باقلوا شعریه رو امتحان کردید؟ یه باقلوا فوق العاده خوشمزه که درست کردنش خیلی آسونه و نیاز به فر و ابزار خاصی نداره! به دو صورت می تونید درست کنید، باقلوا شعریه رولی و باقلوا شعریه قالبی. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه باقلوا شعریه با شیرعسلی
- رشته شعریه ۱ بسته معادل ۱۵۰ گرم
- کره ۵۰ گرم
- شیر عسلی ۱۵۰ گرم
- پودر هل ۱ قاشق خوری
- زعفران دم کرده 3 تا 4 قاشق خوری
- مغزیجات مثل گردو، بادام و پسته به مقدار لازم
طرز تهیه باقلوا شعریه با شیرعسلی
مغزیجات دلخواه رو به صورت نگینی خرد کنید برای این باقلوا میتونید فقط از گردو استفاده کنید و یا اینکه مثل من از ترکیب گردو و بادام و پسته استفاده کنید.
من گردو ها و بادام رو داخل تابه ای روی حرارت کم تفت دادم تا بو داده بشن و طعم بهتری داشته باشن و خوردنشون هم راحت تر بشه.
رشته های شعریه رو داخل دستگاه غذا ساز بریزین و روشن کنید تا مثل تصویر کاملا ریز خرد بشه.
اگه دستگاه غذا ساز ندارین میتونید با کمک دست یا گوشت کوب و … رشته ها رو خرد کنید.
شعریه های خرد شده رو داخل تابه ای بریزین و روی حرارت ملایم حدود ده دقیقه تفت بدین تا رشته ها کمی تغییر رنگ بدن.
شعریه ها رو بیش از حد یا با حرارت بالا تفت ندین چون برشتگی زیاد باعث ایجاد طعم به خصوصی در باقلوا میشه.
کره رو به شعریه اضافه و مخلوط کنید تا کره کاملا آب بشه.
بعد شیر عسلی رو به مواد اضافه و مخلوط کنید تا کاملا یک دست بشه و مواد حالت خمیری پیدا کنه.
(بسته به ذائقه میتونید یکی دو قاشق شیرعسلی بیشتری بریزین تا باقلوا شیرین تر باشه اما مراقب باشین تا مواد شل نشه)
وقتی مواد کاملا با هم ترکیب شدن زعفران و پودر هل رو اضافه و مخلوط کنید.
حرارت رو خاموش کنید (در هیچ کدوم از مراحل مواد نباید بیش از حد روی حرارت بمونه و تفت بخوره هم خوردن در حد یک دست شدن با مواد کافیه) مواد رو روی نایلون بریزین و یک نایلون هم روی اون قرار بدین و به کمک وردنه خمیر رو باز کنید و سعی کنید در حد امکان اون رو به شکل مستطیل باز کنید.
نکته مهم برای شکل دادن خمیر باقلوا اینه که نباید اجازه بدیم مواد خنک بشه چون شکل دادنش سخت میشه پس تا حد امکان مراحل رو با سرعت بیشتری انجام بدین تا مواد خیلی خنک نشه.
وقتی مواد به شکل مستطیلی باز شد از مغزیجات روی ضلع طولی مستطیل بریزین و به کمک نایلون کناره خمیر رو روی مغزیجات برگردونید و به رول کردن ادامه بدین تا جایی که تا انتهای خمیر رول بشه.
موقع رول کردن وقتی با کمک نایلون رول رو به جلو هدایت میکنین حتما با دست از روی نایلون اون رو فشرده کنین تا کاملا سفت و محکم رول بشه
کناره های خمیر رو هم با دست جمع و بهم فشرده کنین.
وقتی رول آماده شد نایلون رو دورش بپیچید و به مدت یکی دو ساعت داخل یخچال بذارین تا خودش رو بگیره.
بعد با یک چاقوی تیز اون رو در ابعاد دلخواه برش بزنین من باقلوا ها رو به قطر دو سانت برش دادم. (میتونید به جای برش صاف برش اریب هم بزنید.)
برای تزئین روی باقلوا من با کمک قلمو کمی شیر عسلی روی برش ها زدم و بعد پسته خرد شده پاشیدم تا بهش بچسبه.
نکات مهم تهیه باقلوا شعریه با شیرعسلی
به جای نایلون میتونید از فویل آلمینیومی نازک استفاده کنید که قرار گرفتنش در مجاورت گرمای مواد مشکلی نداره.
اگر کاری پیش اومد و نتونستید مواد رو سریع شکل بدین و مواد خنک و سفت شد برای رفع مشکل باید اون رو روی حرارت کم گرم کنید تا نرم بشه اما مواد رو بیش از حد روی حرارت نگه ندارین چون خشک میشه و به شیر عسلی بیشتری نیاز پیدا میکنه.
به جای رول کردن میتونید باقلوا رو داخل قالب سیلیکونی شکل بدین مقداری از مواد رو داخل قالب دلخواه بریزین و با پشت قاشق فشرده کنید تا نصف قالب پر بشه بعد از مغزیجات روی مواد بریزین و مابقی مواد باقلوا رو روی اون بریزین و با پشت قاشق کاملا فشرده کنید تا قالب پر بشه و داخل یخچال بذارین تا خودش رو بگیره و بعد به راحتی از قالب خارج کنید.