آبگوشت تبریزی با نخود یه آبگوشت خوش رنگ و خوشمزه و کمی متفاوته. آبگوشت از اون غذاهایی که تو سرما خیلی بیشتر مزه میده و معمولا تو هر شهری به سبک خودش درست میکنه. یکی بدون رب یکی هم با رب و دستورهای دیگه که همشون هم خوشمزه‌ست.

اگه آبگوشت نخود تبریزی رو درست نکردید پیشنهاد می‌کنم حتما یکبار امتحان کنید.


مواد لازم برای آبگوشت دیزی تبریزی

  • گوشت گوسفندی با استخوان 500 گرم
  • دنبه 100 گرم
  • نخود یک فنجان سرخالی
  • پیاز متوسط یک عدد
  • آب گوجه فرنگی یک فنجان (به دلخواه)
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
  • سیب زمینی 2 عدد
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور پخت آبگوشت دیزی تبریزی با نخود

طرز تهیه آبگوشت تبریزی با نخود

برای شروع ابتدا گوشت و دنبه رو پس از شستن به ده قسمت خرد کنید.

سپس یک قابلمه بزرگ رو روی حرارت بذارید و تکه های دنبه و گوشت رو داخل قابلکمه بریزید و روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی بشه.

سپس گوشت و دنبه رو از قابلمه خارج کنید و پیاز خرد شده رو در روغن کمی سرخ کنید. وقتی پیاز سرخ شد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و روی حرارت کم تفت بدید.

در ادامه نخود رو که از چند ساعت قبل خیس داده شده رو به پیاز اضافه کنید و نخود رو هم کمی تفت بدید.

بعد از تفت دادن نخود با پیاز، سپس گوشت و دنبه سرخ شده رو به همراه حدود چهار لیوان آب و آب گوجه فرنگی به نخود و پیاز داغ اضافه کنید و با شعله ملایم بپزید.

در اواخر پخت دو عدد سیب زمینی رو پوست بگیرید و با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آبگوشت اضافه کنید.

بعد هم گوجه فرنگی و فلفل سبز و رب گوجه فرنگی رو به آبگوشت اضافه کنید.

بهتره که رب رو ابتدا با کمی روغن تفت بدید و بعد به آبگوشت اضافه کنید.

این آبگوشت تبریزی خوشمزه رو با نون سنگک، پیاز، دوغ و سبزی خوردن سرو و نوش جان کنید.

از دنبه داخل آبگوشت هم غافل نشید حتما حتی شده کم استفاده کنید من وسطای پخت وقتی دنبه پخت میکشم بیرون با گوشت کوب حسابی له میکنم و بعد به آبگوشت اضافه میکنم و میزارم جوش ریز بزنه.

راستی میتونید داخل ظرف های تک نفره دیزی بریزید مواد رو بعد بزارید داخل فر.

برای سرو هم من آبشو جدا برای تلیت سرو میکنم و بقیه مواد رو با گوشت کوب له میکنم و در کنار پیاز و سبزی خوردن و نون سنگک سرو میکنم.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه آبگوشت تبریزی با نخود

  • آبی که همون اول میریزد، از آب سرد استفاده کنید.
  • آبگوشت رو حتما با حرارت پایین بپزید. می‌توندی از شب قبل تو قابلمه بار بذارید.
  • بهتره نخود رو حتما از 24 تا 12 ساعت قبل خیس کنید تا آنزیم هاش فعال بشه و نفخش هم گرفته بشه.
  • سیب زمینی ها رو داخل آبگوشت له نکنید رنگ آبگوشت خراب میشه.
  • همون اول آب زیاد اضافه کنید که در طی پخت و اضافه کردن آب مزه غذا تغییر نکنه.
  • بهتره که رب، زردچوبه و فلفل سیاه رو با هم تفت بدید بعد اضافه کنید.
  • حتما از گوشت استخوانی گوسفندی و دنبه گوسفندی برای عطر و طعم بهتر ابگوشت استفاده کنید ،یه نکته گوشت ودنبه تازه باشن اصلا تو ابگوشت بو نمیده من خودم خیلی حساسم اما به جرات میتونم بگم دومین باریه آبگوشت با دنبه خوردم و بدم نیومد چون دنبش تازه بود.
  • نخود رو حتما از ۲۴ساعت قبل خیس خورده باشن.
  • کف روی گوشت رو‌بگیرین که آبگوشت خوش رنگ تری داشته باشین.
  • اجازه بدین گوشت و نخود کامل بپزد و بعد نمک اضافه کنید.
  • دنبه را حتما با رب گوجه و سیب زمینی و گوجه را با هم بکوبید و ادویه ها را اضافه کنید مرزه رو اصلا حذف نکنید طعمشو بینظیر میکنه همون فوت کوزه گری ابگوشتای قهوه خونه ایه.
  • هرچی تایم پخت آبگوشت بیشتر باشه وباحرارت ملایم تر بپزه درنهایت یه ابگوشت جا افتاده تر داری.
  • سیب زمینی را می تونید بکوبید که لعاب خوبی به ابگوشتتون میده.