خورش اسفناج از خورشت های سنتی و خوشمزه ایرانیه که به روشهای متفاوتی دست میشه. خورشت اسفناج رو میشه بدون آلو، با مرغ یا با گوشت درست کرد. در ادامه با دستور پخت خورشت اسفناج با مرغ و بدون آلو مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه خورش اسفناج بدون آلو با مرغ
- مرغ 4 تکه
- اسفناج 1 کیلوگرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 2 حبه
- مغز گردو 10 عدد
- نمک یک قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو بخارا
مرحله اول، آماده کردن پیاز داغ
دو عدد پیاز رو پوست بگیرید. پیازها رو به صورت نگینی باریک خرد کنید یا رنده کنید. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز رو داخل قابلمه بریزید. وقتی که پیاز کمی تفت خرد، دو حبه سیر رو رنده کنید و داخل قابلمه بریزید و به همراه پیاز تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدی تا خامی ادویه گرفته بشه.
مرحله دوم، تفت دادن مرغ
تکههای مرغ رو داخل قابلمه بذارید و به همراه پیار کمی تفت بدید. سپس حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید و زمان بدید تا روی حرارت کم مرغ آب بیندازه.
مرحله سوم، پختن اسفناج
اسفناج بشویید و داخل یک سبد بریرد تا آب اسفناج جدا بشه. سپس اسفناج رو خرد کنید. اسفناج خرد شده رو داخل یا قابلمه جدا بریزید، کمی نمک بپاشید و اسفناج رو بپزید تا آب اسفناج گرفته بشه. برای پختن اسفناج نیاز نیست آب اضافه کنید، اسفناج در زمان پخت آب میاندازه.
مرحله چهارم، اضافه کردن اسفناج پخته به مرغ
وقتی که اسفناج پخت و آب اسفناج کشیده شد، اسفناج رو به مرغ اضافه کنید و نیم ساعت زمان بدید تا طعم مواد به خورد هم بره.
مرحله پنجم، اضافه کردن گردوی خرد شده
گرو رو ریز خرد کنید و 20 دقیقه مونده به پایان پخت، به خورشت اضافه کنید. گردوی خرد شده باعث طعم بهتر و روغن انداختن خورشت اسفناج میشه. بعد از گذشت 20 دقیقه خورشت رو بچشید و میزان نمک و فلفل رو تنظیم کنید. در صورت نیاز مقداری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید و کمی بعد خورشت رو سرو و نوش جان کنید.