کیک ناپلئونی یه کیک خوشمزه و متفاوته که بدون فر آماده میشه و روش تهیه خیلی راحتی داره و سریع درست میشه. در ادامه با دستور پخت کیک ناپلئونی روسی بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کیک ناپلئونی بدون فر
- کراکر (کم نمک) 250 گرم
- شیر 600 گرم
- تخممرغ 3 عدد
- شکر 180 گرم
- نشاسته ذرت (یا آرد سفید) 70 گرم
- کره 180 گرم
- وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک ناپلئونی بدون فر یخچالی با بیسکویت
مرحله اول، آماده کردن مواد میانی
نیم ساعت قبل از شروع به تهیه کیک ناپلئونی، تخممرغ، کره و شیر رو از یخچال خارج کنید و بذارید بیرون تا با محیط هم دما بشه.
برای شروع تخممرغها رو داخل یک ظرف بشکنید و شکر رو اضافه کنید و با همزن برقی یا دستی مخلوط کنید تا کشدار و کرم رنگ بشه.
سپس آرد یا نشاسته ذرت رو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست بشه. در ادامه یک سوم از شیر (دویست گرم از شیر) رو به مواد اضافه کنید و هم برنید تا مواد مخلوط و یکدست بشن.
در ادامه بقیه شیر رو هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله دوم، پختن مواد میانی
مواد رو روی شعله با حرارت متوسط بذارید و به طور مرتب هم بزنید. وقتی که مواد شروع به غلیظ شدن کرد، حرارت شعله رو کم کنید و به همزن دستی مواد رو هم بزنید تا مواد شروع به جوشیدن کنه و سپس مواد رو از روی حرارت برمیداریم.
مرحله سوم، سرد کردن مواد
در این مرحله، یا ظرف بزرگتر از قابلمه انتخاب کنید یا خروجی سینک ظرفشویی رو ببنید و به اندازه نصف ارتفاع قابلمه مواد، آب سرد و چند تکه یخ خرد شده داخل سینک یا ظرفی که انتخاب کردید بریزید.
سپس قابلمه حاوی مواد میانی (کاسترد) رو داخل آب یخ بذارید و مواد رو هم بزنید تا سریع خنک بشه.
همچنین میتونید زمان بدید تا مواد در دمای محیط خنک بشه ولی به این روش روی کاسترد خشک میشه، مگر اینکه روی سطح کاسترد سلفون بکشید.
مرحله چهارم، اضافه کردن کره و وانیل
کره نرم شده رو به همراه وانیل داخل یک ظرف جدا بریزید و با سرعت تند همزن به مدت دو تا سه دقیقه هم بزنید تا یکدست بشه.
کاسترد رو هم با همزن کمی بزنید.
سپس یک قاشق غذاخوری سر پر از کاسترد رو به مخلوط کره و وانیل اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط بشن.
دوباره این کار رو تکرار کنید و به هم زدن ادامه بدید تا همه کاسترد اضافه بشه.
در این مرحله دقت کنید حتما هر دو مواد (کره و کاسترد) هم دمای محیط شده باشن. وگرنه مواد یکدست نمیشه و خراب میشه.
مرحله پنجم، آماده کردن کیک ناپلئونی روسی
یک قالب با سایز 20×15 با ارتفاع 6 سانتیمتر انتخاب کنید و درون دیواره قالب رو طلق بکشید. سپس بیسکویتها رو کف قالب بچینید.
روی بیسکوییتها رو کاسترد کشی کنید و با پشت قاشق کاسترد رو کامل صاف کنید و دوباره روش بیسکوییت بچینید.
پنج لایه بیسکویت و پنج لایه کاسترد کافیه. سپس کیک رو به مدت 6 ساعت داخل یخچال بذارید.
وقتی که کیک ناپلئونی آماده شد از قالب خارج کنید و با بیسکوییت پودر شده تزئین کنید. نوش جان
طرز تهیه کیک ناپلئونی کلاسیک
این کیک ناپلئونی خاص، خوش طعم و نوستالژیک رو توی خونه، خودتون به راحتی درست کنید، البته به همراه یه کرم کاستارد دست ساز! چی از این بهتر؟
مواد لازم کیک ناپلئونی
مواد لازم کیک
- آرد ۳۵۰ گرم (۲ +⅓ لیوان)
- کره ۲۰۰ گرم (یخ زده)(۲۰ دقیقه قبل از استفاده در فریزر قرار دهید)
- آب سرد ⅗ لیوان
- سرکه ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ پنس
مواد لازم کرم کاستارد
- شیر ۲ و ⅖ لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ⅘ لیوان یا یک قاشق غذاخوری پر کمتر از ⅘ لیوان
- آرد ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۱۸۰ گرم (به دمای محیط رسیده)
- شیر عسلی یا شیر تغلیظ شده ۱۰۰ گرم
طرز تهیه
۱. ابتدا کاستارد را حاضر کنید: تخم مرغ ها ، شکر و آرد را با هم در یک قابلمه بریزید. ⅓ شیر را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. سپس بقیه شیر را اضافه کنید.
۲. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام با همزن هم بزنید تا غلظت مواد شبیه فرنی سفت شود. سپس حرارت را خاموش کنید.
۳. اجازه دهید اندکی مواد از حرارت بیافتد بعد روی آن را پوشانده تا کاملاً در محیط خنک شود.
۴. کره به دمای محیط رسیده را ۴ تا ۵ دقیقه با همزن بزنید تا حجیم شود. کم کم شیر عسلی و کرم کاستارد را به کره اضافه و با همزن بزنید.
۵. نکته خیلی مهم این است که باید کره و کاستارد و شیر عسلی هم دما باشند وگرنه کرم یکدست نمیشود .در اصل هر سه تا به دمای محیط رسیده باشند.
۱. مواد کیک را حاضر کنید: ابتدا آرد را در ظرفی بریزید و کره یخ زده را در آن رنده کنید. خیلی سریع کره را با آرد ترکیب کنید تا کره ذوب نشود. سرعت در این مرحله خیلی مهم است.
۲. نمک را اضافه و با مواد سریع ترکیب کنید.
۳. آب و سرکه را داخل ترکیب آرد بریزید و خمیر را به حدی ورزید که مواد ترکیب شوند. همانطور که در تصویر می بینید مواد بعد از یک دست شدن حالت تکه تکه دارند.
۴. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. به همان صورتی که تکه شده در یک ظرف چیده و روی آنها را آرد بپاشید سپس با یک سلفون روی ظرف را بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شده و بهتر رول شوند.
۵. بعد از یک ساعت یکی یکی خمیر ها را از یخچال خارج کنید. هر کدام را به اندازه دو تا سه سانت بزرگتر از قطر کیکی که میخواهید درست کنید با وردنه به کمک آرد پاشی به صورت نازک باز کنید. (در اینجا قطر کیک حاضر شده ۲۲ سانتیمتر است و هر خمیر به قطر حدود ۲۴ سانت رول شده است.)
۶. روی هر کدام از ورقههای خمیرها با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۸ تا ۹ دقیقه بپزید.
۷. بعد از پخت هر ۹ ورق کیک با کمک یک رینگ (در اینجا ۲۲ سانت) مانند شکل ورقه های پخته را به شکل یک دایره با قطر ۲۲ سانت برش زده و صاف کنید.
۸. خرده های ورقه ها را که اضافه شده در یک ظرف دیگر بریزید و برای تزئین استفاده کنید.
۹. اجازه دهید کرم کاستارد خنک و ورقهای کیک کاملاً سرد شون.
۱۰. روی صفحه زیر کیک خود را کمی کرم بزنید. لایه اول کیک را قرار دهید. روی آن را خوب کرم کاستارد بمالید و سپس لایه دوم را قرار دهید. همه ورق ها را به همین صورت قرار دهید.
۱۱. در انتها اطراف و روی کیک را کاملا با کرم بپوشانید و کاور کنید.
۱۲. خردههای کیک را که در ظرفی ریخته بودید به اندازه ریز با دست خرد کنید و اطراف و روی کیک را با آن کاور کنید.
۱۳. کیک را در یخچال به مدت یک تا یک و نیم ساعت قرار داده تا کاملا سرد شود سپس سرو کنید.
برای تهیه شیر تغلیظ شده، مقدار ۲۵۰ گرم شیر و ۱۰۰ گرم شکر رو روی حرارت تقریبا ملایم قرار بدین و هم بزنید تا شکر حل بشه. سپس اجازه بدین تا نم نم بجوشه و کمی غلیظ بشه، تقریبا مثل فرنی شل چون خنک بشه سفت میشه.