پنیر ماسکارپونه پنیری با میزان چربی بالا و نوعی پنیر خامهای هست که مبدأ اون ایتالیا هست.
مواد لازم برای تهیه پنیر ماسکارپونه خانگی با خامه صبحانه
- خامه صبحانه 400 گرم
- سرکه سفید 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنیر ماسکارپونه ایتالیایی در منزل با خامه صبحانه
مرحله اول، جوشاندن خامه صبحانه
برای خامه صبحانه رو داخل یک قابلمه بریزید و روی بخار آب قرار بدید (روش بن ماری). خامه رو هر چند دقیقه هم بزنید. خامه باید به دمای نود درجه سانتیگراد برسه. برای این منظور خامه رو به مدت یک ربع روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار بدید.
مرحله دوم، اضافه کردن سرکه
وقتی که خامه صبحانه به دمای نود درجه رسید، سرکه سفید رو اضافه کنید و کمی هم بزنید تا خامه ببره و به اصطلاح دلمه ببنده. سپس خامه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم، گرفتن آب خامه
خامه بریده شده رو داخل یک پارچه نخی یا تنظیف بریزید. سپس پارچه رو داخل یک سبد بذارید و سبر رو داخل یک قابلمه بذارید به طوری که سبد بالای قابلمه باشه و آب اضافی خامه خارج بشه.
مرحله چهارم، قرار دادن خامه داخل یخچال
خامه رو به همراه قابلمه داخل یخچال بذاربد و یک شبانه روز زمان بدید تا آب اضافی خامه به طور کامل خارج بشه.
مرحله پنجم، نگهداری از پنیر ماسکارپونه
بعد از گذشت یک روز کامل، پنیر ماسکارپونه منسجم شده و آب اضافی خامه به طور کامل خارج شده. پنیر رو از پارجه بیرون بیارید. آب و سرکه که داخل قابلمه جمع شده رو دور بریزید.
پنیر ماسکارپونه رو داخل ظرفی تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. توجه داشته باشید که به دلیل اینکه در تهیه پنیر ماسکارپونه خانگی از هیچ نوع نگهدارنده و افزودنی استفاده نمیشه، این پنیر ماندگاری زیادی نداره و در مدت کمتر از 4 روز باید مضرف بشه.