بستنی زمستونی رو بچه‌ها خیلی دوست دارند. بستنی زمستونی رو خیلی راحت می‌تونید در منزل درست کنید. برای تهیه بستنی زمستانی به مواد اولیه خاص و زیادی نیاز نیست. در ادامه با طرز تهیه بستنی زمستانی بدون پودر ژلاتین و شیر به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه بستنی زمستونی بازاری در منزل

  • شکلات تخته‌ای 300 گرم
  • سفیده تخم‌مرغ 3 عدد
  • گلوکز 3 قاشق غذاخوری (اگه گلوکز نداشتید از 3 قاشق غذاخوری عسل استفاده کنید.)
  • شکر 2 فنجان
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • آب سه چهارم لیوان

طرز تهیه بستنی زمستانی


طرز تهیه بستنی زمستونی بدون پودر ژلاتین و شیر

مرحله اول، آب کردن شکلات

برای شروع، ابتدا شکلات رو خرد کنید و داخل شیر جوش یا یک قابلمه کوچک بریزید. سپس شیرجوش رو روی بخار آب در حال جوش (حرارت غیر مستقیم) بذارید و شکلات رو به روش بن ماری آب کنید.


مرحله دوم، ریختن شکلات آب شده داخل قالب

برای درست کردن بستنی زمستونی اگه قالب ندارید می‌تونید از استکان کوچک استفاده کنید. کف و دیواره‌های استکان رو با سلفون بپوشونید یا با کره آب شده کمی چرب کنید.

سپس شکلات آب شده رو رو داخل استکان یا قالب مورد نطرتون بریزید به طوری که یک لایه نازک از شکلات آب شده دیواره‌ها و کف قالب رو بپوشونه. وقتی که شکلات آب شده رو داخل قالب ریختید، سپس قالب رو به تمامی جهات بچرخونید تا دیواره‌های قالب به شکلات آغشته بشه.

طرز تهیه بستنی زمستانی مرحله به مرحله

در ادامه قالب رو داخل یخچال بذارید تا شکلات سفت بشه و خودشو بگیره.

طرز تهیه بستنی زمستانی خانگی


مرحله سوم، آماده کردن مواد داخل بستنی زمستونی

سفیده‌های تخم‌مرغ رو جدا کنید و داخل یک کاسه بریزید. وانیل رو اضافه کنید و با همزن سفیده‌ها رو حدود 10 دقیقه بزنید تا پف کنه. به طوری که اگه ظرف رو برگردونید، سفیده به راحتی از ظرف نریزه.

طرز تهیه بستنی زمستانی خانگی ساده


مرحله چهارم، مخلوط کردن آب و شکر

آب رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید. سپس شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر به طور کامل داخل آب حل بشه.

طرز تهیه بستنی زمستانی در خانه

وقتی که شکر حل شد، گلوکز (یا عسل) رو اضافه کنید و هم بزنید تا گلوکز حل بشه.

طرز تهیه بستنی زمستانی با تصویر

حدود 10 دقیقه زمان بدید تا شربت بجوشه و به غلظت مناسب برسه. سپس از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه بستنی زمستانی تصویری


مرحله پنجم، مخلوط کردن شربت با سفیده

وقتی که شربت کمی خنک شد و دست رو نسوزونه، همزن رو روشن کنید و شروع به هم زدن سفیده کنید. در حالی که با همزن سفیده رو می‌زنید، شربت رو به آرومی به سفیده اضافه کنید.

طرز تهیه بستنی زمستانی بدون ژلاتین

حدود دو تا سه دقیقه هم بزنید تا شربت و سفیده خوب مخلوط بشن و به ترکیبی یکدست برسید.

طرز تهیه بستنی زمستانی بدون پودر ژلاتین


مرحله ششم، ریختن مواد داخل شکلات

قالب رو از یخچال بیرون بیارید و سفیده رو داخل قالب بریزید. روی سفیده شکلات آب شده بریزید به طوری که سفیده رو کامل بپوشونه.  شکلات رو با قاشق صاف کنید.

طرز تهیه بستنی زمستانی بازاری

به دلخواه می‌تونید روی سفیده، یک تکه نان میکادو بذارید و روی نون میکادو شکلات آب شده بریزید.

طرز تهیه بستنی زمستانی بدون شیر

سپس قالب رو دوباره داخل پخچال بذارید و حدود یک ساعت زمان بدید تا بستنی زمستونی خودشو بگیره و آماده بشه.


مرحله هفتم، خارج کردن بستنی زمستانی از قالب

پس از گذشت یک ساعت قالب رو از یخچال بیرون بیارید. کناره‌های سلیفون رو بگیرید و بستنی رو به آرومی از استکان یا قالب خارج کنید.

طرز تهیه بستنی زمستانی بدون نان میکادو

بستنی زمستونی رو تا یک 5 روز داخل یخچال می‌تونید نگه دارید. نوش جان


طرز تهیه بستنی زمستانی با ژلاتین

مواد لازم برای ده عدد بستنی زمستونی

  • سفیده تخم مرغ دو عدد
  • پودر قند نصف لیوان دو قاشق کمتر
  • پودر ژلاتین یه قاشق مربا خوری سرپر
  • گلاب یا آب یک قاشق غذاخوری (برای ژلاتین)
  • آبلیمو یک قاشق مربا خوری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • نان میکادو یا ویفری یک ورق
  • شکلات تلخ یا شیری به مقدار لازم جهت کاور کردن بستنی (بهتره شیری باشه)

روش تهیه بستنی زمستانی با ژلاتین

ابتدا نان ویفر یا میکادو رو با ته لیوان یا کاتر گرد کاتر بزنید.

پودر ژلاتین و گلاب رو باهم مخلوط کنید و بزارین روی کتری تا ژلاتین حل بشه.

سفیده تخم مرغ رو باهمزن برقی اینقد بزنید تا حالت ابری پیدا کنه و وقتی ظرف برمیگردنید از ظرف نریزه.

حالا نصف پودر قند اضافه کنید دوباره هم بزنید بعد از چند دقیقه وانیل و آبلیمو و مابقی پودرقند اضافه کنید دوباره چند دقیقه هم بزنید.

ژلاتین آماده شده رو از روی حرارت بردارین و کنار بزارید تا از داغی بیفته.

حالا سفیده های فرم گرفته رو روی حرارت کتری بزارین و ده دقیقه با همزن بزنید تا سفیده ها پخته شه و بوی خامیش گرفته بشه.

داخل یه ظرف دیگه بریزین و ژلاتین رو بهش اضافه کنید و مجدد یک دقیقه هم بزنید.

حالا داخل قیف بریزید و روی نون ها به شکل قله ای پایپ کنید و بزارین داخل یخچال به مدت یک ساعت.

شکلات رو بن ماری کنید اگر سفت بود دو قاشق روغن مایع بهش اضافه کنید و روی بستنی بریزید و بزارین روی توری تا شکلات اضافیش بره و بزارین یخچال نوش جان کنید.

نکته ها و فوت فن های تهیه بستنی زمستونی

  • ذره ای از زرده نباید داخل سفیده بیاد وگرنه فرم نمیگیره.
  • نگران سفیده نباشید روحرارت پخته میشه اصلا بوی خامی نمیده.
  • مرحله پایپ کردن رو سریع انجام بدین که سفیده ها شل نشه اگر شل شد ده دقیقه بزارین یخچال.