برای داشتن یه پیاز داغ پفکی خوشرنگ باید این نکات رو رعایت کنید.

بهترین پیاز برای پیاز داغ: ابتدا به یه پیاز خوش رنگ و خوش عطر وطعم نیاز داریم که بهترین پیاز برای این کار، پیاز طارم هست.

از نظر قیمتی نسبت به پیازهای دیگه گرونتره ولی عطر طعم بهتری داره.

نکته دیگه اینه که باید برای پیاز داغ از روغن جامد استفاده کنید.

چند کیلو پیاز یک کیلو پیاز سرخ شده میده؟

حدودا 5 کیلو پیاز 1 کیلو پیاز داغ پفکی میده.

طرز تهیه پیاز داغ رنده شده برای فریزر

ابتدا پیازها رو تو لگن آب خیس بدید و بعد یک ساعت آبکش کنید و پوست بگیرید. اینجوری راحت پوستشون گرفته میشه.

حالا به دو روش میتونید پیاز ها رو خرد کنید. هم با دستگاه سبزی خردکن خرد کنید که به شکل نگینی میشه یا اگه مثل من وسواس دارید با چاقو و دستان نازنین به صورت خلالی خرد کنید.

من همیشه با دست خلالی میکردم ولی امسال گفتم بزار از این رنده نایسر دایسرم که بیکار افتاده تو کابینت ازش یه استفاده ای بکنم.

ابتدا پیاز هارو به دو قسمت تقسیم کردم و رفتم که شروع کنم.

چند بار که زدم دیدم برش ها به هم متصل هستند و خوب نمیشد.

اینجوری دوباره پیازها رو چهار قاچ کردم و هر برش رو برداشتم و شروع کردم به رنده کردن خیلی خیلی کارمو راحت کرد.

هم از نظر زمانی هم اینکه برش ها خلالی خوشگل و از همه مهمتر یکدست دراومدن و این خیلی خوب بود.

طرز تهیه پیاز داغ رنده شده خشک و پفکی و ترد و چیپسی

برای ده کیلو پیاز تو کمتر از نیم ساعت خلال کردم. همه هم تمیز و مرتب.

فقط خیلی دقت کنید که این رنده ها تیغ های خیلی تیزی دارند حواستون به انگشتای خوشگلتون باشه که مثل من نبرید.

پیازها که خلالی شدن من کمی نمک زدم و روش رو پوشوندم. یه نیم ساعتی استراحت دادم و بعد استراحت با دو دست حسابی چنگ زدم، البته زیاد فشار ندید که له بشن.

بعد هم از روغن جامد ریختم داخل قابلمه. روغن هر چی فراونتر باشه، پیاز داغ بهتر میشه.

پس روغن فراون بریزید و بذارید داغ که شد، از پیازها بریزید داخل روغن، پیازها باید داخل روغن شناور باشن.

تو چند دقیقه اول خیلی هم نزنید که پیازها له بشن. بعد که کمی خودش رو گرفت هم بزنید.

یه آبکش فلزی رو بدارید رو یه قابلمه کنار دستتون آماده باشه. وقتی که پیازها رنگ گرفت باید زودی بریزید داخل آبکش تا روغنش کشیده بشه.

ندارید پیازها زیاد سرخ بشن و رنگ بگیرن چون تو این فاصله که میخوان برن تو آبکش هم تغییر رنگ میدن.

بلافاصله که ریختین تو آبکش باید با قاشق تند تند زیر و رو کنید تا اینکه هم روغن اضافه خالی بشه و هم داغی پیازها گرفته بشه چون که باعث میشه رنگشون تیره تر بشه.

پس حواستون به این نکته باشه و مدام زیر رو کنید تا خنک بشن.

دوباره روغن قابلمه زیر سبد رو بریزید داخل قابلمه روی حرارت و سری بعدی رو سرخ کنید تا انتهای کار.

من نه از زردچوبه استفاده کردم نه چیز دیگه ای. تنها ادویه م نمک بود.

پیازها خلالی یکدست و بسیار خوشرنگ و ترد و پفکی.

بعد اینکه حسابی خنک شدن ریختم داخل زیپ کیپ و فریز کردم.

امیدوارم درستش کنید و به سلامتی و دلخوش ازش استفاده کنید.

ده کیلو پیاز چقدر پیاز داغ میدهد

اینم بگم از تقریبا ده کیلو پیاز دو کیلو پیاز داغ پفکی گرفتم.

یه روش دیگم برای پیاز داغ خلالی

هر میزان پیاز نیاز دارید پوست بکنید بشورید و خلالی نسبتا نازک خرد کنید. بهتره از پیاز ریز استفاده کنید بعد خرد کردن بادست خوب بهم بزنید تا لایه های پیاز کامل باز بشه داخل قابلمه نسبتا بزرگی آب بریزید.

وقتی جوش اومد پیاز اضافه کنید یک قاشق غذاخوری نمک بریزید سه الی پنج دقیقه زمان بدید روی گاز جوش بخوره بعد داخل آبکش بریزید روشو آب سرد بریزید اجازه بدید نیم ساعتی داخل آبکش بمونه تا آبش کشده بشه.

بعد پارچه پهن کنید پیاز خلالی روش بریزید تا آبش کامل گرفته بشه اگه عجله دارید پارچه دیگه روش بزارید با دست آرم روش فشار کم بیارید تا آبش گرفته بشه داخل تابه روغن زیادی بریزید اجازه بدید داغ بشه چند خلال از پیاز بندازید.

اگه تند بالا اومد یعنی داغ بعد اندازه یک مشت پیاز بریزید و تند بهم بزنید یه مقدار کم زردچوبه بزنید شعله نباید کم باشه زیاد پیاز نریزید چون روی هم میمونه و پیازتون یکرنگ سرخ نمیشه هر پنج تا هفت دقیقه یکدور سرخ میشه زمان زیادی نمیبره بعد داخل صافی بریزید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

نکات مهم

  • حین سرخ شدن پیاز، کمی نمک بزنین که پیاز داغ ترد و چیپسی عالی خواهید داشت.
  • اگه پیازها رو زیاد طلایی کنین تا خارج کردنشون از داخل روغن و یا تا زمان سرد شدن روغن، رنگشون تیره تر میشه و باعث تلخ شدنشون خواهد شد.
  • برای خوش رنگ شدن پیاز داغ، حتما زردچوبه یا زعفرون بزنین.
  • برای چیپسی و خشک شدن پیازداغ، حتما بعد از سرخ کردن داخل آبکش یا صافی بریزین.
  • پیازها رو یه دست خلالی یا خرد کنین تا بعد از سرخ شدن، ترکیب خوبی باشه و نصف خام و نصف سوخته نشن.
  • هرگز پیازها رو توی حجم زیاد داخل تابه نریزین، چون باعث میشه خوب سرخ نشن. بهتره با حجم کم، چند سری سرخ کنین.
  • نسبت روغن برای سرخ رو رعایت کنین. نه خیییلی زیاد که در آخر حروم بشه و نه خیلی کم.
  • یکی از روش های طولانی مدت نگهداری پیاز داغ فریز کردنه. سه تا نهایت شش ماه فریز کنین. البته هر چه زمان کمتری فریز بشه بهتره تا عطر و طعمش تغییر نکنه. زمان نگهداری داخل یخچال هم نهایت یه هفته باشه بهتره. صد البته اگه برای هر بار مصرف تازه به تازه تهیه کنین خیلی عالیتر . هم طعم، عطرش و هم خاصیتش. ولی برای عزیزای شاغل یا … نمونه فریزری بهترین گزینه هست.
  • از روغنی که بعد از سرخ کردن پیاز ها، اضافه میاد برای سرخ کردن بادمجون، کدو یا سیب زمینی میتونین استفاده کنین. این روغن چون عطر و طعم پیاز گرفته، وقتی مواد دیگه ای باهاش سرخ بشه، خوشمزه و عالیه.
  • اگه به بوی کره یا دنبه حساسیت ندارین، کمی همراه روغن سرخ کردنی برای پیاز داغ استفاده کنین.
  • گفته شده، پیاز رو اول با کمی آب بجوشونین و بعد از آبکش و خشک شدن سرخ کنین تا پیاز داغ چیپسی داشته باشین که من انجام نمیدم. اگه موارد بالا که ذکر کردم ، رعایت بشه ، بهترین نتیجه رو خواهید داشت.