ترشی بامیه به روش‌های مختلفی درست میشه که یکی از این روش‌ها ترشی بامیه با رب انار هست که خیلی راحته و نتیجه خیلی خوبی هم داره. در ادامه با روش تهیه ترشی بامیه با رب انار مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه با رب انار

  • بامیه پاک شده 1 کیلو
  • نمک 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل 1 قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک 1 قاشق غذاخوری
  • شوید خشک 1 قاشق غذاخوری
  • رب انار 2 قاشق غذاخوری
  • سیر 4 حبه

طرز تهیه ترشی بامیه با رب انار

طرز تهیه ترشی بامیه با رب انار به روش جنوبی

مرحله اول، جدا کردن ساقه بامیه

برای شروع ابتدا بامیه ها رو شسته و بذارید خشک بشه. سپس ساقه بامیه ها رو مثل عکس زیر جدا کنید به طوی که از قسمت نرم بامیه فاصله داشته باشه تا مایع داخل بامیه بیرون نریزه.

آموزش ترش بامیه خام


مرحله دوم، جوشاندن آب و سرکه

آب رو داخل قابلمه لعابی بریزید و بذارید به جوش بیاد. سپس نمک رو اضافه کنید. به ازای هر سه لیوان آب، یک چهارم پیمانه نمک بریزید و وقتی که چند قل زد، از روی حرارت بردارید بذارید کنار تا خنک بشه.


مرحله سوم، ریختن مواد داخل شیشه

در این مرحله بامیه‌ها رو داخل شیشه بچینید به طوری که سرشون بالا باشه. حبه‌های سیر رو پوست بگیرید.

بعد از اینکه یک لایه بامیه چیدید، روش یک حبه سیر و سبزی معطر خشک بریزید. با توجه به اندازه شیشه‌ای که انتخاب کردید یک ردیف دیگه بامیه بچینید و دوباره روش سیر و سبزی خشک معطر بریزید.

مواد رو به صورت لایه لایه بین بامیه ها قرار بدید تا شیشه کامل پر بشه. در  آخر نصف شیشه‌ها رو آب‌نمک و نصف دیگه رو سرکه سفید بریزید. در آخر روی مواد دو قاشق غذاخوری رب انار بریزید و درب شیشه‌ها رو محکم ببندید.

برای اینکه ترشی ظرف مدت 24 ساعت آماده بشه، شیشه‌های ترشی رو به مدت نیم ساعت به روش کنسروی روی حرارت بذارید.

برای این کار شیشه‌های ترشی رو داخل یه قابلمه آب بذارید و اجازه بدید که آب به جوش بیاد و از وقتی که آب به جوش اومد نیم ساعت زمان بدید تا شیشه‌های ترشی حرارت ببینه و بعد شعله رو خاموش کنید و شیشه رو برعکس کنید تا خنک بشه.


مرحله چهارم، آماده شدن ترشی

وقتی که خنک شد، شیشه‌های ترشی رو به مدت 24 ساعت داخل یخچال بذارید تا مزه‌دار بشه. اگه ترشی رو کنسروی نکنید، بعد از پر کردن شیشه‌ها، ترشی رو به مدت یک هفته بذارید داخل یخچال تا آماده مصرف بشه.


نکات مهم و فوت و فن های تهیه ترشی بامیه بدون جوشاندن با سرکه سفید

  • بامیه هر قدر تازه و هر چی ریزتر باشه بهتره.
  • شیشه‌هایی که برای ترشی استفاده می‌کنید باید کاملا تمیز و خشک باشه.
  • بعد از باز کردن در شیشه  بهتره تا یک هفته ترشی رو تمومش کنید.
  • به دلیل اینکه این ترشی بامیه با مخلوط آب و سرکه درست میشه،تو جای گرم نباید نگهداری کنید.
  • برای اینکه ترشی بامیه ماندگاری طولانی داشته باشه آب رو حذف کنید و فقط از سرکه استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید که ترشی خیلی تیز میشه و ممکنه خوردنش برای همه راحت نباشه.