آش نخود با کشک آوردم براتون، یه آش لذیذ و آسون آوردم که خیلی خیلی خوشمزست!
مــواد لازم برا تهیه آش نخود
- گـوشت دویست گرم (اختیاری)
- نـخود دو لـیوان
- جـو پـوست کنده یک نیم لیوان
- کشک یک لیوان
- پـیاز دو عـدد بزرگ
- سیر پنج حبه
- نـعناع خشک یک ق.غ سرپر
- آب گـوشت هر مقداری که از پخت گوشت شما باقی مونده
دستور تهیه آش نخود با کشک
نـخود و جـو پـوست کنده رو به مدت بیست و چهار ساعت خیس کنید. گـوشت همراه یک عدد پیاز، فلفل، زردچوبه بزارید پخته بشه گوشت آب بیشتری بریزید چون به آب گوشت نیاز داریم بعد پخت گوشت آبش از صافی رد کنید و گوشت هم بکوبید.
داخل قابلمه جو چوست کنده و نخود خیس داده شده و سبزی آش و آب گوشت و آب ولرم معمولی اضافه کنید تاجای که روی حبوبات و سبزی کامل بگیره هر زمان آبش کم بود آب جوش بریزید و اجازه بدید دو ساعت با شعله ملایم جو و نخود خوب پخته بشه.
مـا چون نمیخوایم آش ما سبز باشه سبزی اول میریزیم.
تا پخت مواد آش ما بریم یه نعناع داغ آماده کنیم دوتا پیاز بزرگ رنده درشت بزنید داخل تابه با کمی روغن تفت بدید سبک شد.
زردچوبه بزنید چند دقیقه تفت دادید سیر رنده زده بزنید دو دقیقه تفت خرد نعناع خشک اضافه کنید از شعله بردارید.
بعد پخت مواد آش ما گوشت ریش شده یا کوبیده شده رو اضافه کنید ریختن گوشت نوشتم اختیاری میتونید جایگزینش آب قلم بریزید تو آش دیگه اینارو نخواد میشه عصاره گوشت هم زد ولی من کلن از عصاره ها استفاده نمیکنم.
در این مرحله یک لیوان کشک با یک سوم لیوان آب گرم رقیق کنید و به آش اضافه کنید یا میتونید با یک ملاقه آش داغتون مخلوط کنید یکدست شد اضافه کنید.
نمک، فلفل اندازه کنید و نعناع داغ و پیاز داغ دلبرتون بهش اضافه کنید زمان بدید روی شعله خیلی کم به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه بمونه تا موادی که به آش زدید به خورد هم بره و اونو لذیذ کنه بعد نوش جان کنید.