شیرینی سوئدی یه شیرینی بسیار ترد و خوشمزه ست و پختنش آسونه چیزای زیادی هم نمیخواد. به عنوان شیرینی عید هم عالیه! اونایی که عاشق شکلاتن عاشقش میشن! شیرینی سوئدی ماندگاری بالایی داره و خیلی پرطرفدار هست!
مواد لازم برای تهیه شیرینی سوئدی شکلاتی مغزدار
- روغن صاف قنادی ۳۵ گرم
- روغن جامد اصیل ۳۵ گرم
- پودر قند ۴۵ گرم
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- بکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری
- پودرکاکائو ترک ۴ گرم
- آرد قنادی ۱۳۰ گرم
مواد لازم برای مغزی
- گردو یا فندق تست شده به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی سوئدی شکلاتی مغزدار
برای شروع ابتدا روغن ها رو داخل کاسه ریختم (من از روغن اصیل و کره جرم گرفته شکلی استفاده کردم.)و با دورتند همزن اونقدی زدم که کاملا صاف و یکنواخت بشه.
سپس پودر شکر یا پودر قند رو الک کردم و به همراه وانیل ۲ تا ۳ دقیقه با دور تند همزن میزنم تا جاییکه این مخلوط سفید، پوک و حجیم میشه.
پودر کاکائو و بکینگ پودر رو اضافه میکنم و در حد مخلوط شدن هم میزنم و بعد میزان آرد رو اضافه میکنم اما نکته مهم داره! ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از آرد رو نگه میدارم.
ابتدا با همزن میزنم به شکل شن ریزه که دراومد از چرخ گوشت ۲ تا ۳ بار رد میکنم. باید خمیر نرم و لطیفی داشته باشیم.
من چونه ۷ گرمی برداشتم اما شما چونه ۵ گرمی بردارین. کف دستم کمی پهن میکنم. مغز گردو میزارم. مجدد گوله میکنم. اگر سینی گالوانیزه دارید نیاز به چرب کردن یا کاغذ روغنی نیست!
در این زمان باید فر روشن کنید؛ روی دمای ۱۶۰درجه سانتی گراد بزارید.
حالا شیرینی رو داخل فر ازپیش گرم شده قرار بدین به مدت ۱۲ تا ۱۵دقیقه.
بعد از سرد شدن با شکلات و مروارید خوراکی و گل های شکلاتی تزیین کردم.
نکات مهم پخت شیرینی سوئدی
- میتونید فقط از کره جرم گرفته یا روغن صاف استفاده کنید؛ وقتی از روغن اصیل استفاده میکنید بهتر هست.
- خمیر رو از چرخ گوشت رد کنید.
- اگر فقط از کره جرم گرفته (دوغ کره باید گرفته بشه) استفاده میکنید خمیر نرمتری خواهید داشت و نیاز به رد کردن از چرخ گوشت نیست.
- اون مقدار آردی که نگه داشتیم اگر بعد از اضافه کردن آرد و چرخ گوشت رد کردن دیدین به دست میچسبه کم کم درحد قاشق چای خوری بهش آرد اضافه کنید و با نوک انگشت ورز بدین.
- این خمیر نیاز به استراحت نداره.
- این خمیر در حین پخت تغییر حجم داره.
- میتونید هیچ مغزی نریزید.
- دمای پخت ۱۶۰درجه و مدت زمان پخت ۱۲ تا ۱۷دقیقه است.
- زمانیکه شیرینی قسمت مرکزش پخته باشه.
- اما بیش ازاندازه نباید داخل فر بمونه چون شیرینی سفت میشه و تلخی میگیره.
- دمای بالا وآرد زیاد باعث ترک های عمیق روی شیرینی میشه.
- وجود ترک های ریز و سطحی به خاطر مغزی تا حدی عادی میباشد.