این کلوچه خونگی بسیار ترد و خوشمزه هست و برای مهمونی‌ها یا برای عصرونه خیلی عالیه، البته کمی هم شبیه کلوچه گیلانیه. یک بار امتحانش کنید، فوق‌العاده است.


مواد لازم برای تهیه کلوچه ساده خانگی

  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • شکر 3 قاشق غذاخوری
  • کره 70 گرم
  • شیر نصف لیوان
  • خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
  • ارد 350 گرم (کمی بیشتر از 3 لیوان)
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • مواد رومال کلوچه ( زرده تخم‌مرغ، زعفران دم کرده، کنجد، سیاه دانه)

برای مواد میانی کلوچه

  • آرد 120 گرم
  • روغن مایع 50 گرم
  • کره 40 گرم
  • شکر 200 گرم
  • دارچین نصف قاشق غذاخوری
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک سوم قاشق چای‌خوری
  • گردو آسیاب شده 40 گرم

طرز تهیه طرز تهیه کلوچه ساده خانگی به صورت تصویری و مرحله به مرحله

مرحله اول

در ابتدا یک قاشق غذاخوری شکر و خمیرمایه رو داخل شیر با دمای 40 درجه سانتی‌گراد بریزید و 10 تا 15 دقیقه بهش زمان بدید.


مرحله دوم

در ادامه تخم‌مرغ رو داخل ظرفی مناسب بشکنید و با دو قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و هم بزنید. سپس کره نرم شده رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب به طور کامل یکدست بشه.

طرز تهیه کلوچه ساده خانگی

سپس مخلوط شیر، شکر و خمیرمایه رو بعد از اینکه بعمل اومد به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه آرد قنادی الک شده رو به کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر شکل بگیره. بعد از اینکه مقداری آرد اضافه کردید، زعفران دم شده رو به خمیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.

طرز تهیه کلوچه مغزدار


مرحله سوم

خمیر رو برای مدت 10 دقیقه خوب ورز بدید. سپس خمیر رو داخل ظرفی که آرد پاشی شده بگذارید. روی ظرف رو پوشونده و یک ساعت زمان بدید تا خمیر عمل بیاد.

طرز تهیه کلوچه مغزدار گردویی


مرحله چهارم، آماده کردن مواد میانی کلوچه

60 گرم از آرد رو داخل ماهیتابه بریزید و برای مدت 4 تا 5 دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا خامی آرد گرفته شه. اما دقت کنید که رنگ آرد نباید تغییر کنه.

طرز تهیه کلوچه خانگی ساده و خوشمزه

20 گرم کره ذوب شده رو با 30 گرم روغن مایع مخلوط کنید و 100 گرم از شکر رو بهش اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید. سپس دارچین، پودر هل، وانیل و همه آردی که تفت داده بودید رو به مواد اضافه کنید. در ادامه گردو آسیاب شده رو هم اضافه کنید.

طرز تهیه کلوچه خانگی بدون فر

مواد رو با هم مخلوط کنید و کمی ورز بدید تا حالت چسبندگی پیدا کنه.

کلوچه خانگی


مرحله پنجم

وقتی که خمیر عمل اومد، حدود 30 ثانیه خمیر رو ورز بدید تا هوای داخل خمیر خارج بشه و خمیر رو  به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید.

کلوچه ساده

سپس هر قسمت رو گرد و پهن کنید. به اندازه یک توپک کوچیک از مواد میانی کلوچه رو داخلش قرار بدید.

طرز تهیه کلوچه بدون فر روی اجاق گاز

سپس خمیر رو ببندید و گرد و پهن کنید.

کلوچه خانگی مرحله به مرحله


مرحله ششم

در این مرحله برای رومال کلوچه‌ها، روی کلوچه‌ها زرده تخم‌مرغ و زعفران بزنید، سپس کنجد و سیاه دانه بپاشید و با نوک چاقو روی كلوچه‌ها  ضربه بزنيد تا روزنه ايجاد بشه و كلوچه‌ها در زمان پخت پف نكنه.

دستور پخت کلوچه تصویری


داخل فری که از قبل گرم شده با دمای 210 درجه سانتی‌گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار بدین. برای فرهای برقی و سولار 200 درجه سانتی‌گراد برای 15 تا 20 دقیقه.

دقت کنید که زمان پخت تقریبیه و وقتی که روی کلوچه رنگ بگیره کافیه.

اگه از مواد میانی کلوچه اضافه اومد، فریز کنید تا برای دفعات بعدی استفاده کنید.

روش پخت کلوچه در خانه


طرز تهیه کلوچه بدون فر روی اجاق گاز

برای پخت کلوچه‌ها بدون فر و روی اجاق گاز، کف تابه نجسب رو چرب کنید، اگه تابه نچسب نبود، کف تابه کاغذ روغنی بیندازید. تابه رو برای پنج دقیقه روی حرارت ملایم قرار بدید تا گرم بشه. کلوچه‌ها رو کف تابه بچینید. درب تابه رو بگذارید و حرارت رو متوسط تنظیم کنید. حدود پنج دقیقه بعد، حرارت رو روی کم قرار بدید و زیر تابه شعله پخش کن بگذارید. حدود 20 تا 30 دقیقه بعد کلوچه‌ها آماده میشن.


فیلم طرز تهیه کلوچه ساده خانگی خوشمزه با فر و بدون فر