با پوست پرتقال چی درست کنم؟ پوست پرتقال شکری در واقع یه پاستیل طبیعی و سالم و خوشمزه و میوهایه. اگه تو فصلی هستید که پرتقال در دسترس هست، پیشنهاد میکنم که پوست پرتقالها رو دور نریزید و باهش این پاستیل پوست پرتقال خوشمزه رو درست کنید.
در ادامه با آموزش روش تهیه خلال پوست پرتقال شکری مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خلال پوست پرتقال شکری
- پرتقال با پوست ضخیم 4 عدد
- جوش شیرین مقداری
- شکر سفید یا قهوهای یک و نیم فنجان
- آب یک و نیم فنجان
طرز تهیه پاستیل با پوست پرتقال مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن پرتقالها
برای شروع ابتدا به پوست پرتقالها جوش شیرین بمالید و با دست کمی ماساژ بدید. سپس پرتقالها رو به مدت بیست دقیقه داخل یه ظرف آب بذارید تا خیس بخوره.
مرحله دوم، پوست گرفتن پرتقال
بعد از گذشت بیست دقیقه پرتقالها رو از آب خارج کنید و حسابی بشویید. پرتقالها رو کامل خشک کنید و دو طرف بالا و پایین پرتقالها رو ببرید و دور بیندازید. پوست هر پرتقال رو چهار برش بدید و با دقت و به آرومی پوستها رو جدا کنید.
مرحله سوم، جوشاندن پوست پرتقال
داخل یک قابلمه آب بریزید تا به جوش بیاد. سپس پوست پرتقالها رو داخل آب جوش بریزید و هشت دقیقه زمان بدید تا داخل آب بجوشه.
بعد از گذشت هشت دقیقه پوست پرتقالها رو از آب جوش خارج کنید و در آب سرد بذارید تا خنک بشن.
مرحله چهارم، خلال کردن پوست پرتقال
بعد از اینکه پوست پرتقالها خنک شدن، با یک چاقوی تیز قسمت سفید داخل پوست پرتقال رو جدا کنید. در ادامه پوست پرتقالها رو یک شکل و یک اندازه به صورت خلالی و درشت خرد کنید.
بعد از خلال کردن، داخل یک قابمله آب بریزید و وقتی که به جوش اومد، خلالها پوست پرتقال رو داخل آب جوش بریزید و هشت دقیقه زمان بدید تا داخل آب جوش بجوشه.
بعد از گذشت هشت دقیقه، خلالها رو از آب جوش خارج کنید و داخل یک صافی بریزید.
مرحله پنجم، آماده کردن شربت
در این مرحله یک و نیم فنجان آب و یک و نیم فنجان شکر قهرهای یا سفید رو داخل یک قابمله بریزید و روی حرارت بذارید تا شکر در آب حل بشه و آب به جوش بیاد و غلیظ بشه.
وقتی که مخلوط آب و شکر به قوام اومد و غلیظ شد، خلالهای پوست پرتقال رو داخل شربت بریزید. سپس حرارت شعله رو زیاد کنید به شربت شروع به جوشیدن کنه. وقتی که شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و حدود 25 تا 30 دقیقه زمان بدید تا خلال در شربت ریز بجوشه. در این مدت خلالها رو هر چند دقیقه یک بار هم بزنید.
بعد از گذشت حدود نیم ساعت، خلالها رو داخل یک صافی بریزید و از شربت جدا کنید.
خلالها رو داخل یک سینی بچینید و حدود 24 ساعت زمان بدید تا پوست پرتقال در دمای محیط خشک بشه. اگه دستگاه میوه خشککن دارید، پوست پرتقالهای خلال شده رو داخل دستگاه میوه خشک کن بذاردی و به مدت دو ساعت با دمای 40 درجه سانتیگراد زمان بدید تا خوب خشک بشن.
بعد از اینکه پوست پرتقال خشک شد، خلالها رو داخل شکر بغلتونید و سپس نوش جان کنید.
فیلم طرز تهیه پاستیل پوست پرتقال
طرز تهیه پرتقال شکری
پرتقال آبنباتی یا پرتقال شکری درست کردنش خیلی راحته خیلی هم خوشمزه و خوش طعمه.
بهتره از پرتقال هایی استفاده کنید که بدون هسته باشند. پوستشون نسبت به بقیه کمی نازک تر تلخیش کمتر و ملایمتر باشه. من از پرتقال نافی استفاده کردم.
دوتا پرتقال رو بصورت حلقه ای نازک برش بزنید. دو لیوان آب و دو لیوان شکر داخل تابه نسبتا پهن بریزید و بذارین جوش بیاد، فقط در حدی که شکر حل بشه.
در این فاصله یه قابلمه پر از آب بذارین جوش بیاد. حلقه های پرتقال رو بریزین داخل آب جوش و اجازه بدین یکی دو دقیقه بجوشه. (از وقتی جوش اومد دو دقیقه بشه کافیه.)
بعد با یه انبر بردارین و بذارین داخل آب سرد.آبی که یخ داخلش باشه وقتی پرتقالها خنک شدند بردارین و داخل شربت بذارین.
سعی کنید یه تابه که سطح وسیعی داشته باشه انتخاب کنید که یکی دو لایه از حلقه های پرتقال کف تابه قرار بگیره اجازه بدین تا حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشه درب تابه هم نذارین.
تو این فاصله چندبار برشهای پرتقال رو پشت و رو کنید پس از این مدت شعله رو خاموش کنید اجازه بدین کمی حرارتش کم بشه و برشها داخل شهد باشند.
بعد از داخل شهد بیرون بیارین و روی توری فلزی قرار بدین تا شهد اضافی ازش جدا بشه بعد از ۲۴ ساعت (یا بیشتر) که در دمای محیط بود و کمی از رطوبتش کم شد میتونید داخل شکر بزنید و اونارو شکری کنید یا داخل شکلات آب شده بزنید و تزیین کنید.
شهد معطر غلیظی که اضاف میاد رو نگهدارین میتونید برای دسر یا براق کردن روی کیک و نوناتون استفاده کنید یا حتی رقیقش کنید و به عنوان شربت استفاده کنید.
برای خیس کردن لایه های کیک مناسب هست. من با پرتقال تو سرخ هم درست کردم خیلی خوشگل میشه.
دوستان این حلقه های پرتقال عالیهه. هر چه از خوشمزگیش بگم کمه. برای تزیین کیکها و دسرها حرف نداره.
یه نکته: ممکنه این پرتقال های شکری کمی ته مزه تلخی داشته باشن اما چون شیرین هستند و با شکر یا شکلات کاور میشن محسوس نیست.
برای کمتر شدن تلخیش، میتونید پرتقال رو سه چهار روزی در محیط بذارین بمونه و تازه نباشه بعد استفاده کنید.
پرتقال های سایز کوچک بهترن و خوشگل تر میشن.