کروسان سیب و دارچین مغزدار یه شیرینی بینظیر و فوقالعادهست که با عطر سیب و دارچین قابل توصیف نیست. این کروسان مغزدار با سیب و دارچین رو پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید و از دست ندید.
مواد لازم برای مواد میانی
- سیب متوسط 3 عدد پوست گرفته شده و درشت رنده شده
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر
- آرد 250 گرم (حدود 2 پیمانه)
- بیکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری استاندارد
- کره به دمای محیط رسیده 125 گرم
- پودر قند 75 گرم ( حدود 3/4 پیمانه)
- تخم مرغ 1 عدد
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
- نشاسته ذرت 50 گرم(حدود 1/2 پیمانه)
- ماست پرچرب و غلیظ 1 قاشق غذاخوری (بهتره از ماست همزده پرچرب استفاده کنید)
- شیر 30 گرم (2 قاشق غذاخوری استاندارد)
بهتره برای درست کردن شیرینیها همیشه مواد رو با ترازو وزن کنید تا به نتیجه مطلبوب برسید.
مقدار آرد بسته به جنس آردتون و سایز تخم مرغ تقریبی هست. ممکنه همه آرد مصرف بشه یا یک قاشق آرد کمتر یا یک قاشق آرد بیشتر لازم بشه. دقت داشته باشید آرد زیاد به خورد خمیر ندید وگرنه کروسان خشک و سفت میشه و لطافت خودش رو از دست میده. خمیر نهایی باید کاملا لطیف و بدون ترک باشه.
دستور پخت کروسان سیب و دارچین مغزدار فوقالعاده خوشمزه
برای شروع ابتدا سیب ها رو پوست بگیرید و درشت رنده کنید.
سیب رنده شده رو داخل تابه بریزید و دو قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق چایخوری پودر دارچین به سیب ها اضافه کنید و هم بزنید و تابه رو روی حرارت بذارید.
مواد رو هم بزنید و زمان بدید تا آب سیب کامل کشیده بشه و سیب پخته بشه. سپس حرارت رو خاموش کنید و تابه رو کنار بذارید و زمان بدید تا مواد کامل خنک بشه.
برای آماده کردن خمیر، ابتدا آرد رو با بیکینگ پودر مخلوط کنید و هم بزنید و سپس سه مرتبه الک کنید و کنار بذارید.
سپس 125 گرم کره به دمای محیط رسیده رو با 75 گرم پودر قند مخلوط کنید و با هم زن حدود 2 تا 3 دقیقه خوب هم بزنید تا مخلوط کره و پودر قند به صورت کرم رنگ و لطیف دربیاد.
بین کار چند مرتبه کره رو دورگیری کنید و مواد به طور یکنواخت با هم مخلوط بشن. سپس یک عدد تخم مرغ و یک چهارم قاشق چایخوری وانیل رو اضافه کنید و حدود یک تا دو دقیقه با دور همزن بزنید.
مواد رو دور گیری کنید و نشاسته ذرت رو اضافه کنید و به مدت یک دقیقه در حد مخلوط شدن مواد رو هم بزنید.
بعد اینکه مواد مخلوط شد یک قاشق غذاخوری ماست پرچرب و 30 گرم شیر رو هم اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
در ادامه نضف مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو اضافه کنید و با همزن بزنید. سپس بقیه آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و با همزن بزنید. با توجه به جنس و میزان آبخوری آرد، مقدار آرد ممکنه یک قاشق کمتر یا بیشتر بشه. به همین دلیل آرد رو کم کم اضافه کنید.
به هیچ عنوان خمیر رو با دست ورز ندید چون خمیر به روغن میفته و شیرینی خشک و سفت میشه. آرد نزنید وگرنه کروسان خشک و سفت میشه.
خمیر کروسان رو به دو تا سه قسمت میتونید تقسیم کنید. من خمیر رو دو قسمت کردم. هر قسمت رو داخل کیسه بذارید یا سلفون بپیچید و به مدت نیم ساعت بذارید داخل یخچال.
هر بار یک قسمت از خمیر رو از یخچال خارج کنید و به صورت دایره به قطر حدود 3 میلیمتر باز کنید و با کاتر به شکل دایره برش بزنید و هر دایره رو به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید و کمی ازمواد میانی لبه خمیر بذارید و بپیچید.
من بعد از بیرون آوردن خمیر از یخچال، هر دو قسمت رو یکی کردم و چون سطح کارم بزرگ بود، به راختی پهن کردم، اما برای راحتی بیشتر بهتره هر قسمت رو جداگانه پهن کنید و به هشت قسمت تقسیم کنید.
کروسان ها رو با فاصله در سینی فر بچینید. سینی نیازی به چرب شون یا کاغذ روغنی نداره. سینی فر رو به به مدت 20 دقیقه داخل یخچال با محیط استراحت بدید.
در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 35 تا 45 دقیقه بپزید. هرچقدر کروسان ها بزرگ تر باشند تایم پخت طولانی تر میشه و کروسان های کوچیک تر زودتر میپزند.
وقتی کروسان ها آماده ست که زیر اون کمی طلایی بشه.
بیشتر در فر نمونه وگرنه سفت و خشک میشه.
بعد از خنک شدن به دلخواه روی کروسان ها پودر قند و پودر پسته بپاشید و در ظرف دربسته بچینید تا کاملا نرم و آماده سرو بشن.
برای تهیه کروسان سیب و دارچین در فر برقی یا توستر دما باید بیست درجه کمتر باشه.
بهتره کروسان ها رو در یخچال نگهداری کنید و 30 دقیقه قبل از مصرف از یخچال در بیارید تا به دمای محیط برسند.
با این مقدار مواد اولیه در آخر حدود 16 عدد کروسان داشتم.