اگه حوصله خمیر بازکردن رو ندارید به آسانی میتوانید این بورک تنوری تره فرنگی و مرغ آسان و عالی را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه بورک تنوری تره فرنگی و مرغ
- 1 لیوان آب (در دمای اتاق)
- 1 لیوان شیر (در دمای اتاق)
- نصف لیوان ماست
- نصف لیوان روغنمایع
- 1 قاشق مرباخوری خمیرمایه فوری
- 1 قاشق غذاخوری سرکه
- 1 و نیم قاشق مرباخوری نمک
- 6 لیوان آرد
برای مواد داخل آن
- نیم کیلو تره فرنگی
- 1 عدد سینه مرغ
- 1 عدد هویج
- نمک، فلفلسیاه، پودر فلفل، فلفل قرمز پرک شده
برای لایهی میانی
- 3 قاشق غذاخوری سر پر کره
- نصف استکان روغنزیتون (یک چهارم لیوان)
برای روی بورک
- زرده تخممرغ
- کنجد، سیاهدانه، دانه خشخاش
دستور پخت بورک تنوری تره فرنگی و مرغ
حدود 4 لیوان آرد، آب، شیر، ماست، روغن مایع، سرکه، خمیر مایه و نمک را داخل ظرفی بریزید و خوب ورز دهید. بقیه آرد را کم کم و با کنترل بریزید و خمیر نرمی بدست آورید.
روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید. (خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید مستقیم به بقیه مواد اضافه کنید اگر خمیر مایه شما خشک معمولی است ابتدا خمیر مایه را داخل آب ولرم بریزید و حدود 10دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس به بقیه مواد اضافه کنید.)
در این حین مواد داخلی آن را حاضر کنید. روغنمایع را داخل ماهتیابه ریخته مرغ خرد شده را اضافه کرده و تا وقتی آب مرغ کشیده شود تفت دهید.تره فرنگی ریز خرد شده و هویج رنده شده و ادویه ها را اضافه کرده بپزید و کنار بذارید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. با وردنه با هر از گاهی آرد پاشیدن باز کنید. با قاشق ترکیب کره آب شده و روغنمایع را روی خمیر بریزید و همه جای آن را چرب کنید.
از کنارههای خمیر برش داده به 8 قسمت تقسیم کنید. (مرکز آن بماند برای راحتی کار یک کاسه کوچک وسط خمیر گذاشته کنارههای خمیر را برش دهید.)
قسمتهای برش داده شده را به طرف داخل خمیر تا کنید. داخل بشقاب گذاشته روی آن نایلون بکشید و در یخچال بذارید. چانه دیگر نیز همین کار را تکرار کنید.
خمیر اول را روی میز آرد پاشیده شده بذارید و با وردنه به اندازه سینی بزرگ فر باز کنید. سینی فر را چرب کرده و یا کاغذ روغنی بیندازید خمیر را داخل آن قرار دهید.
مواد داخلی را به همه قسمتهای خمیر پخش کنید. خمیر دیگر را نیز به همان شکل باز کرده داخل سینی قرار دهید. کنارههایش را ببندید.
خمیر را برش بزنید روی آن زرده تخممرغ بمالید کنجد و سیاهدانه بپاشید. در فر 180 درجه از قبل گرم شده تا وقتی پشت و رویش سرخ شود بپزید.