کیک سابله یا بیسکو کیک یه کیک خوشمزه و متفاوته که هم با بیسکوییت پتی بور و هم با کوکی میتونید درست کنید. امیدوارم که این کیک سابله قلبی خوشگل و خوشمزه رو درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه تهیه کیک سابله با کوکی
- کره دمای محیط ٢٢۶ گرم
- شکر ۶٠ گرم
- تخم مرغ ١ عدد
- آرد ٢٨٠ گرم
- پودر بادام ١٠٠ گرم
- نمک ١/۴ قاشق چایخوری
- وانیل یا عصاره بادام ١ قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم
- پنیر ماسکارپونه ٢۵٠ گرم
- خامه قنادی ٣٠٠ گرم
- پودر شکر ٨٠ گرم
- وانیل ١/٢ قاشق چایخوری
دستور پخت کیک سابله
برای تهیه خمیر ابتدا در یک کاسه بزرگ کره و شکر دانه ریز را با همزن زده تا نرم و سبک شود تخم مرغ را به همراه وانیل یا عصاره بادام اضافه کرده به همزدن ادامه می دهیم تا مخلوط خامه ای شود.
آرد و پودر بادام ریز و نمک را الک کرده و کم کم به مخلوط کره اضافه می کنیم با لیسک یا قاشق چوبی مخلوط می کنیم فقط در حدی که خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.
خمیر را در نایلون یا سلفون پیچیده به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
سپس خمیر را به سه قسمت تقسیم کرده و مابین دو عدد کاغذ روغنی به ضخامت نیم سانت باز کرده شابلون یا طرح مورد نظر را روی خمیر قرار داده با کاتر یا چاقوی تیز از کناره ها شابلون برش می زنیم.
اضافه های خمیر را برداشته و خمیر را با همان کاغذ روغنی در سینی فر قرار داده دوباره به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
بقیه خمیر را به همین صورت آماده می کنیم.
فر را با دمای ١٨٠ درجه گرم می کنیم سپس خمیر را به مدت ١٢ تا ١۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار داده تا خمیر پخته شده و اطراف خمیر رنگ گرفته و طلایی شود. بعد از خارج کردن از فر اجازه می دهیم کاملا خنک شود.
به دلخواه میتونید کیک سابله رو با بیسکویت پتی بور درست کنید. برای اینکار به 2 تا 3 بسته بیسکویت پتی بور ساده نیاز داریم و دیگه نیازی به پخت کوکی نیست. بیسکویت پتی بور رو کنار دستتو بذارید و باقی مراحل رو ادامه بدید.
برای تهیه کرم پنیری مابین کیک پنیر ماسکارپونه را با پودر شکر و وانیل مخلوط می کنیم.
خامه قنادی را با همزن زده تا کاملا فرم بگیرد سپس پنیر را اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم.
در قیف سر ماسوره گرد ساده قرار می دهیم.
کف ظرف سرو کمی کرم زده و کوکی (یا بیسکویت پتی بور) را رویش گذاشته تا کوکی به کف ظرف چسبیده و لیز نخورد.
تمام سطح کوکی را با خامه های توپی شکل پر می کنیم و کوکی بعدی را آهسته رویش قرار می دهیم و دوباره با کرم پنیری رویش را می پوشانیم.
سپس برای تزیین کیک سابله می توانیم از میوه، گل، شکلات، ماکارون … به سلیقه دلخواه استفاده کنیم.
حتما یک روز قبل سرو داخل یخچال قرار می دهیم تا کوکی لطیف و کیک کیفیت و طعم بهتری بگیرد. اگه با بیسکویت پتی بور درست کردید حدود 3 تا 4 ساعت زمان کافیه.
نوش جان.
طرز تهیه کیک سابله با پایه اسفنجی
این کیک سابله با پایه اسفنجی بافت فوق العاده و طعم خوش مزه ای داره.
مواد لازم برای قالب با قطر ۲۵
- تخم مرغ ۶ عدد
- آرد سفید قنادی ۳ پیمانه
- پودر کاکائو ۱ ق چ
- شکر ۱ پیمانه
- روغن مایه نصف پیمانه
- شیر ولرم ۱ پیمانه
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- گلاب ۱ ق غ
- رنگ خوراکی ژله ای ۲ ق چ
- بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری سر پر
طرز تهیه
ابتدا فر رو از بیست دقیقه قبل گرم کنید.
مواد شکل رو باهم دیگه مخلوط و ۳ مرتبه الک کنید.
سپس زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا میکنیم و حدود یک دقیقه سفیده ها رو هم میزنیم.
بعد از یک دقیقه 2 قاشق غذا خوری شکر رو اضافه میکنیم و حدود ۴ دقیقه با دور تند همزن هم میزنیم تا جایی که سفیده فرم بگیره و از ظرف نریزه.
سپس سفیده ها رو داخل یخچال قرار میدهیم تا فرمش رو از دست نده.
سپس زرده ها رو به همراه وانیل حدود یک دقیقه هم میزنیم و بعد شکر رو اضافه میکنیم و حدود ۶ دقیقه با دور تند همزن هم میزنیم تا حجمش چند برابر بشه و کرمی رنگ و کشدار بشه .
سپس گلاب و شیر و روغن رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
در آخر مواد خشک رو طی چند مرحله اضافه میکنیم.
سپس سفیده تخم مرغ رو اضافه و با لیسک هم میزنیم.
برای فر های گازی دما ۱۸۰ درجه و فر های برقی دما ۱۶۰ درجه باشه و حدود ۴۰ الی ۵۰ دقیقه زمان میبره تا بپزه.
طرز تهیه کیک سابله شکلاتی
مواد لازم
- آرد ۵۰ گرم
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری، ۲ قاشق غذاخوری برای خامه
- بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۵۰ گرم
- وانیل ۱/۸ چایخوری
- آب جوشیده ولرم ۱ قاشق غذاخوری
- خامه قنادی ۳۰۰ گرم
- موز ۱ عدد
- گردو خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
قالب قطر ۱۳
طرز تهیه
۱ قاشق غذاخوری از آرد رو بردارید و با ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو جایگزین کنید و با نصف چایخوری بکینگ پودر مخلوط کنید و ۳ مرتبه الک کنید تا کاملا نرم و سبک بشن.
زرده و سفیده دو تا تخم مرغ درشت رو جدا کنید چون تخم مرغ های من کوچیک بود از ۳ تا تخم مرغ استفاده کردم، سفید رو با دور تند همزن بزنید تا زمانی خامه ای و سفت بشه و وقتی ظرف رو برمیگردونید نریزه. (اگر دمای محیطتون گرمه بهتره داخل یخچال بزارید.)
زرده رو به همراه شکر و وانیل با دور تند همزن بزنید تا کرم و کشدار بشه، ۱ قاشق غذاخوری آب جوشیده ولرم بهش اضافه کنید و هم بزنید هر چند مرتبه حتما دور ظرفتون رو با لیسک دورگیری کنید تا کاملا مخلوط بشن.
مخلوط آرد، کاکائو و بکینگ پودر رو طی ۲ مرحله اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی و آروم هم بزنید وقتی مایع یکدست شد سفیده فرم گرفته رو اضافه کنید و به آرومی هم بزنید تا پف مواد نخوابه.
مواد رو داخل قالب بریزید و چند مرتبه به سطح کار ضربه بزنید قالب رو داخل فر از پیش گرم شده به مدت ۷ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار بدید.
وقتی کیک کاملا خنک شد از قالب خارج کنید و کاغذ روغنی رو جدا کنید و از ارتفاع به ۳ قسمت تقسیم کنید و برش بدید.
خامه قنادی رو نیم ساعت داخل دمای محیط بزارید تا بافتش شبیه بستنی بشه با دور تند همزن بزنید تا فرم بگیره و رد پره های همزن روی خامه بمونه، در این بین ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو الک شده هم بهش اضافه کند هم بزنید وقتی فرم گرفت داخل قیفه با ماسوره ساده بریزید از قیف بدون ماسوره استفاده کنید.
روی تخته سروتون رو یه مقدار خامه بزنید و یک لایه از کیک روش بزارید و با شیر مرطوب کنید اطراف کیک رو با خامه ماسوره بزنید و وسطش رو یک لایه نازک خامه بزنید به دلخواه موز و گردو خرد شده بریزید و لایه دوم رو به آرومی روش بزارید و با شیر مرطوب کنید این روند رو مجدد تکرار کنید و لایه سوم رو قرار بدید سطحش رو با شیر مرطوب کنید و با خامه ماسوره بزنید.