این کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی فوق‌العاده‌ست. اگه به آب پرتفال تازه دسترسی دارید پیشنهام می‌کنم حتما امتحانش کنید.


مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • آب پرتقال تازه و خونگی ۱ لیوان
  • شکر یک لیوان
  • روغن مایع ۲/۳ لیوان
  • آرد ۱ و ۲/۳ ام لیوان
  • بکینگ پودر دو قاشق چای‌خوری
  • وانیل ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • رنده پوست پرتقال یک قاشق غذاخوری

دستور پخت کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی

طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی
۱. تمامی مواد حدااقل از یک ساعت قبل از یخچال خارج و به دمای محیط رسیده باشند.

۲. فر را روشن روی دمای ۱۷۵ درجه تنظیم تا گرم شود.

۳. تخم مرغ ها وانیل و شکر را با همزن برقی حسابی هم بزنید تا کرم رنگ، کشدار و حجیم شوند.

۴. آب پرتقال و روغن را جداگانه اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید

۵. آرد و بکینگ پودر را سه با الک کرده و طی سه مرحله به مایه اضافه کنید و با لیسک در یک جهت به آرامی هم بزنید تا آرد حسابی حل شده و مایه یکدستی حاصل شود.

۶. در نهایت پرتقال تمیزی برداشته سطح روی پوست پرتقال را با دندانه ریز رنده، رنده کنید و به اندازه یک قاشق غ در مایه کیک ریخته و هم بزنید.

۷. قالب مورد نظر را چرب کرده و ته آن کاغذ روغنی بگذارید. سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و به آرامی قالب را به کف بکوبید تا مایه در داخل قالب یکدست و هواگیری شود.

۸. قالب را در فری که از قبل روشن کردید بگذارید تا کیک پخته شود.

۹‌. حدودا ۵۰ دقیقه زمان برای پخت کیک کفایت میکند.

نکات مهم

  • حتما از پرتقال های خوشمزه برای آبگیری استفاده کنید تا مزه کیک شما بد طعم نشود.
  • آب پرتقال را همان زمان درست کردن کیک بگیرید چرا که اگر مانده شود کمی تلخ میشود.
  • می توانید برای تزئین از سس شکلات یا سس پرتقال استفاده کنید.
  • حواستون باشه هنگام رنده کردن پوست پرتقال حتما سطح روی پوست را رنده کنید چرا که قسمت گوشتی پوست پرتقال تلخ می باشد.
  • از استفاده زیادی پوست پرتقال هم بپرهیزید.
  • اگر می خواهید بافت کیکتان نارنجی تر باشد می توانید از یک قطره رنگ خوراکی نارنجی استفاده کنید.

نوش جان


طرز تهیه کیک پرتقالی بدون شیر و بدون ماست

یه کیک فوق العاده خوشمزه و خوش عطر و خوش بافت

مواد لازم

4 عدد تخم مرغ

1 لیوان شکر

1 لیوان آرد قنادی

نصف لیوان آب پرتقال طبیعی

نصف لیوان روغن مایع

2 قاشق چای خوری سرپر بکینگ پودر

نوک ق چ وانیل

زنده پوست 1 عدد پرتقال (فقط قسمت نارنجی)

طرز تهیه

تخم مرغ و شکر و وانیل رو 7 دقیقه با دورتند همزن زده تا حجیم و کشدار بشه. حین کار چندبار دورگیری می کنیم.روغن رو بهش اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم میزنیم.

آب پرتقال تازه و رنده پوست پرتقال رو هم بهش اضافه کرده و مجدد 30 ثانیه هم می زنیم.

مخلوط آرد و بکینگ پودر رو هم که 3بار الک کردیم، کم کم به مایه اضافه کرده و با لیسک آروم و دورانی هم می زنیم.

مایه رو داخل قالب چرب شده ریخته و چندبار به سطح کار کوبیده و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 175 به مدت تقریبی 55 دقیقه می پزیم. این کیک فوق العاده خوشمزه و خوش عطره،حتما امتحانش کنید. نوش جان

  • حتما از آب پرتقال طبیعی استفاده کنید، من آب یه دونه نارنگی هم بهش اضافه میکنم محشر میشه.
  • قالب رو همون ابتدای کار با کره چرب کنید و داخل فریزر بزارین.
  • قالب من طرحدار میان تهی با قطر 23 بود.