذاخوری
- عصاره گوشت ۱ عدد
- شیر ۱ لیوان
- خامه صبحانه ۱۰۰ گرم (نصف پاکت)
- نمک و فلفل سیاه
- پودر سیر ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
سینه مرغ رو میتونید از وسط نصف کنید تا ضخامت استیک کمتر بشه (من نکردم)
سینه مرغ رو با ادویه ها و آبلیمو و پیاز مرینیت کنید و حداقل ۴ ساعت و حداکثر ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار بدین تا مزه دار بشه.
گریل یا تابه رو بزارید روی حرارت تا کاملا داغ بشه.
استیک رو داخل تابه بزارید و هر طرف رو ۴ تا ۵ دقیقه با حرارت متوسط رو به بالا گریل کنید.
من هر طرف گوشت رو ۲ بار و هربار به مدت ۵ دقیقه گریل کردم (چون ضخامت گوشتم زیاد بود)
اگه ضخامت گوشت شما کمتر بود تایم پخت رو کمتر کنید (هر طرف ۳ دقیقه و ۲ مرتبه) هر بار که استیک رو برمیگردونید روی سطح گوشت کره بمالید تا نرم و لذیذ تر بشه. (اگه حرارت کم و تایم پخت طولانی باشه استیک سفت و خشکی خواهید داشت)
برای سس قارچ ابتدا کره و آرد رو ۱ دقیقه تفت بدین. سپس قارچ های اسلایس شده و پودر سیر و عصاره گوشت و نمک و فلفل رو اضافه کرده و ۱ تا ۲ دقیقه تفت بدین.
شیر جوشیده داغ رو اضافه کنید و اجازه بدین سس با حرارت ملایم به غلظت برسه.
در انتها خامه صبحانه را با کمی از سس قارچ مخلوط کنید تا خامه همدما بشه و به سس قارچ اضافه کنید. اگه غلظت سس خوب بود از روی حرارت بردارین.
اگه خیلی سفت بود کمی شیر جوشیده اضافه کنید. سس بعد از خنک شدن غلیظتر میشه.
پاستا رو با کمی نمک داخل آبجوش بریزید و بعد از چند دقیقه آبکشی کنید. برای اینکه پاستا بهم نچسبه میتونید با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع مخلوط کنید و بعد داخل ظرف سرو بریزید.
در انتها با جعفری خرد شده تزئین کنید. نوش جان