بامیه ترکیه ای با آرد سمولینا درست میشه و خیلی خوشمزه و متفاوته. اگه تا حالا امتحان نکردید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه بامیه ترکی با ارد سمولینا
مواد شهد
- آب ۱ لیوان
- شکر ۱ لیوان
- گلاب ۱/۴ لیوان
- گلوکز ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده مقداری
- هل ۱/۴ قاشق چای خوری
مواد بامیه
- آرد سمولینا ۱ و ۱/۲ پیمانه
- آرد سفید ۱/۴ پیمانه
- شکر ۲ قاشق مرباخوری
- خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری پر
- شیر ۱ لیوان
- روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
دستور پخت بامیه ترکیه ای با آرد سمولینا
برای درست کردن شهد آب و شکر رو داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. تا دانه های شکر کاملا حل شوند.
در ادامه گلاب، زعفران، هل و گلوکز رو اضافه می کنیم و اجازه می دیم با حرارت ملایم کمی بجوشه و غلیظ بشه. بعد از روی حرارت می داریم و کنار می گذاریم تا کاملا خنک شود.
شهد رو در ظرف درب بسته تا مدت ها می تونید در یخچال نگهداری کنید. برای تهیه بامیه داخل ظرف گود نسبتا بزرگی آرد ها، شکر و خمیر مایه رو می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم.
حالا شیر رو کم کم اضافه کرده و با قاشق هم می زنیم تا خمیر چسبناکی درست بشه.
اگر خمیر خیلی سفت بود می تونید ۱ تا ۲ قاشق دیگه شیر بهش اضافه کنید. ( بافتش باید نه خیلی آبکی و نه خیلی سفت باشه.)
در ادامه روغن مایع رو اضافه می کنیم و هم می زنیم. روی خمیر رو سلفون می کشیم و به مدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت می دیم. بعد از استراحت وانیل رو اضافه کرده و هم می زنیم.
داخل قیف ماسوره ی شکوفه می گذاریم و دهانه ی قیف رو باز کرده و خمیر رو داخلش می ریزیم.
مقدار نسبتا زیاد روغن مخصوص سرخ کردن داخل تابه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا کاملا داغ بشه.
حالا قیف رو به شکل عمود و با فاصله از تابه می گیریم و چند دور داخل تابه پایپ می کنیم. صبر می کنیم با حرارت ملایم یک طرفش سرخ بشه. و بعد برمی گردونیم تا طرف دیگش هم طلایی بشه.
می تونید با یک سیخ چوبی لایه رو از هم جدا کنید تا خوب سرخ شوند. بعد از اینکه بامیه ها خوب سرخ شدند از تابه خارج کرده و داخل شربت خنک می ندازیم.
۲ تا ۳ دقیقه بعد از شربت خارج کرده و داخل صافی می گذاریم تا شهد اضافیش کشیده بشه. به همین راحتی بامیه ی ترکی خوشمزه ی ما آماده میشه.
نوش جونتون
طرز تهیه بامیه ترکیی با ارد سمولینا بدون گلوکز
مواد لازم
- ۲ استکان ایرمیک (آرد سمولینا)
- ۱/۵ استکان آرد
- ۱ استکان شیر
- ۱ استکان ماست
- نصف استکان روغن مایع
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ پنس نمک
- چند قطره آب لیمو
- ۱ پاکت بکینگ پودر
- روغن مایع برای سرخ کردن
برای شربت
- ۲ لیوان شکر
- ۲ لیوان آب
- ۱ برش لیمو
طرز تهیه
ابتدا شربت رو بعد از اینکه ۳۰ دقیقه جوشید میذاریم خنک بشه بعد توی یخچال میذاریم.
برای خمیر همه مواد رو مخلوط کرده و هم می زنیم تا خمیری به دست بیاد.
توی قابلمه مقدار زیادی روغن مایع ریخته و خمیرمون رو توی قیف ریخته و فشار میدیم و با حرارت متوسط سرخ میکنیم سپس بلافاصله توی شربت خنک قرار میدیم و در میاریم و تکون میدیم تا شربت اضافیش بریزه.
نکات مهم بامیه ترکی
- شربت باید خیلی خنک باشه لازم باشه ۱۰ دقیقه توی یخچال میذاریم و یا یک روز قبل درست کرده و توی یخچال قرار میدیم.
- خمیر نباید شل باشه.
- وقتی شربت درست شد اجاق رو خاموش کرده و دوباره وقتی مواد خمیر رو می ریزیم اجاق رو روشن کرده و الا روغن خیلی داغ میشه.
- برای اینکه بامیه نرم نشه روش رو اصلاً نمی بندیم.
نوش جان
طرز تهیه بامیه لقمه ای با آرد سمولینا
مواد لازم
- آرد ۱۳۰ ( ۲ پیمانه)
- آرد سمولینا ۸۰ گرم ( ۱/۲ پیمانه)
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- کره ذوب شده ۵۰ گرم
- شیر خشک قنادی ۱/۲ قاشق سوپ خوری
- شکر ۱/۲ قاشق سوپ خوری
- مایه خمیر ۱/۴ قاشق چای خوری
- آب ۱۰۰ تا ۱۲۵ گرم ( ۱/۲ پیمانه)
طرز تهیه
ابتدا آرد، آرد سمولینا، نمک و وانیل را مخلوط کرده کره ذوب شده را اضافه میکنیم. شیر خشک، شکر و مایه خمیر را هم مخلوط کرده و آب را کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع شده و کاملا لطیف باشه.
۱۵ دقیقه به خمیر استراحت داده و بعد چونه های ۱۰ تا ۱۵ گرمی میگیریم من ۲۰ گرمی گرفتم برای همین سایز شیرینی هام بزرگ شد ولی به نظرم همون ۱۰ تا ۱۵ گرم کافیه، سپس به شکر توپی یا استوانه ای شکل داده و تو روغن داغ سرخ میکنیم حرارت باید ملایم باشه تا شیرینی ها کامل مغز پخت بشه.
وقتی یکدست طلایی شد تو شربت خنک ریخته میزاریم ۲،۳ دقیقه بمونه و بعد خارج میکنیم اگر میخواید شربتی تر باشه تایم بیشتر بزارین تو شربت بمونه.
برای شربت بار
- شکر ۴۰۰ گرم ( ۲ پیمانه)
- آب ۲۰۰ گرم ( ۱ پیمانه)
- گلاب ۵۰ گرم ( ۱/۴ پیمانه)
- جوهرلیمو ۱/۸ قاشق چای خوری
- گلوکز ۱ قاشق سوپ خوری
- دانه هل و زعفران به دلخواه
ابتدا آب و شکر و گلاب را مخلوط کرده میزاریم رو حرارت تا شکر ذوب شده دقت کنین قبل جوش اومدن آب شکر باید حل بشه وگرنه شکرک میزنه تابه رو مدام تکون بدین تا شکر حل بشه، وقتی آب جوش اومد جوهر لیمو، گلوکز، هل و زعفران را اضافه کرده و میزاریم ۵ تا ۸ دقیقه بجوشه. بعد از آماده شدن شربت میزاریم تو دمای محیط تا خنک بشه.