باسلوق گردویی با شیره انگور خیلی خیلی خوشمزه و مقویه و فقط و فقط با سه ماده اولیه آماده میشه. برای تهیه این باسلوق فقط به نشاسته، شیره انگور و گردو نیاز دارید.
این باسلوق ساده و خوشمزه رو همین که تو دهن بذارید آب میشه و میشه گفت یه نوع میان وعده خوشمزه و مقویه مخصوصا برای بچهها. در ادامه با آمورش دستور تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور و نشاسته
- گردو حدود 40 عدد (یا بیشتر)
- شیره انگور 2 استکان
- آب 2 استکان
- نشاسته گل یا گندم 8 قاشق غذاخوری
طرز تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور مرحله به مرحله
مرحله اول، نخ کردن گردو
برای شروع مغز گردو ها رو که از وسط به دو قسمت تقسیم کردید رو از شب قیل داخل آب سرد خیس کنید. سپس مغز گردو ها رو آبکش کنید و با استفاده از نخ و سوزن، گردو ها رو نخ کنید.
دقت کنید تا نخ از وسط گردو ها رد بشه. سپس گردو های نخ شده رو آویزان کنید و زمان بدید تا کامل خشک بشه.
مرحله دوم، آماده کردن شیره
برای آماده کردن مواد باسلوق، نشاسته رو داخل یک کاسه بریزید و مقداری آب به نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته در آب باز بشه. سپس نشاسته باز شده رو از صافی رد کنید تا اگه نشاسته گلوله شده داخلش بود جدا بشه.
دو فنجان آب رو داخل یک تابه بریزید و سپس شیره انگور رو هم داخل تابه بریزید و به آب اضافه کنید و روی حرارت کم بذارید و هم بزنید تا شیره در آب حل بشه و مواد گرم بشه.
سپس نشاسته حل شده رو آروم آروم به مخلوط شیره و آب اضافه کنید و هم بزنید. روی حرارت ملایم مواد رو هم بزنید و زمان بدید تا مواد غلیظ بشه. حدود نیم ساعت روی حرارت کم مواد رو هم بزنید تا به غلظت مناسب برسه.
مرحله سوم، آماده کردن باسلوق گردویی
وقتی گه مواد به غلظت مناسب رسید، گردوهای نخ شده رو داخل تابه بذارید و با قاشق از مواد روی گردو ها بریزید تا همه قسمت های گردوها به مواد آغشته بشه.
ریسههای گردو رو آویزون کنید و زمان بدید تا مواد خشک بشه و به گردو بچسبه.
وقتی که مواد خشک شد، ریسه های گردو رو دوباره داخل شیره بزنید و همه قسمتهای گردو رو به شیره آغشته کنید. تو این مدت تابه شیره رو روی شعله با حرارت خیلی کم تا شیره نبنده و سفت نشه.
در نهایت این کار رو باید سه مرتبه انجام بدید. در آخر باسلق ها رو تا دو روز آویزون بذارید بمونه تا کاملا خشک بشه.
مرحله چهارم، سرو و تزئین
در آخر، وقتی که شیره خشک شد و باسلوق آماده شد، نخ ریسههای باسلوق رو به آرومی خارج کنید و با چاقو به اندازههای دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.
باقیمونده شیره رو هم داخل یک ظرف که کف و دیوارههاش رو چرب کردید بریزید و روش کنجد بپاشید و داخل یخچال بریزید تا سفت بشه. وقتی که سفت شد از ظرف خارج کنید و برش بزنید. این هم میشه یه آبنبات خوشمزه با شیره انگور.
همچنین اگه گردوی خرد شده دارید، میتونید گردوهای خرد شده ریز رو در آخر داخل باقیمانده شیره بریزید و هم بزنید و تا مواد کمی سفت بشه و وسط تابه چمع بشه. سپس مواد رو داخل ظرف چرب شده بریزید و سطح مواد رو صاف کنید و روی مواد نشاسته پودر شده الک کنید. ظرف رو داخل یخچال بذارید و حدود یک تا دو ساعت زمان بدید تا سفت بشه و خودش رو بگیره. همچنین به جای چرب کردن کف و دیوارههای ظرف میتونید پودر نشاسته بپاشید. در آخر باسلوق گردوی خرد شده با شیره انگور خواهید داشت. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور
- هر بار که گردو ها رو به مواد میزنین بیست دقیقه تا نیم ساعت دقیقه زمان بدید بمونه تا خشک بشه و دوباره روش یه لایه دیگه از مواد بزنید.
- تو طول این مدت تابه شیره رو روی شعله گاز با حرارت خیلی کم بذارید تا مواد نبنده.
- در آخر باسلق ها رو تا دو روز آویزون بذارید بمونه تا کاملا خشک بشه. خیلی ها تا یک هفته هم میذارن بمونه. اگه زودتر بردارین نرم هست.
- حتما از نخ کلفت استفاده کنید تا زمان آویزون کردن نخ پاره نشه.
- نشاسته رو با یه مقدار آب سرد مخلوط کنید.
- برای آویزون کردن ریسه های باسلوق از چوب رختی هم میتونید استفاده کنید.
- یادتون باشه وقتی گردو ها رو ریسه کردین حتما با دستمال نخی خشکشون کنین یا آویزون کنین تا خشک بشن چون اگه خیس باشن مواد رو خوب به خودشون جذب نمیکنن.
- سجوق و باسلق خیلی شبیه هم هستن. فقط سجوق به جای اینکه به نخ بکشن گرد درست میکنن و تو جای مرطوب میزارن تا شکرک بزنه.
فیلم طرز تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور
طرز تهیه باسلوق گردویی با نشاسته گل (گندم)
مواد لازم
- نشاسته گل (یا گندم) ۱ لیوان
- آب هم دمای محیط ۲ لیوان
- شکر ۱ لیوان (میتونید بیشتر بریزید)
- گلاب نصف لیوان
- گردو
- پودر نارگیل
- گلوکز (بادکا) ۱ قاشق غذاخوری
- کره پاستوریزه ۲۵ گرم
- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
- آب سرد ۱/۳ لیوان
- هل ۳ عدد (پودرشم میشه)
- وانیل
دستور تهیه باسلوق گردویی با نشاسته گل
روی نشاسته آب ریختم و با همزن دستی زدم بهش وانیل و هل اضافه کردم. (میتونید پودر هل بزنید چون مرتب باید دونه های هل رو طی فرایند هم زدن بردارید.)
بعد نشاسته رواز صافی رد کردم و ریختم تو قابلمه و گذاشتم رو شعله و یه بند هم زدم اصل درست کردن باسلوق به هم زدنشه حدود نیم ساعت الی ۴۰ دقیقه هم زدنش طول کشید تا خامی نشاسته گرفته بشه.
وقتی کمی فرم گرفت بهش گلاب و شکر اضافه کردم و باز با لیسک هم زدن رو ادامه دادم و گلوکز و کره هم اضافه کردم و در انتها روی پودر ژلاتین آب ریختم تا اسفنجی بشه اسفنجی که شد به موادم اضافه کردم و یه بند هم زدم تا کامل فرم گرفت.
فرایند هم زدن که تموم شد شعله رو بستم و گذاشتم خنک بشه. بعد کف دست و قاشقی که از مواد برمیداشتم رو چرب کردم و از مواد تو دستم شکل میدادم و تو پودر نارگیل میغلتوندم و روش گردو میذاشتم.
بعد اینکه آماده شد ۲ ساعت گذاشتم تو یخچال بعد قابل خوردن بود. مدت نگهداری این باسلوق طولانیه.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. میتونید از قالب یا قیف هم استفاده کنید یا اینکه مثل راحت الحلقوم کف سینی پودر قند بریزید و مواد رو یه جا بریزید و روش پودر قند الک کنید و بعد بستن با چاقو برش بزنید.