باسلوق از دسرهای قدیمی و ستنی ایرانیه. اسم دیگهی این شیرینی راحت الحلقوم یا راحتی هست. در ادامه با طرز تهیه باسلوق بدون ژلاتین به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه باسلوق با پیمانه لیوان برای 4 نفر
- نشاسته گل یک لیوان
- شکر یک گرم
- آب سرد دو لیوان
- گلاب نصف لیوان
- مغز گردو 5 عدد
- پودر نارگیل نصف لیوان
- روغن مایع 1 قاشق غذاخوری (یا کره)
طرز تهیه راحت الحلقوم بازاری بدون ژلاتین
مرحله اول، حل کردن نشاسته در آب سرد
برای شروع آب سرد رو داخل یا قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس نشاسته رو کم کم به آب اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته به خوبی در آب حل بشه و گلوله گلوله نشه. سپس قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و با استفاده از قاشق یا کفگیر چوبی هم بزنید تا نشاسته به طور کامل در آب حل بشه. اگر نشاسته گلوله شده در آب وجود داشت به کمک قاشق اون رو باز کنید تا داخل آب حل بشه و هیچ گلوله نشاستهای در آب وجود نداشته باشه.
نکته مهم: برای هم زدن نشاسته فقط از قاشق یا کفگیر چوبی استفاده کنید.
مرحله دوم، اضافه کردن شکر
وقتی مخلوط آب و نشاسته کمی غلیظ شد، شکر رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کامل در آب حل بشه.
مرحله سوم، اضافه کردن گلاب و روغن مایع
وقتی که شکر کامل حل شد، گلاب رو اضافه کنید و هم بزنید. سپس روغن مایع رو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن.
در این مرحله مواد رو روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا به غلظت مناسب برسه و حالت خمیری شل پیدا کنه.
مرحله چهارم، استراحت دادن به مواد
وقتی که مواد حالت خمیری پیدا کرد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا سرد بشه. وقتی که سرد شد، باسلوق رو داخل یخچال بذارید و حداقل یک ساعت زمان بدید تا خودشه بگیره و سفت بشه.
مرحله پنجم، اضافه کردن پودر نارگیل و گردو
بعد از یک ساعت باسلوق رو از یخچال بیرون بیارید. کف دستتون رو با کمی روغن مایع چرب کنید و باسلوق رو کمی ورز بدید.
سپس مقداری از باسلوق رو بردارید و با دست گرد کنید. سپس داخل پودر نارگیل بغلتونید. نصف مغز گردو رو روی باسلوق بذارید و کمی فشار بدید تا داخل باسلوق فرو بره و سپس داخل ظرف مناسب بچینید.
طرز تهیه باسلوق رولی یا رولتی
برای درست کردن باسلوق رولی وقتی که باسلوق رو از روی حرارت برداشتید، کف یک سینی کاغذ روغنی پهن کنید، روی کاغذ روغنی یا سلفن پودر نارگیل بریزید و به طور یکدست پخش کنید.
سپس باسلق رو روی کاغذ روغنی بریزید و به طور یکدست پخش کنید. یک طرف باسلوق مغز گردو ها رو بچینید. سپس به یک ساعت داخل یخچال بذارید تا خودشو بگیره و سفت بشه تا بتونید رول کنید.
بعد از یک ساعت از یخچال بیرون بیارید و به آرومی رول کنید. دقت کنید که کاغذ روغنی لای رول نره چون به راحتی جدا نمیشه. دور باسلوق رول شده رو محکم کیسه فریزر بپیچید و به مدت سه تا چهار ساعت داخل یخچال بذارید تا خودشو بگیره. سپس به اندازه دلخواه برش بزنید.