کندی پوست هندوانه یا پوست هندوانه شکری یک پاستیل بسیار خوشمزه و خاصه که به راحتی میتونید تو خونه درستش کنید. این پاستیل خونگی خوشگل و خوشمزه پوست هندوانه و با کمترین هزینه درست میشه و فقط کمی حوصله میخواد.
خارجیها بهش کَندی میگن و تو ایران هم نمیدونم هست یا نه. بافتش کاملا پاستیلی و نرمه و فوقالعاده هم خوش طعمه و برای پذیرایی واقعا عالیه و خیلی هم راحت درست میشه. در ادامه با روش تهیه پاستیل خانگی با پوست هندوانه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه تهیه پاستیل پوست هندوانه
- پوست هندوانه 450 گرم (حدود 4 پیمانه)
- آب یک پیمانه
- شکر یک و نیم پیمانه
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری (یا جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری)
- پودر ژله هندوانه یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه پاستیل خانگی با پوست هندوانه
مرحله اول، خرد کردن پوست هندوانه
برای تهیه پاستیل پوست هندوانه، پوست هندوانه رو پوست بگیرید به طوری که مقدار کمی از هندوانه روی پوست بمونه.
سپس پوست هندوانه رو در اندازههای دو در سه سانتیمتر خرد کنید.
مرحله دوم، خیساندن پوست هندوانه در آب یخ
پوست هندوانه خرد شده شده رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید و روش آب یخ بریزید و به مدت 24 ساعت بذارید داخل یخچال. سپس از یخچال خارج کنید و آبش رو خالی کنید و پوست سبز هندوانه رو از قسمت سفید جدا کنید.
مرحله سوم، جوشاندن پوست هندوانه
سپس داخل یک قابلمه بزرگ مقداری آب بریزید و بذارید روی حرارت تا به جوش بیاد.
وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد، پوست هندوانه رو در آب در حال جوش بریزید. وقتی که آب دوباره شروع به جوشیدن کرد، فقط دو دقیقه زمان بدید تا پوست هندوانه داخل آب بجوشه.
بعد از گذشت دو دقیقه پوست هندوانه رو آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید تا سرد بشه.
مرحله چهارم، خیساندن پوست هندوانه در آب یخ
داخل یک ظرف بزرگ آب و یخ بریزید به طوری که مقدار یخ بیشتر از آب باشه. سپس پوست هندوانه رو داخل مخلوط آب و یخ بریزید و به مدت 24 ساعت بذارید داخل یخچال.
بعد از گذشت 24 ساعت پوست هندوانه رو از یخچال خارج کنید و آبکش کنید.
مرحله پنجم، جوشاندن پوست هندوانه
در این مرحله، شکر، آب و آبلیمو (یا جوهرلیمو) رو داخل یک قابلمه بریزید و مخلوط کنید تا شکر حل بشه و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد.
وقتی که شروع به جوشیدن کرد پوست هندوانه رو اضافه کنید. بعد از اضافه کردن پوست هندوانه، وقتی که آب جوشید، حرارت شعله رو کم کنید تا آروم بجوشه و شربت به قوام بیاد.
در آخر پودر ژله هندوانه رو با دو قاشق غذاخوری آب جوش آب جوش مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید و دو دقیقه دیگه زمان بدید تا بجوشه.
سپس حرارت رو خاموش کنید و یک ربع صبر کنید تا مواد کمی از حرارت بیفته و خنک بشه.
سپس پوست هندوانه رو داخل صافی بریزید و به مدت دو ساعت زمان بدید تا شربت اضافیش بره.
در ادامه پوست هندوانه رو داخل یک سبد بچینید و یک شب بذارید بمونه تا رطوبتش گرفته بشه و کمی خشک بشه. سپس پوست هندوانه رو در شکر یا پودر قند بغلتونید یا اینکه ساده و بدون غلتوندن در شکر یا پودر قند در سبد بچینید تا خشک بشه.
خشک شدن پاستیل پوست هندوانه حدود پنج روزی زمان میبره.
بعد از گذشت پنج روز وقتی که خشک شد، در کیسه فریزر یا ظرف درب دار بریزد و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا خشک نشه. برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید تا تازه بمونه.
نکات مهم و فوت وفن های تهیه پاستیل پوست هندوانه
- برای اینکه پاستیل پوست هندوانه خوبی داشته باشید تمام نکات گفته شده و اندازهها رو رعایت کنید تا پوست هندوانه شکری با کیفیتی بشه.
- زمانهای استراحت در یخچال در ترد شدن پوست هندوانه خیلی موثره، پس زمانش رو حتما دقیق رعایت کنید.
- در بار اول خیساندن، هر چی بیشتر پوست هندوانه تو یخچال بمونه بهتره و باعث میشه در آخر پوست هندوانه شکری تپلتر و پاستیلیتر بشه.
- پوست هندوانه رو هرگز بیشتر از دو دقیقه نجوشونید.
- حتما از هندوانهای استفاده کنید که پوست ضخیم و کاملا سفتی داره. اگه پوست هندوانه نازک یا نرم و منعطف باشه برای این کار مناسب نیست.
- هندوانه رو طوری پوست بگیرید تا حتما یک لایه نازک از قسمت قرمز هندوانه روی پوست بمونه تا پاستیل پوست هندوانه خوشگلتری داشته باشید.
طرز تهیه پاستیل خانگی هندوانه ای
این پاستیله های راحت و خوش خوراک و فقط با دو سه قلم مواد ساده، تو هر شکل و رنگ دلخواه خودت میتونی درست کنی هم سالمه و ضرر پاستیلهای اماده و نداره هم خیلی خوشمزس!
مواد لازم برای تهیه پاستیل خانگی هندوانه ای
- پودر ژله دلخواه ۱ بسته
- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- اب۱/۲ لیوان
- گلوکز (دلخواه) ۱ قاشق غذاخوری سرپر
دستور تهیه
پودر ژله شکر و پودر ژله و پودر ژلاتین و ترکیب کنید آب و بهش اضافه کنید و روی حرارت غیر مستقیم قرار بدین تا ذرات ژله و پودر ژلاتین کاملا حل بشه
گلوکز و اضافه کنید تا با گرمای ژله حل بشه.
۵ دقیقه صبر کنید تا از دما بیوفته بعد با همزن برقی فقط کمی بزنید تا رنگش مات بشه. همه رنگ ها را به همین ترتیب درست کنید.
کف ظرف کمی چرب کنید و رنگ قرمز و بریزید کمی صبر کنید تا کمی ببینه و چسبناک بشه و سپس رنگ بعدی (سفید) بریزید و به همین ترتیب.
روی رنگ سبز کمی نشاسته ذرت بپاشید بزارید چند ساعتی یخچال تا کامل ببنده بعد از قالب جدا کنید(به راحتی جدا میشه) با قیچی پاستیل ها را بچینید و به آرد یا نشاسته ذرت آغشته کنید و نوش جان.
و اما نکته ها
- برای درست کردن ژله هندونه بهتره مواد و نصف کنید.
- من همیشه به جای حرارت مستقیم یا داخل ماکروفر قرار میدم یا روی حرارت گاز، زودتر اماده میشه میشه.
- زیاد با همزن برقی نزنید، در حدی بزنید که فقط رنگش مات بشه، زیاد بزنید چسبناکمیشه و نمیتونید باهاش کار کنید.
- هر مرحله زیاد داخل یخچال نمونه که کامل ببنده بعد لایه ها از هم جدا میشه.
- گلوگز اختیاری ولی اگر دوست دارید پاستیلتون کسشانی داشته باشه بزنید کیفیتش بهتر میشه.