این آش بادمجان ساده بدون گوشت یکی از خوشمزه ترین آش هاییه که تا حالا خوردم. خیلی راحت و زود آماده میشه با خوردنش یه طعم متفاوتی رو تجربه میکنید به شدت پیشنهاد میشه.
مواد لازم برای تهیه آش بادمجان بدون گوشت
- بادمجان ۴ عدد نگینی خرد شده
- عدس نصف پیمانه
- نخود نصف پیمانه
- سیر رنده شده ۴ حبه
- پیاز ۲ عدد نگینی شده
- آب قلم ۷ لیوان
- کشک ۱/۲ پیمانه
- نان لواش ۱ عدد (من از نصف نان تافتون استفاده کردم)
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن ۶ قاشق سوپخوری
- نعنا داغ، پیاز داغ
- پودر گردو برای تزیین (به دلخواه)
- گوشت قلقلی سرخ شده برای تزئین (به دلخواه)
دستور پخت آش بادمجان بدون گوشت ساده و خوشمزه
من نخود رو از شب قبل با نصف لیوان نمک خیس کردم و اصلا آبش رو عوض نکردم. ۲۴ ساعت که ازش گذشت داخل صافی ریختم و با آب فراوان نمک ها رو شستم و داخل قابلمه بهمراه اب نخودها رو پختم و آبش رو دور ریختم.
عدس رو یک ساعت قبل شروع کار خیس کردم و بعد پخت آب سیاه رنگش رو دور ریختم.
بادمجان ها رو نگینی خرد کردم نمک پاشیدم بعد از ۱۰ دقیقه فشردش کردم تا تلخیش جدا بشه.
داخل مقداری روغن پیازها رو سرخ کردم کمی که طلایی شدن بادمجان ها رو اضافه کردم و ۱۰ دقیقه بهمراه پیاز تفت دادم سیر له شده زردچوبه و فلفل اضافه کردم و دوباره تفت کمی دادم.
بعدش ریختمشون داخل قابلمه و نخود و عدس پخته شده رو به همراه آب قلم اضافه کردم و اجازه دادم خوب جا بیوفته و نیم ساعت که گذشت و غلیظ شد نان رو خرد و اضافه کردم (نصف مقدار از کشک رو موقع پخت اضافه کنید من یادم رفت و نریختم) وقتی خوب جا افتاد و غلیظ شد دیگه آمادست.
در آخر بچشید اگر نیاز به نمک داشت اضافه کنید.
داخل ظرف سرو بریزید با نعنا داغ و پیاز داغ و کشک و در صورت دلخواه با پودر گردو تزیین کنید دوستان اگر که خواستید مجلسی تر بشه میتوید با گوشت قلقلی ریز و سرخ شده هم برای تزیین استفاده کنید نوش جونتونن.
راستش من نفهمیدم نان اینجا داخل اش چه نقشی ایفا میکنه
سلام فریبا جان. باعث لعاب دار شدن آش میشه.
راستش من نفهمیدم نان اینجا داخل اش چه نقشی ایفا میکنه