مربای بالنگ خیلی طرفدار داره. من که عاشقشم یعنی اینجوری بهتون بگم تنها مربایی هست که تو خونه ما دووم نمیاره و زود تموم میشه. این دستور پخت مربای بالنگ تازه بدون آهک محشره و اصلا قابل مقایسه با نوع بازاریش نیست.

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ تازه بدون آهک

  • بالنگ ۱ کیلو
  • شکر ۱ کیلو
  • آب ۵۰۰ میلی لیتر
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • هل ۴ عدد

دستور پخت مربای بالنگ تازه بدون آهک

طرز تهیه مربای بالنگ تازه بدون آهک

برای شروع ابتدا بالنگ رو چهار قاچ میکنیم و قسمت میانیش رو کامل خارج میکنیم و آبش رو میگیریم و میزاریم کنار تا بعد ازش استفاده کنیم.

طرز تهیه مربای بالنگ شیشه ای
بالنگ مثل همه مرکبات دو پوسته هست. پوست زرد بیرونی و پوست داخلی که نرم و چوب پنبه ای که هر دو قسمتش استفاده میشه.

به اندازه های مساوی خرد میکنیم و داخل ظرفی میریزیم و آب سرد بهش اضافه میکنیم و میزاریم ۲ ساعت بمونه. (هر یک ساعت آبش رو عوض میکنیم.)

طرز تهیه مربای بالنگ شفاف

در یک ظرف آب رو به جوش میاریم و بالنگ های ریز شده رو توش میریزیم و میزاریم ۵ دقیقه بجوشه بعد آبکش میکنیم.

دوباره بالنگ ها رو با آب سرد میزاریم روی حرارت و صبر میکنیم تا به جوش بیاد و ۵ دقیقه بجوشه. (این کار رو سه بار تکرار میکنیم تا تلخیش گرفته بشه)

بار آخر که آبکش کردیم میریزیم توی آب سرد و ۴ ساعت بمونه و هر یک ساعت آبش رو عوض میکنیم.

توی این فاصله شهد رو آماده میکنیم.

آب و شکر رو مخلوط میکنیم و میزاریم روی حرارت و هم میزنیم تا حل بشه. بعد میزاریم تا به جوش بیاد و به قوام برسه.

بالنگ ها رو که از آب سرد خارج میکنیم و کمی فشار میدیم تا کامل آب میان بافتیش کشیده بشه. بعد داخل شهد میریزیم و زعفران و هل ها رو بهش اضافه میکنیم و حدودا ۱ ساعت بجوشه تا به قوام برسه و شیشه ای بشه.

در آخر اون آب بالنگ رو که کنار گذاشته بودیم بهش اضافه میکنیم تا هم مانع شکرک زدنش بشه و هم خوش طعم تر بشه. ۵ دقیقه بجوشه و خاموش کنین.

میزاریم سرد بشه بعد تو شیشه میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم. نوش جان

نکات مهم پخت مربای بالنگ

  • در شیشه خشک و تمیز میریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
  • زعفران رامی تونید حذفش کنید ولی برای اینکه خوشرنگ بشه من اضافه می کنم.
  • به جای آب بالنگ می تونید آبلیمو بریزد‌.
  • می تونید با پوست رویی بالنگ هم مربا درست کنید مانند پوست پرتقال.

این مربای بالنگ خیلی خوشمزست مطمئنم اگر درست کنید عاشقش میشید.