یه کیک فول شکلات که حسابی عطر و طعم شکلات هوش از سرت ببره! بافت اسفنجی هم داشته باشه دیگه تمام!
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی با آب جوش و سرکه سفید
- تخم مرغ ۴ تا متوسط
- وانیل کمی
- شکر ۲ پیمانه سرخالی
- شیر یک لیوان
- سرکه سفید دو قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو دو سوم پیمانه
- بکینگ پودر دو قاشق چای خوری
- جوش شیرین یک قاشق چای خوری
- آب داغ یک پیمانه
- روغن مایع یک دوم پیمانه
- آرد دو پیمانه
دستور پخت کیک شکلاتی با آب جوش و سرکه سفید
ابتدا قالب مورد نظر رو با کره سرد چرب و آرد پاشی کنید ارد اضافی رو خارج و بذارین کناری.
حالا یک پیمانه شیر به دمای محیط رسیده رو بریزین داخل یه کاسه و بعد دو قاشق غذاخوری سرکه سفید بریزین روش و اصلا هم نزنین بزارین یک ربع کناری تا شیر به شکل بریده بریده بشه.
تو این فاصله آرد، پودر کاکائو و جوش شیرین و بکینگ پودر رو بریزین داخل کاسه ای و سه مرتبه الک کنید بزارین کناری.
تخم مرغ و وانیل و شکر رو حدودا ۷ دقیقه بزنید تا کاملا حجیم و کشدار بشن.
حالا به ترتیب روغن مایع و باتر میلک و آب داغ رو اضافه کنین و سریع هم بزنین تا داغی آب زرده ها رو نپزونه چی گفتم.
میتونین روغن مایه و باترمیلک رو اضافه کنین و در حد مخلوط شدن بزنید بعد همزمان که همزن میزنه کم کم آب داغ رو اضافه کنین.
سپس مخلوط آرد رو طی دو مرحله به مخلوط تخم مرغ ها اضافه کنین و با لیسک هم بزنین.
مایه کیک رو بریزین داخل قالب و بره تو فر از قبل گرم شده. دمای فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد زمان ۴۵ تا ۵۰ دقیقه.
بعد اینکه با خلال چک کردین پخته قالب رو از فر بیارین بیرون و بزارین ده دقیقه ای داخل قالب بمونه بعد آروم از قالب جدا کنید.
اندازه ها دقیق باشه لطفا هیچ موادی جایگزین نشن. کیفیت پودر کاکائو خیلی تو مزه و طعم نهایی این کیکتون تاثیر داره.
این کیک بافت بشدت خوبی داره ،ترد در عین حال نرم کیک روکاملا خنک میل کنید. برای روش هم از گاناش استفاده کردم.
گاناش
- شکلات تلخ یا شیرین ۵۰ گرم
- خامه صبحانه ۸۰ گرم
شکلات رو بن ماری کنین بعد خامه ی صبحانه ی به دمای محیط رو بهش اضافه کنین و هم بزنین و روی کیک کاملا خنک شده بریزین.
نوش جونتون
روش دوم
مواد لازم
- شیر به دمای محیط رسیده یک پیمانه
- سرکه سفید یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۲ عدد بزرگ
- شکر ۱۵۰ گرم
- وانیل کمی
- روغن مایه یک دوم پیمانه
- باتر میلک به همون مخلوط شیر و سرکه سفید میگن باترمیلک
- بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- پودر کاکائو ۳۵ گرم
- آرد یک پیمانه یا ۱۴۲ گرم
طرز تهیه
بریم که بلترمیلک و درست کنیم. شیر به دمای محیط رسیده رو بریزید داخل یه لیوان یا کاسه سرکه سفید رو بهش اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنید بزارید کناری تا شیر ببریا تیکه تیکه بشه.
حالا تخم مرغ شکر و وانیل رو بریزید داخل کاسه و شروع کنید به همزدن حدودا ۵ تا ۷ دقیقه بزنید تا کاملا رنگش روشن بشه.
نوبت اضافه کردن روغن مایه ست و بعد هم زدن باترمیک رو هم زده و به ملات کیک اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو رو سه مرتبه الک کنید و طی دو مرحله به ملات کیک اضافه کنید و هم بزنید.
قالب رو با کره سرد چرب و ارد پاشی کنید ملات کیک رو بریزید داخل قالب سطحشو صاف کنید و بره تو فر دمای فر ۱۸۰ درجه زمان ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بازم چک کنید.
بعد اینکه کیک پخت و کاملا خنک شد براش گاناش درست کنید. ترکیب یک اندازه شکلات و خامه صبحانه رو گاناش میگن خامه رو بزارید رو بخار کتری وقتی گرم شد شکلات خرد شده رو بهش اضافه کنید و هم بزنید بریزید رو کیک و با پودر پسته تزئین کنید.
خب من چند بار این کیک و پختم سری بعدی داخل قالبی پختم که وسطش فرو رفته بوده من گاناش رو ریختم داخل اون قسمت سطحشو صاف کردم حالا کرم بیسگوییت رو ریختم داخل قیف نوک قیف رو خیلی کم برش زدم و شروع کردم روی گاناش دایره زدن اونم با یک فاصله یک اندازه تا مرکز کیک.
بعد با یه خلال دندون از مرکز کیک کشیدم به سمت کناره کیک و بلعکس همینجور ادامه دادم.