سير قليه يكى از اون خورشت هاى خوشمزه ى گيلانيه كه خيلى وقت پيش با مرغابى و پرنده هاى شكارى درست ميشده ولى خب الان با مرغ درست میشه. اما سیر قلیه رو بدون مرغ هم میشه درست کرد.
این خورشت گیلانی خیلی خیلی خوشمزهست. بعضی ها هم بدون رب درستش می کنن، یعنی فقط بهش زردچوبه می زنن و زرد میشه. این غذا به صورت سنتی معمولن با برنج خورده میشه و رقیق هم هست، اما میشه توش قارچ ریخت.
مواد لازم برای تهیه سیر قلیه گیلانی بدون مرغ برای 3 تا 4
- پیاز ۱ عدد
- برگ سیر خرد شده ۲ پیمانه
- لپه ۱ پیمانه
- رب 2 تا ۳ قاشق غذاخوری به دلخواه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- آب حدود ۲ لیوان یا بیشتر
- آب نارنج (یا آب غوره) به مقدار لازم
دستور پخت سیر قلیه گیلانی بدون مرغ
برای شروع ابتدا لپه رو میذاریم با آب بپزه و و وقتی که کامل پخت میذاریم کنار.
بعد پیاز رو پوست گرفته و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم تا طلایی بشه.
سپس برگ سیر خرد شده رو هم به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم.
در ادامه به دلخواه رب گوجه فرنگی رو وسط تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم. سپس نمک و فلفل و زردچوبه رو هم اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم تا خامی ادویه گرفته بشه.
سپس لپه پخته شده رو به مخلوط بالا اضافه میکنیم و حدود دو لیوان آب جوش میریزیم تا با هم برای نیم ساعت بپزن.
اگه نیاز شد آب بیشتری اضافه میکنیم.
در آخر هم کمی آب نارنج بهش اضافه میکنیم، به اندازه ای که ترشیش برامون مناسب باشه. سیر قلیه بدون مرغ رو میتونید با برنج کته یا بلغور پخته شده سرو و نوش جان کنید.