کیک حلوا زعفرانی یه کیک خوشمزه با به بافت عالیه که بهتون پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید. برای تهیه این حلوا کیک به یک کیک و مقداری حلوا نیاز داریم. حالا انتخاب کیک و نوع حلوا میتونه کاملا سلیقه ای باشه.

تو این دستور من از ترکیب کیک شیر و حلوای شیر استفاده کردم و چون نتیجه خیلی خوبی داشته، این دستور تهیه کیک حلوا زعفرانی رو بهتون پیشنهاد می‌کنم.


مواد لازم برای تهیه کیک حلوا زعفرانی

مواد لازم برای تهیه کیک شیر

  • آرد دو پیمانه (می‌تونید دو قاشق غذاخوری از آرد رو کم‌کنید و به جای اون یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو و یک قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت اضافه کنید)
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر یک پیمانه
  • ‌شیر ولرم یک پیمانه
  • روغن نصف پیمانه
  • بکینگ پودر دو قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه حلوا شیر

  • آرد نانوایی یا آرد قنادی یک‌ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • روغن مایع یا نیمه جامد ۵۰ گرم

مواد لازم برای تهیه شربت حلوا

  • شکر سه چهارم لیوان (میزان شکر رو میتونید تا یک‌ پیمانه هم اضافه کنید)
  • شیر یک پیمانه
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • زعفران غلیظ ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر هل یک سوم قاشق چای‌خوری

دستور پخت کیک حلوای زعفرانی برشی خانگی مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه کیک حلوا زعفرانی برشی خانگی مجلسی و خوشمزه
برای تهیه کیک ابتدا تخم مرغ و شکر و وانیل رو با دور تند همزن خوب بزنید تا کاملا کشدار و شیری رنگ بشه.

سپس روغن رو اضافه کرده و یک دقیقه زده بعد هم شیر رو افزوده و یک دقیقه دیگه بزنید.

در آخر مخلوط آرد و پودر کاکائو، بکینگ‌پودر و پودر نشاسته ذرت الک شده رو افزوده با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید و حدود ۳۰ ثانیه هم‌ با همزن بزنید و در فر ۱۸۰ درجه از قبل گرم‌ شده به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید. (افزودن کاکائو اختیاریه)

بهتره از قالب ۳۵ در ۲۵ استفاده کنید. وقتی که کیک‌ پخت و خنک‌ شد، کیک رو در قالب برعکس کنید، یعنی سطح کیک قسمت زیرین کیک‌ قرار بگیره.

سپس روی کیک سلفون‌ بکشید و ۴ تا ۵ ساعت در یخچال بذارید تا کاملا خنک بشه. بعد کیک رو از یخچال خارج‌ کرده و با چند قاشق از شهد حلوا سطح کیک رو مرطوب کنید.

سپس حلوای گرم رو روی کیک بریزید و صاف کنید و به دلخواه تزیین کنید و دوباره برای چند ساعت در یخچال قرار بدید تا حلوا خودش رو بگیره و بعد برش بدید و سرو و نوش جان کنید.

طرز تهیه حلوای شیر

وقتی که کیک داره تو فر می‌پزه، حلوا و شیره حلوا رو آماده می‌کنیم.

برای درست کردن حلوای شیر ترکیب شیر و شکر رو روی شعله ملایم‌ گذاشته و وقتی که شکر حل شد بقیه مواد شربت رو افزوده و بعد از یکی دو دقیقه خاموش میکنیم.

حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری از شربت حلوا رو کنار گذاشته تا بعد سطح کیک رو با شربت مرطوب کنیم.

طرز تهیه شهد حلوا

برای تهیه حلوای شیر آرد الک شده رو روی حرارت ملایم حدود ۳۰ دقیقه تفت داده و بعد دوباره الک‌کرده و دوباره روی شعله ملایم گذاشته و کره و روغن رو اضافه می‌کنیم.

با همون شعله ملایم مقداری تفت بدید تا حلوا به رنگ دلخواهتون‌ در بیاد بعد هم حرارت رو خاموش کنید.

وقتی که شهد ولرم شد، شهد رو طی سه مرحله به حلوا اضافه کنید و تند تند در یک‌ جهت هم بزنید تا شهد به خورد حلوا بره.

اگه حس کردید حلوا انسجام‌ کافی رو نداره و شربت به خوردش نرفته دوباره حلوا رو روی شعله ملایم بذارید و مرتب هم بزنید تا شربت به خورد حلوا بره و به غلظت لازم برسه و حلوا در گوشه ظرف پخته و جمع بشه.


طرز تهیه کیک حلوایی

اين حلوا و كيك حلواي زيبا و خوشمزه رو ميتونيد درست كنيد و براي تزئينش ميتونيد هم داخل مولد بريزيد و هم داخل قيف با ماسوره شكوفه بزنيد.

مواد لازم براي كيك

  • تخم مرغ : ٤ عدد
  • شکر : سه چهارم لیوان
  • ارد سفید : ٢/٥لیوان
  • شير ولرم : ١ لیوان
  • روغن مایع : نصف لیوان
    پکینگ پودر : ٢ ق م
  • وانیل : نوک ق چ

اول فر رو با درجه حرارت ۱۸۰ درجه روشن کرده تا گرم بشه.

تخم مرغها شکر، وانیل و داخل ظرفی ریخته خوب هم بزنید. شير و روغن مايع رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید سپس روغن مایع و اضافه کنید در نهایت آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و روي موادالک کنید هم بزنید تا یکدست بشه.

قالب مستطيلي ٢٠ در ٣ رو کاغذ روغنی گذاشته و چرب کنید مایه کیک رو داخل ظرف بریزید بزارید داخل فر با درجه حرارت ۱۸۰ بمدت ٤٥ دقيقه (دمای فرها متفاوته شاید بیشتر یا کمتر زمان بخواد) تا روی کیک طلایی بشه. از فر دربیارین اجازه بدين تا خنك بشه.

حالا میریم سراغ حلوا

  • آرد ٢ لیوان
  • روغن مایع يك لیوان
  • شکر ١/٥ لیوان
  • آب ١/٥ لیوان
  • گلاب نصف لیوان
  • زعفرون بميزان لازم

ابتدا آب، شکر، گلاب و زعفرون را بزارید روی حرارت تا شکر حل بشه حرارت و خاموش کنید و بزارید کنار. آرد و با حرارت ملایم يه ربع تفت بدین (مواظب باشید نسوزه)

روغن مایع و بهش اضافه کنید تفت بدین تا به رنگ دلخواهتون برسه (من براي روي كيك تيره و براي تزئينش روشن درست كردم) سپس شهد و کم کم بریزید و تند تند مخلوط کنید تا جمع بشه (مواظب باشید دستتون نسوزه) وقتی جمع شد چند بار مثل گهواره تکان بدین تا حلوا به روغن بیفته(اینکار تو کیفیت حلوا خیلی مهمه)

اجازه بدين كمي از دما بيفته.

كيك و از قالب جدا كنيد از قالب جدا کنید و كاغذروغني رو برداريد يه كيسه فريزر داخل قالب بزاريد و كيك و برگردونيد داخل قالب روي كيك با شربت حلوا يا شربت بار كمي مرطوب كنيد حلواي گرم (داغ نباشه كيكتونو خمير ميكنه) روي كيك بريزيد و صافش كنيد بمدت يكساعت بزاريد داخل يخچال تا كمي خودشو بگيره.

در اين فاصله حلواي زعفروني رو اماده كنيد با همين دستور حلواي تيره درست كردم فقط ارد و كمتر سرخ كردم تا رنگش روشن باشه.

كيك و به اندازه دلخواه برش بزنيد و حلواي زعفروني (روشن) رو گرم داخل مولد بريزيد (مولد نياز به چرب كردن نيست) از مولد خارج كنيدو روي كيكتون بزاريد.

ميتونيد اين حلوا رو توي قيف ريخته با ماسوره روي حلوا شكوفه بزنيد.