آلبالو پلو هم با مرغ سرو میشه و هم با گوشت. دستور پخت آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی رو تو این مطلب از وبسایت فیدیا میتونید بخونید.
اگه تو فصل آلبالوی تازه هستید که حتما از آلبالوی تازه استفاده کنید. اما اگه به آلبالوی تازه دسترسی ندارید میتونید از آلبالوی فریز شده استفاده کنید که بعد از آلبالوی تازه بهترین گزینه هست. انتخابهای بعدی هم آلبالو خشکه و کمپوت آلبالو هست.
آلبالو، این میوه خوش آب و رنگ خواص زیادی هم برای سلامتی داره. در این روش پخت آلبالو پلو، آلبالو رو با پلو دم نمیذاریم چون که با این کار آلبالوها پژمرده و بیرنگ میشن، یک بار آلبالو پلو رو به این سبک درست کنید تا تفاوتش رو احساس کنید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ شده برای 2 نفر
- گوشت چرخکرده 250 گرم
- آلبالو بدون هسته یک لیوان
- پیاز 2 عدد
- سیب زمینی 1 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری سرپر
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- کره 30 گرم
- نمک 1 قاشق چایخوری
- زردجوبه 1 قاشق چایخوری
- فلفل نصف قاشق چایخوری
- پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- چوب دارچین دو تکه کوچک
- خلال بادام 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- خلال پسته 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- آب جوش 1 لیوان
- نصف یک عصاره گوشت (به دلخواه)
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی
مرحله اول، آماده کردن کوفته قلقلی
برای شروع پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید. بعد گوشت چرخکرده رو با پیاز، نمک، فلفل، پاپریکا و پودر تخم گشنیز مخلوط کنید و گوشت رو خوب ورز بدید.
حالا کوفته قلقلیهای ریزی درست کنید.
گوشتهای قلقلی رو برای حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید استراحت کنن.
مرحله دوم، آماده کردن تهدیگ سیبزمینی
سیبزمینی رو برای درست کردن ته دیگ سیبزمینی به صورت درشت رنده کنید.
در ادامه کف قابلمه رو کمی روغن و زعفران بریزید سپس سیب زمینی رنده شده رو پهن کنید کف قابلمه و برنج پخته و آبکش شده رو اضافه کنید و قابلمه رو بگذارید رو حرارت ملایم تا برنج دم بکشه.
مرحله سوم، پخت کوفته قلقلیها
پیاز رو ریز رنده کنید و بریزید داخل یه ماهیتابه که روی حرارت داغ شده. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، کمی روغن تو ماهیتابه بریزید و با یک قاشق چایخوری زردچوبه اصافه کنید و مواد رو کمی تفت بدید.
در ادامه گوشت قلقلیها رو از که از یخچال بیرون آوردید بپینید داخل ماهیتابه و سرخ کنید.
گوشت قلقلیها رو به آرومی برگردونید تا طرف دیگهاش هم سرخ بشه.
وقتی که کوفته قلقلیها سرخ شدن، مواد رو به کنارههای ماهیتابه بزنید و وسط ماهیتابه رو خالی کنید و رب گوجه فرنگی رو بریزید وسط ماهیتابه و تفت بدید تا وقتی که رنگش باز بشه، سپس نمک، فلفل و عصاره گوشت (عصاره گوشت قابل حذفه) رو اضافه کنید و در آخر چوب دارچین و یک لیوان آب جوش اضافه کنید. سپس درب ظرف رو بگذارید و صبر کنید تا سس غلیظ بشه و جا بیفته.
مرحله چهارم، آماده کردن آلبالو پلو
وقتی که 10 دقیقه مونده تا برنج و کوشتهای قلقلی آماده بشه، آلبالوهایی که هستهشون رو جدا کردید، داخل یه ماهیتابه با کره و کمی روغن تفت بدید و شکر رو اضافه کنید و 10دقیقه آلبالوها رو تفت بدید.
دقایق آخر به دلخواه یک قاشق غذاخوری خلال بادام و یک قاشق غذاخوری خلال پسته اضافه کنید.
نکته: پخت آلبالو با برنج باعث میشه که رنگ آلبالو تغییر کنه ولی به این سبک آلبالوها خوشرنگ میمونه و با ظاهر بهتری سرو میشه.
برنج و آلبالو رو تو یه ظرف به صورت لایه لایه بریزید و خوب مخلوط کنید و در آخر توی ظرف مورد نظرتون سرو کنید. گوشت قلقلیها رو هم دور آلبالوپلو بچینید و کنارش هم یه تیکه تهدیگ سیبزمینی بذارید.
نوش جان.
همچنین بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ؛ مجلسی و رستورانی، ساده و خوشمزه