معمولا با شنیدن اسم زرشک، بیشتر افراد به یاد زرشک پلو با مرغ میافتن، اما با زرشک میشه یه دمنوش خوشمزه (یا به اصطلاح چای زرشک) هم درست کرد که نه تنها خواص زیادی برای سلامتی داره، بلکه به لاغر شدن و کاهش وزن هم کمک میکنه. دمنوش زرشک رو میتونید با زرشک قرمز تازه، خشک یا زرشک سیاه تازه یا خشک درست کنید. در ادامه با طرز تهیه دمنوش زرشک به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه دمنوش زرشک
- زرشک تازه یک قاشق غذاخوری سرپر به ازای هر نفر
- نبات یک تکه کوچک یا یک قاشق چایخوری عسل (به دلخواه)
- آب جوش یک لیوان به ازای هر نفر
طرز تهیه دمنوش زرشک تازه
مرحه اول، شستن زرشک
زرشک رو پاک کنید و یک مرتبه با آب سرد بشویید. اگه از زرشک خشک استفاده میکنید برای 10 دقیقه داخل یک کاسه با آب سرد خیس کنید تا به طور کامل تمیز بشه. سپس زرشک رو داخل یک سبر بریزید و آبکشی کنید.
مرحله دوم، دم کردن دمنوش زرشک
در این مرحله زرشک رو داخل قوری بریزید و روی زرشک آب جوش بریزید. به دلخواه میتونید تو این مرحله کمی نبات به دمنوش اضافه کنید و حدود 20 دقیقه زمان بدید تا دمنوش دم بکشه.
طرز تهیه دمنوش زرشک و دارچین
برای درست کردن دمنوش زرشک و دارچین در زمان دم کردن دمنوش، یک تا دو تکه چوب دارچین به همراه زرشک داخل قوری بریزید و حدود 20 دقیقه زمان بدید تا دمنوش زرشک و دارچین دم بکشه.
طرز تهیه دمنوش زرشک و عناب
برای درست کردن دمنوش زرشک و عناب در زمان دم کردن دمنوش، یک تا دو عدد عناب به ازای هر نفر به همراه زرشک داخل قوری بریزید و حدود 20 دقیقه زمان بدید تا دمنوش زرشک و عناب دم بکشه.
طرز تهیه دمنوش زرشک و چای ترش
ترکیب زرشک و چای ترش طعم خیلی خوبی میشه. برای درست کردن دمنوش زرشک و چای ترش، در زمان دم کردن دمنوش، یک قاشق چایخوری چای ترش به ازای هر نفر به همراه زرشک داخل قوری بریزید و حدود 20 دقیقه زمان بدید تا دمنوش زرشک و چای ترش دم بکشه.
مرحله سوم، گرفتن عصاره زرشک
وقتی که دمنوش حدود 20 دقیقه روی بخار آب جوش دم کشید، دمنوش رو از صافی رئ کنید و داخل یک پارچ بریزید. سپس زرشک رو داخل یک توری یا پارچه نخی بریزید و خوب فشار بدید تا آب زرشک به طور کامل خارج بشه. سپس آب قرمزی که از فشردن زرشک به دست اومده رو به دمنوش اضافه کنید.
مرحله چهارم، اضافه کردن عسل
اگه به دمنوش نبات اضافه نکردید در این مرحله به دلخواه میتونید به ازای هر نفر یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید و بعد دمنوش رو داخل استکان ریخته و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های دمنوش زرشک
- اگه طعم ترش رو ترجیح میدید، به دمنوش زرشک نبات یا عسل اضافه نکنید.
- میزان غلظت دمنوش رو میتونید با کم یا زیاد کردن مقدار آب جوش، کم یا زیاد کنید.
- میزان ترشی و شیرینی دمنوش رو میتونید با کم یا زیاد کردن مقدار عسک یا نبات یا شکر، کم یا زیاد کنید.
- برای اینکه دمنوش زرشک خوش طعم و خوش رنگی داشته باشید، حتما بعد از دم بردن دمنوش، زرشک رو داخل توری یا پارچه نخی بریزید و خوب فشار بدید تا عصاره زرشک گرفته بشه و سپس به دمنوش اضافه کنید.
بهترین زمان مصرف دمنوش زرشک برای لاغری (چای زرشک برای لاغری)
بهتری زمان برای مصرف دمنوش یا چای زرشک برای لاغر شدن و کاهش وزن، روزی دو فنجان نیم ساعت قبل از وعده نهار و شام، بدون استفاده از هر نوع شیرین کننده (عسل، نبات یا شکر) است.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دمنوش و جوشانده عناب و آویشن و خواص آن