مربای زنجبیل رنده شده یه دنیا خاصیت داره! زنجفیل (زنجبیل) این گیاه شفابخش و معجزه ی طبیعت که برای بسیاری از مشکلات از جمله معده درد و سوزش سر دل و تهوع بارداری و سرفه و گلودرد و مشکلات التهابی بسیار خوبه، پس هرگز نباید از خوردنش غافل بشیم چه به صورت دم کرده، چه ادویه و چه به صورت مربا. طعمشم محشره مخصوصا اگه عاشق طعمهای تند و تیز باشید.
مواد لازم برای مربای زنجفیل تازه
- زنجفیل تازه ی پوست گرفته ۵۰۰ گرم
- شکر ۷۰۰ گرم
- آب ۳۰۰ میلی لیتر
- آب لیموترش تازه ۲ الی ۳ قاشق سوپ خوری
دستور پخت مربای زنجبیل رنده شده با زنجبیل تازه
برای شروع ابتدا زنجفیل را شسته پوست میگیریم و با قسمت درشت رنده، رنده می کنیم. (از درشت ترین قسمت رنده استفاده کنید.) یا روی تخته ریز ریز خرد میکنیم.
سپس زنجفیل رنده یا خرد شده را داخل کاسه ای گود در آب سرد میریزیم تا حدود ۴ ساعت داخل آب بماند. سر هر ساعت آب را دور میریزیم و دوباره روی زنجفیل آب سرد میریزیم.
پس از گذشت ۴ ساعت، داخل قابلمه ۵ لیتر آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد. پس از جوش آمدن آب، زنجفیل را داخل آب جوش میریزیم و اجازه میدهیم به مدت ۵ دقیقه بجوشد پس از آن، زنجفیل را آبکش کرده آبش را دور میریزیم.
این کار را ۶ الی ۸ مرتبه تکرار میکنیم تا زنجفیل پخته شده و تلخی آن گرفته شود. دقت کنید به هر تعداد که تلخی زنجفیل را بگیرید طعم تند و تیز آن ملایم خواهد شد.
زنجفیل را دوباره در آب سرد میریزیم و به مدت ۳ ساعت دیگر اجازه میدهیم داخل آب سرد بماند و مجددا سر هر ساعت آب آن را دور ریخته مجددا رویش آب سرد میریزیم.
برای درست کردن شربت مربا، آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قرار میدهیم تا شکر حل شود. زنجفیل و آب لیموترش تازه را داخل شربت میریزیم، حرارت را ملایم میکنیم تا جوشیده و شربت قوام آید. پس از آن که مربا آماده شد، میگذاریم سرد شود و سپس در شیشه ی دردار میریزیم و در فریزر قرار میدهیم.
مربای زنجفیل تازه را میتوانید در چای داغ یا شیر داغ ریخته و میل نمایید.
روش دوم برای پخت مربای زنجبیل
زنجبیل رو نازک پوست می گیریم با رنده v تیغه دوتایی و سپس برای سوپ رنده می کنیم و دو دقیقه جوشانده سپس آبش رو خالی کرده و داخل شیره آماده ریخته و اونقدر باید بجوشه شفاف بشه در آخر یه قاشق آبلیمو تازه ریخته یه جوش زد برداشته روش دم کن گذاشته و فرداش توی شیشه پر می کنیم.
پوستش رو دور نمیریزیم خشک و پودر می کنیم آبی هم که از جوشوندن زنجبیل ورداشتیم دور نمیریزیم یا شربت می کنیم یا توی غذا ها استفاده می کنیم.
توجه داشته باشید که در روش اول حتما از رنده درشت استفاده کنید ولی در روش دوم از رنده ریز هم میتونید استفاده کنید.