بز قورمه کرمان داریم، یه غذای اصیل ایرونی. یک غذای کرمانی و بسیار خوشمزه. امیدوارم که دریت کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه بُز قورمه کرمانی
- 400 گرم گوشت کمی چرب
- 1 عدد پیاز
- 1 و 1/2 لیوان نخود
- 7 تا 8 عدد سیرخام درشت
- 3 قاشق پُر کشک (میتونه بیشترم باشه)
- 2 تا 3 قاشق زعفران دمکرده (قابل حذفه)
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- 1 لیوان برنج نیم دانه (قابل حذف)
دستور پخت بزقرمه كرماني مجلسی و خوشمزه
برای شروع ابتدا گوشت و همراه پیاز و دو سه حبه سیر تفت داده ونمک فلفل و زردچوبه ریخته کاملا تفت که خورد نخود ازقبل خیس خورده و سیب زمینی رو اضافه کرده آب ریخته میگذاریم تاحسابی بپزن.
برنج را هم بذارید بپزه (یه دوست عزیز کرمانی گفت که ما میریزیم ولی خیلی از دستورها نداشتن واسه همین نوشتم قابل حذفه)
بعد سیرو توی کمی کره تفت داده گوشت و نخود وسیب زمینی وبرنج رو اضافه کرده میکوبیم کشک رو اضافه کرده دوسه ملاقه از آب گوشت و زعفران ریخته روی حرارت ده دقیقه میذاریم جا بیافته، اینجا بچشید اگرکم نمک بود نمکش رو اندازه کرده و سرو میکنیم.
در صورت تمایل نعنا داغ هم براش درست میکنن.
غلظت این غذا کاملا دلخواهه اما بهتره خیلی رقیق نباشه زیادیم غلیظ نباشه.
رویه غذای من در معرض هوا بود برای عکس گرفتن بسته وخشکه ولی اینجوری نیست تقریبا کمی از حلیم سفت تره.
دستور بزقرمه با گوشت گردن گوسفندی
مواد لازم
- گوشت گردن گوسفند ٧٠٠ گرم
- نخود یک و نیم لیوان
- سیب زمینی درشت ١ عدد بدلخواه
- پیاز ١ عدد درشت
- سیر ٥ حبه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه ١ قاشق چای خوری
- زردچوبه ١ قاشق مرباخوری
- کشک ١ فنجان
- روغن به مقدار لازم
- نعنا داغ پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین
- گردوی خرد شده برای تزیین به دلخواه
طرز تهیه
٢ قاشق غذاخوری روغن مایع توی قابلمه ریحته و پیاز نگینی را اضافه کرده و تفت میدهیم بعد سیر له شده را اضافه کرده و تفت میدهیم.
سپس گوشت را افزوده و تفت میدهیم در اخر ادویه ها را اضافه کرده و تفت میدهیم و ٤ لیوان ابجوش و نخود را اضافه کرده و میگذاریم بپزد ٤٠ دقیقه به پایان پخت سیب زمینی پوست گرفته را اضافه کرده و فرصت میدهیم تا بپزد.
غذا بعد از پخت باید کم اب باشد حالا استخوان های گوشت را جدا کرده و مواد را با گوشتکوب دستی میکوبیم.
حالا کشک و نمک را اضافه کرده و مجددا ٢٠ دقیقه روی گاز بماند تا جا بیفتد.
اکنون غذا را در ظرف کشیده و رویش را با نعنادغ و پیازداغ و سیرداغ و گردوی خرد شده تزیین میکنیم و با نان سنگک تازه میل میکنیم.
نکته
- نخود را ٢٤ ساعت قبل با اب خیس کنید و چند بار اب ان را عوض کنید.
- غذا را با گوشتکوب برقی نکوبید که زیاد له شود.
- اصل این غذا با گوشت بز است.
- به جای گوشت گردن بره از گوشت سر دست بره هم میتوانید استفاده کنید.