بستنی خشک یک شیرینی خوشمزه هست که طعم و مزه متفاوتی داره. این شیرینی خوشمزه درکنار چایی سرو میشه و خیلی هم میچسبه. اگه دوست داشته باشید می‌تونید داخلش مقداری مغزیجات خرد شده یا پودرنارگیل هم بریزید که دیگه میشه. همچنین به دلخواه خودتون می‌تونید با اضافه کردن مقداری زعفران یا پودر کاکائو، بستنی خشک زعفرانی یا بستنی خشک شکلاتی درست کنید.

بستنی خشک به دو روش مختلف درست میشه که یکی بستنی خشک ترکی یا تبریزی هست که بدون شیر خشک درست میشه و یکی هم بستنی خشک عربی هست که با شیر خشک درست میشه. در ادامه دستور تهیه هر دو این بستنی خشک ها رو براتون نوشتم. امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه بستنی خشک عربی با شیر خشک

  • شکر ۲ پیمانه
  • پودر هل ۱ تا ۲ قاشق چایخوری (اختیاری)
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • آب ۱ پیمانه
  • کره ۱۰۰ گرم
  • پودر شیرخشک بزرگسال چهار و نیم پیمانه
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه بستنی خشک عربی با شیر خشک

طرز تهیه بستنی خشک با شیر خشک

برای شروع ابتدا شکر و آب را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بپزید و مدام باید هم بزنید تا غلیظ شود و شکر حل شود.

بعد کره و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شود. به دلخواه میتوانید یک قاشق غذاخوری گلاب هم اضافه کنید.

بعد قابلمه رو از روی حرارت بردارید و وانیل و شیرخشک را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا مثل خمیر چسبناکی شود که کشدار است.

شاید شیرخشک بیشتری نیاز باشد. البته بیش از حد نزنید. بعد سریع داخل قالبی که چرب کردین یکدست پخش کنید و بعد از اینکه سرد شد، روش به دلخواه پودر پسته بریزید و سلفون بکشین و یک روز کامل بذارید داخل یخچال تا خودش رو بگیره و سفت بشه.

به دلخواه میتونید زعفرانی و کاکائویی هم درست کنید.


مواد لازم برای تهیه بستنی خشک آذربایجان شرقی

  • شیر ۴ لیوان
  • شکر ۲ لیوان
  • کره ۵۰ گرم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه بستنی خشک ترکیه ای بدون شیر خشک

برای شروع ابتدا شیر را حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه روی شعله ملایم میگذاریم تا بجوشد.

وقتی که شیر جوشید و مقدارش نصف شد، شکر را اضافه می کنیم. سپس حرارت را زیاد کرده و هم می زنیم. آنقدر هم می زنیم تا به غلظت دلخواه (شبیه فرنی غلیظ) برسد.

قاشق را به ته ظرف می کشیم، اگر رد قاشق ماند، قطره ای از مواد را داخل آب سرد می ریزیم. اگر در آب سرد به همان حالت ماند و مرواریدی شد و توانستیم با دست حالت دهیم، پخت آن کافیست.

شعله را خاموش کرده و کره و وانیل را به مواد اضافه می کنیم. آنقدر مواد را هم می زنیم تا سرد شده و حالت خمیری پیدا کند.

در پایان بستنی خشک را داخل قالب چرب شده می ریزیم. به دلخواه روی آن خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل بریزید و سپس به شکل دلخواه برش بزنید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه بستنی خشک

  • برای تهیه بستنی خشک با شیر خشک بهتره که شیر خشک بزرگسال استفاده کنید و استفاده از شیر خشک شیرین قنادی توصیه نمیشه.
  • در دستور تهیه بستني خشك اذري از شير خشك استفاده نمیشه چون دستور اصلیش نیست اما بعضی قنادی ها میزنن تا زودتر غلیظ شه.