کیک شیفون ساده یک کیک فوق العاده برای کیک تولد هست که بافت خیلی نرمی داره و مناسب خامه کشی هست. در ادامه با دستور پخت کیک شیفون ساده برای خامه کشی یا همون کیک پایه ی تولد به صورت مرحه به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کیک شیفون ساده برای ۸ نفر

  • آرد ۱ پیمانه سرپر
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری سرپر
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شیر ولرم ۱/۴ پیمانه
  • شکر ۳/۴ پیمانه
  • روغن مایع ۱/۴ پیمانه
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • آب جوش ۳ قاشق غذاخوری
  • قالب قطر۲۰ با ارتفاع ۱۰ یا قطر ۱۸ با ارتفاع ۱۵

۱ پیمانه = ۱ لیوان دسته دار فرانسوی


دستور پخت کیک شیفون ساده برای خامه کشی با پیمانه لیوان

طرز تهیه کیک شیفون ساده برای خامه کشی
قبل از شروع به پخت ابتدا همه مواد رو نیم ساعت داخل محیط قرار بدید تا هم دما بشن.

فرو با دمای ۱۰۰ سانتی‌گراد درجه روشن کنید تا گرم شه.

زرده ها و سفیده هارو جدا کنید. سفیده هارو داخل ظرف گود و خشک به مدت ۱۰ دقیقه با همزن تمیز و خشک با دور تند بزنید.

بعد از اینکه سفید و حجیم شد، ۳ قاشق غذاخوری از شکرو کم کم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا صدفی و براق بشه و وقتی ظرفو کج کردیم نریزه.

سفیده هارو داخل یخچال قرار بدید. زرده ها رو با بقیه شکر و وانیل ۱۵ دقیقه با دور تند هم بزنید تا حجمش زیاد شه.

۳ قاشق غذاخوری آب جوش رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا حجیم تر شه. شیر ولرم رو اضافه کنید و ۱ دقیقه هم بزنید. روغن مایع رو اضافه کنید و ۱ دقیقه هم بزنید.

در ادامه آرد، بیکینگ پودر و نشاسته ذرت رو باهم ترکیب کنید و ۳ مرتبه الک کنید و طی ۳ مرحله به مواد زرده اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

زیاد هم نزنید چون پف کیک کم میشه، فقط در حدی که ترکیب بشه هم بزنید.

سپس سفیده هارو از یخچال خارج کنید.

۱/۳ سفیده ها رو به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن آروم هم بزنید.

بقیه ی سفیده ها رو اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

قالب رو چرب کنید، کفِش کاغذ روغنی بندازید.

مواد رو داخل قالب بریزید و ۳ مرتبه روی سطح کار بکوبید تا حباب هاش خارج شه و روی کیک کج نشه.

طبقه وسط فر، با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار بدید تا بپزه.

در ۳۰ دقیقه ی اول اصلا در فرو باز نکنید. دمای فرها با هم فرق داره بعد از ۳۰ دقیقه چک کنید کیک رو تا نسوزه.

داخلش سیخ چوبی فرو کنید اگه چیزی چسبید بذارید باز بپزه. بعد از اینکه پخت، از فر سریع خارجش کنید، از قالب در بیاریدش و روی توری فلزی قرار بدید تا خنک شه.

بعد از اینکه کامل خنک شد، آماده خامه کشی هست. نوش جان