یه باقلوا با طعمی جدید و البته بسیار خوشمزه، ساووق باقلوا یا باقلوای سرد ترکیه.
مواد لازم برای تهیه باقلوای سرد ترکیه ای
برای تهیه خمیر باقلوا خونگی
- آرد حدود 2 لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- نصف لیوان ماست
- نصف لیوان روغن
- نصف لیوان شیر
- کمی وانیل
- سرکه سفید یک قاشق چایخوری
- گردو 200 گرم
برای تهیه شربت
- یک لیوان شکر
- یک لیوان آب
- نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو یا آبلیمو
- ۲ قاشق غذاخوری شیرعسلی
دستور پخت باقلوای سرد ترکیه ای با خمیر خانگی
برای تهیه خمیر باقلوا ابتدا به مقدار لازم آرد رو با مواد خمیر مخلوط کنید تا خمیر لطیف و نرمی بدست بیاد.
خمیر رو کمی ورز میدهیم و ده بیست باری میکوبیم روی سطح کار.
از خمیر چونه ۵۰ گرمی گرفته و داخل سینی میذاریم، روش هم می پوشونیم و به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم.
روی سطح کار مقداری نشاسته ذرت بپاشید و خمیر را بانشاسته ذرت باز کرده و به اندازه قالب برش زده و داخل ظرف مورد نظر خمیر را روی هم قرار میدهیم.
به همین ترتیب تا به ۸ تا ۱۰ لایه برسد.
همچنین میتونین از خمیر آماده باقلوا (خمیر یوفکا) استفاده کنین و حدود ده لایه خمیر رو به اندازه ظرف برش زده و یکی یکی چرب کرده داخل ظرف میچینیم بعد موادمیانی و باز خمیر چرب شده.
مواد داخل باقلوا گردو یا پسته نگینی خرد کرده و کمی هل قاطی کرده و داخل ظرفی ک خمیر باز شده گذاشتیم گردو را بر همه جای ان میرسانیم و به دلخواه شکلات تخته ایی رنده شده هم کمی میپاشیم. (دلبخواهی و قابل حذفه)
دوباره خمیر را باز کرده و حدود ۸ تا ۱۰ لایه باز میکنیم و میذاریم.
بعد از اینکه داخل پیرکس خمیرها را گذاشتیم به دلخواه برش زده و بسته به اندازه پیرکس یک لیوان روغن مایع و ۱۰۰ گرم کره را گرم کرده، کف و دوغ کره راجدا کرده و مخلوط هر دو را روی باقلوا میریزیم.
مقدار روغن رو میتونین کمتر بریزین.
داخل فر به مدت حدود ۱ ساعت پخته شود.
وقتی باقلوا پخته شده نسبتا سرد شد شربت سرد را میریزیم.
برای تهیه شربت یک لیوان شکر، یک لیوان اب و نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو را روی حرارت گذاشته تا شکر خوب حل شود.
بعد یک الی ۲ قاشق غذاخوری شیرعسلی ریخته خوب هم میزنبم وقتی جوش خورد خاموش کرده و در آخر دو لیوان شیر سرد روی شربت میریزیم و هم میزنیم تا شربت سرد بشه.
شربت سرد را روی باقلوای پخته شده سرد میریزیم خیلی زیاد هم نریزین و ی شب کامل داخل یخچال میذاریم تا استراحت کنه و شربتش خوب جذب بشه.
بعد استراحت اول روی باقلوا کمی کاکائو الک کرده و بعد شکلات تخته ای رنده شده را به همه جای باقلوا میریزیم.
این باقلوا در اصل شربتش زیاده و باید تو شربت شیر بمونه و وقتی باقلوا رو برمیداری باید شربتش چکه کنه. نوش جان