برشتوک نخودچی، گزینه بسیار خوبی برای عید نوروز هست. امیدوارم درست کنید ازش آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه برشتوک نخودچی با پیمانه لیوان
- آرد نخودچی یک لیوان فرانسوی دسته دار
- پودر قند نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- شکلات به رنگ دلخواه ۵۰ گرم
- کره 100 گرم
- پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
آمورش روش تهیه برشتوک نخودچی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
برای شروع ابتدا شکلات را به روش بنماری ذوب کرده و درون قیف ریخته و سپس یک لایه نازک درون قالب ریخته و قالب را با چند ضربه روی میز کوبیده تا هوای اضافی خارج شود.
حالا در سینی قرار داده و در یخچال گذاشته تا بسته شود، در این فاصله برشتوک را آماده کنید.
ابتدا آرد نخودچی الک شده را در تابه ریخته با حرارت ملایم حود ۱۰ دقیقه تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شده ولی تغییر رنگ ندهد.
سپس از تابه خارج کرده کره را به تابه افزوده تا ذوب شود سپس آرد نخودچی تفت داده را روی کره الک کرده و باهم مخلوط کرده تا کاملا کره به خورد آرد نخودچی برود، سریع از روی حرارت برداشته و تا گرم است پودر قند و پودر هل را افزوده و کاملا مخلوط کرده تا یکدست شود.
در این مرحله قالب را از یخچال خارج کرده و از مواد روی شکلات بسته شده ریخته تا گرمای مواد باعث بهم چسبیدن آنها شود خوب فشرده کنید، سپس یک ساعت در یخچال قرار داده تا منسجم شده و به راحتی از قالب جدا شود بعد از یک ساعت از قالب به راحتی جدا کرده و در ظرف سرو بچینید.
نکته: میتوانید از مخلوط آرد سفید و نخودچی هم استفاده کنید، میتوانید از قالب یخ کوچک هم بعنوان قالب استفاده کنید ولی در آن صورت کف قالب شکلات نریزید و مدت بیشتری در یخچال استراحت دهید و بعد از خارج کردن از یخچال با حرکت دست برشتوک ها را از قالب جدا کرده و با شکلات ذوب شده تزئین کنید.
حتی میتوانید در یک سینی دیواره دار کاملا پهن کرده و بعد از استراحت بصورت سنتی به شکل لوزی برش دهید و روی آن را با پودر پسته و بادام تزئین کنید.
طرز تهیه برشتوک نخودچی قالبی
مواد لازم
- آرد نخودچی دو آتیشه یک لیوان (فرانسوی دسته دار)
- پودر قند ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰۰ گرم ( به دمای محیط رسیده باشه)
- پودر هل یک قاشق چایخوری
- شکلات تخته ای حدود ۱۰۰ گرم یا بیشتر
طرز تهیه
برای شروع ابتدا کاکائو رو به روش بن ماری (روی بخار غیرمستقیم مثلا روی کتری در حال جوش قرار داده) بمدت یک الی دو دقیقه تا شکلات ذوب بشه و خوب بهم بزنید.
(برای براق شدن و روان شدن شکلات چند قطره روغن مایع اضافه کنید.) داخل قالب سیلیکونی کمی از شکلات ریخته ( یک سوم یا یک دوم اون) و قالب رو به روی سطح زده تا خوب به همه جای قالب پخش بشه، سپس بمدت حدود نیم الی یکساعت داخل یخچال قرار بدین تا خوب خودشو بگیره.
حالا برشتوک رو حاضر میکنیم: به این صورت که یک پیمانه آرد نخودچی رو ابتدا الک کرده و بمدت ۱۰ دقیقه تفت داده تا بوی خامی اون گرفته بشه سپس از روی حرارت برداشته پودر قند و پودر هل و کره رو اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم.
یک مخلوط خمیری شکل بدست میاد که دمای اون باید نه داغ و نه سرد باشه، باید گرمای اون رو حس کرد چون اگه خیلی داغ باشه کاکائو رو آب میکنه (در این مرحله باید سریع عمل کرد) حالا از مخلوط روی کاکائو ها داخل قالب ریخته با پشت قاشق یا نوک انگشت خوب فشار داده و صاف کنید و داخل یخچال بمدت نیم الی یک ساعت قرار بدین.
اگه قالب سیلیکونی در دسترس نبود میشه داخل یک ظرف همه این مراحل رو انجام داد و در آخر برش لوزی زد.
طرز تهیه برشتوک نخودچی بدون کرده با روغن جامد
مواد لازم
- شکلات تخته ای ۵۰ گرم
- آرد گندم نصف لیوان
- آرد نخودچی نصف لیوان
- روغن صاف قنادی چهار قاشق غذاخوری
- پودر قند شش قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- روغن مایع سه قاشق غذاخوری
۵۰ گرم شکلات تخته ای رو به روش بنماری ذوب میکنیم و یک قاشق غذاخوری روغن مایع بهش اضافه میکنیم تا شکلاتمون رقیق تر بشه.
نیمی از قالبهامونو با شکلات پر میکنیم و برای نیم ساعت میزاریم یخچال تا خودشو بگیره.
حالا توی یه تابه نصف لیوان آرد نخودچی رو به مدت پنج دقیقه تفت میدیم تا خامیش گرفته شه باید روی شعله ملایم باشه والا آرد نخودچی زود میسوزه وبعد آرد گندم رو اضافه میکنیم و دوباره ده دقیقه ی دیگه هر دو آرد رو تفت میدیم.
چهار قاشق غذاخوری روغن صاف قنادی رو ذوب میکنیم و هر دو آرد رو روی روغن الک و شش قاشق غذاخوری پودر قند و در آخر وانیل رو اضافه می کنیم.
اگر مواد سفت شد دو قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید.
حالا مواد نخودچی رو توی قالب میریزیم و برای دوساعت در فریرز قرار میدیم. بعداز دوساعت شیرینی برشتوک نخودچی ما آماده ست. نوش جان
طرز تهیه برشتوک شکلاتی
این برشتوک فوق العاده خوش طعم هستش. با این قالب حدود 58 برشتوک شکلاتی داشتم.
مواد لازم
- آرد نخودچی 150 گرم
- کره 85 گرم (میتونید بجای کره روغن جامد بریزید و یا از هر دو استفاده کنید)
- پودرقند 75 گرم
- پودر هل نصف ق چ (میتونید کمتر بریزید و یا با وانیل یا زنجبیل جایگزین کنید)
- شکلات شیری یا تلخ مقداری
طرز تهیه برشتوک
شکلات را در ماکرو یا بطریق بن ماری ذوب کنید.
با یک قاشق کوچک یا قیف یکبار مصرف به آرامی، یک سوم قالب های سیلیکونی را با شکلات پر کنید، اونها رو در فریزر بگذارید تا شکلات کاملا سفت شود.
آرد نخودچی را الک و در تابه، روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
سپس دوباره الک کرده و به تابه برگردانید و کره را اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
حرارت را خاموش و بلافاصله پودرقند و پودر هل (یا وانیل یا زنجبیل) را اضافه و مخلوط کنید.
برشتوک آماده است.
اگر برشتوک ساده درست میکنید، همین طور داغ در قالب های کوچک سیلیکونی ریخته فشرده کنید و در یخچال بذارید.
برای برشتوک شکلاتی، مواد برشتوک باید ولرم باشه. چون اگه داغ باشه، کل شکلات رو آب می کنه (سرد هم نباشه چون لایه برشتوک به لایه شکلات نمیچسبه)
بعد از سفت شدن شکلات، دو سوم خالی قالبها را با برشتوک ولرم پرکرده و خوب فشرده کنید. اگه وسط کار، برشتوک سرد شد روی حرارت ملایم بذارید ولرم بشه.
قالب ها رو در یخچال بگذارید تا مواد، سفت بشه، بعد براحتی از قالب جدا کنید.
نکته مهم:
باید از شکلاتی استفاده کنید که بدون افزودن روغن مایع، و با بن ماری روان بشه، مثل شکلات پارمیدا، به این علت که با گذاشتن قالب توی یخچال یا فریزر، شکلات سفت میشه و براحتی برمیگرده بدون شکسته شدن.