ترشی بادمجان شکم پر یه ترشی خوشمزه که حتم دارم خیلی ها عاشقشن.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده
- بادمجان ریز یک کیلو
- سرکه به میزان لازم
- سبزی ترشی (ترخون، نعنا، جعفری، مرزه) نیم کیلو
- سیر چهار حبه
- فلفل سبز تند سه عدد
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
روش تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده
۱. بادمجان ها را خوب بشویید و سر آن ها را پوست بگیرید. (بادمجان ها نباید خیلی قلمی باشند بهتر است از بادمجان ها تو پر و ریز استفاده کنید).
۲. شکم بادمجان ها را یک برش عمودی عمیق بزنید.
۳. در یک قابلمه مناسب مقداری سرکه و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید.
۴. بادمجان ها را درون قابلمه سرکه ریخته (سرکه به قدری باید باشد که بادمجان ها را کامل پوشش دهد) بگذارید تا دقیقه درون سرکه بپزد و تغییر رنگ بدهد. بعد از پختن آنها را از سرکه بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خوب سرد شوند.
۵. سبزی ترشی را نیز پاک کنید بشویید سپس آن را ریز ریز خرد کنید.
۶. سیر ها را ریز رنده کرده همراه فلفل های خرد شده و به سبزی خورد شده اضافه کنید.
۷. نهایتا نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به سبزی اضافه کنید و هم بزنید.
۸. سپس شکم بادمجان ها را با مواد آماده شده پرکنید.
۹. بادمجان های شکم پر را درون ظرف مورد نظر ریخته و همان سرکه ای که داخل قابلمه بود را به آن اضافه کنید. به اندازه ای سرکه اضافه کنید که سطح بادمجان ها را کامل بپوشاند. درب ظرف را محکم بسته حدودا دو هفته زمان بدهید تا ترشی جاافتاده و قابل خوردن شود.
نکات مهم و فوت و فن های ترشی بادمجان شکم پر ساده
- ظرف های ترشی باید در جای خنک قرار دهید.
- اگر با غذای تند ناسازگاری دارید سیر و فلفل کمتری داخل ترشی بریزید.
- به جای نعناع میتوانید از سبزی چوچاق یا زولنگ که یک سبزی محلی شمالی است استفاده کنید.
- استفاده از مقداری سیاه دانه در این ترشی باعث خوش عطری آن خواهد شد.
- بادمجان ها را فقط در حدی بپزید که خامی آنها گرفته شود.
- سبزی و بادمجان های شسته شده باید کاملا خشک شوند.
- در این ترشی به دلخواه میتوانید از ادویه ی ترشی، گلپر، فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید.
- به دلیل ناخالص بودن سرکه، بهتره آن را چند دقیقه ای بجوشانید و بعد از سرد شدن استفاده کنید.
نوش جان