خورش قیمه نخود یزدی رو امتحان کردید؟ یه سفر کوتاه بریم یزد، شهری کنار کویر با کلی تاریخ و مردمانی بسیار مهربون و خونگرم و دوست داشتنی.
من تعدادی دوست و فامیل یزدی دارم که همیشه وقتی کنارشون هستم با یک دنیا آرامشی که دارن دلم می خواد ساعت ها کنارشون بشینم و از هم صحبتی باهاشون لذت ببرم. خوب حالا بریم با هم خورش قیمه نخود به شیوه یزدی ها درست کنیم!
مواد لازم برای تهیه قیمه نخود یزدی مجلسی برای 4 تا 5 تفر
- گوشت خورشتی ریز خرد شده ۳۰۰ گرم
- نخود یک پیمانه
- پیاز یک عدد متوسط
- لیمو عمانی ۳ عدد
- چوب دارچین یک عدد
- زعفران کمی
- ادویه شامل نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور پخت خورش قیمه نخود یزدی مجلسی
از شب قبل نخود رو با آب گرم خیس میکنیم و روز بعد پوست نخود رو جدا کرده و نخود را لپه میکنیم.
پیاز رو با کمی روغن تفت داده و گوشت رو که برای قیمه ریز کردیم داخل پیاز میریزیم و تفت میدیم. سپس لپه نخود رو اضافه کرده و بعد زردچوبه و فلفل رو اضافه میکنیم.
در این خورش قیمه نخود یزدی اصیل از رب استفاده نمیشه و برای همین رنگ زیبای این خورش با زرد چوبه و زعفران هست.
حالا دو لیوان آب اضافه کرده و چوب دارچین رو داخل خورش میندازیم. وقتی جوش اومد حرارت رو کم میکنیم تا خورش بپزه. در این میان لیمو عمانی رو داخل آب جوش انداخته و نیم ساعت صبر میکنیم تا تلخی پوست لیمو گرفته شه. البته بعضی از یزدی ها لیمو عمانی هم نمی ریزن و میگن قیمه نخود یزدی لیمو عمانی نداره. سپس لیمو رو چند تا سوراخ کرده و داخل خورش میریزیم. وقتی خورش پخت چوب دارچین رو خارج کرده و کمی زعفران بهش افزوده و شعله رو خاموش میکنیم.
با پلو زعفرونی و سبزی خوردن و یک دنیا عشق سرو و نوش جان کنید.
در ضمن این خورشت قیمه نخود یزدی سیب زمینی سرخ کرده نداره ولی برای تزئین بعضی ها روش میریزن.
قیمه یزدی اصیل لیمو عمانی نداره و چاشنی اصلیش زعفران تقریبا فراوان است که رنگ و عطر خوبی به این غذا میده و کمی دارچین. بعضی از یزدی ها در اخر کمی درحد یک قاشق گلاب هم اضافه میکنند که دل به خواهی است و خب هل هم گاهی برای عطر آن خیلی کم اضافه میشود. هل و گلاب کاملا دست خودمونه و حتی می توان یکی را جایگزین کرد که اکثریت چند دانه هل را بیشتر دوست دارن.