کیک نارنگی بدون شیر یه کیک متفاوت و خوشمزهست که طرز پخت خیلی راحتی داره. برای تهیه این کیک به آب نارنگی و رنده پوسنت نارنگی نیاز دارید.
پیشنهاد میکنم اگه تو فصلی هستید که نارنگی تو بازار موجود هست، حتما این کیک خوشمزه رو امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک نارنگی بدون شیر و ماست
- تخم مرغ ۴ عدد
- کره ذوب شده ۸۰ گرم
- شکر ۱۵۰ گرم (۳/۴ پیمانه)
- نمک نوک قاشق چایخوری
- آرد ۱۲۰ گرم (۳/۴ پیمانه)
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- رنده پوست نارنگی ۲ قاشق چایخوری (فقط قسمت رنگی پوست)
- آب نارنگی ۱۲۰ میلی لیتر (۱/۲ پیمانه)
- پودرقند یرای تزیین
دستور پخت کیک نارنگی با آب نارنگی و رنده پوست نارنگی
مرحله اول، روشن کردن فر
برای شروع ابتدا فر رو با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس یک قالب گرد به قطر ۲۲ سانتیمتر یا قالب میان تهی ۲۴ سانتیمتری بردارید و کف و دیوارههای قالب رو چرب و آردپاشی کنید.
مرحله دوم، آماده کردن مایه کیک
برای آماده کردن مایه کیک ابتدا سفیده و زرده تخم مرغها رو از هم جدا کنید. سپس سفیدهها رو به همراه نوک قاشق چایخوری نمک با دور زیاد همزن برقی بزنید تا کاملا فرم بگیره.
در یک ظرف دیگه زرده تخممرغ، شکر و رنده پوست نارنگی رو بریزید و با دور متوسط همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه.
سپس کره ذوب شده رو اضافه و مخلوط کنید.
در ادامه آب نارنگی رو به تدریج و کم کم اضافه و مواد رو مخلوط کنید تا یکدست بشه.
بعد سفیده تخم مرغ فرم گرفته رو طی دو تا سه مرحله به مخلوط زرده اضافه کنید و به آرومی با لیسک به طور دورانی و در یک جهت هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید و طی دو تا سه مرحله و کم کم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک به آرومی به طور دورانی و در یک جهت مواد رو مخلوط کنید تا یکدست بشه.
مرحله سوم، پخت کیک
برای پخت کیک، مایه کیک رو داخل قالب آماده بریزید و سپس قالب رو داخل فر بذارید تا حدود ۳۰ دقیقه بپزد. برای اطمینان از پخت کیک با خلال دندون امتحان کنید.⠀
پس از اتمام زمان پخت اجازه بدید تا کیک به دمای محیط برسه و بعد از قالب خارج و در صورت تمایل روی آن مقداری پودرقند بپاشید.
طرز تهیه کیک نارنگی بدون فر روی گاز داخل قابلمه
برای تهیه کیک نارنگی روی گاز بدون فر، روی گاز شعله پخش کن بذارید و یک قابلمه بزرگ بذارید روش تا که گرم بشه.
بعد مواد رو بریزبد توی قالب و یک پایه یا رینگ فلزی داخل قابلمه بذارید و قالب رو بذارید توی قابلمه روی پایه یا رینگ فلزی و درب قابلمه دم کنی بپیچید با شعله متوسط حدود یک ساعت زمان بدید تا بپزه. برای اطمینان از پخت کیک با خلال دندان امتحان کنید.⠀
روش دوم
طرز تهیه کیک نارنگی
از پنبه ای ترین کیک هاست. اون قدری نرم و لطیف هست که به راحتی برش می خوره، بافتی سبک داره و کنار چایی که چه می چسبه!
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۲۲۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
- آرد سفید ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
- روغن مایع ۱۶۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
- آب نارنگی ۱۶۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان) (حدود ۳ عدد نارنگی)
- بیکینگ پودر ۵ گرم(حدود ۱ ق م)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه
نارنگی رو به دو نیم برش دادم و آبش رو گرفتم و از صافی رد کردم. حدود ۳ تا نارنگی (البته بسته به سایز نارنگی هم داره) هستش که آب نارنگی ۱۶۰ گرم (حدود دو سوم لیوان) میشه.
تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم تا کرم رنگ و کشدار بشه، وانیل هم ریختم. دور گیری کردم. روغن مایع رو هم اضافه کردم و یک دقیقه با همزن زدم. آب نارنگی رو ریختم و در حد مخلوط شدن ترکیب کردم.
آرد و بیکینگ پودر رو هم مخلوط کردم و سه بار الک کردم و کم کم اضافه کردم. این مرحله زیاد هم نزنید که پف کیک نخوابه.
قالب من میان تهی به قطر ۲۳ سانت هست، با ارده ( یا روغن جدا کننده) چرب کردم. مواد رو داخل قالب ریختم و در فر از یک ربع قبل گرم شده (دمای فر برقی ۱۶۵ تا ۱۷۰، فر گازی ۱۸۰ درجه) حدود ۵۰ دقیقه قرار دادم.
بدون فر در تابه دو طرفه یا در فر دست ساز هم می تونید درست کنید.
کمی از دما افتاد از قالب خارج کردم و روی توری گذاشتم کامل خنک بشه و روش کمی پودر قند الک کردم.