شیرینی آشیانه ای یا دقیق تر بگم باقلوا آشیانه ای یکی از شیرینی های ترکیه ای فوق العاده خوشمزه ست که تو ترکیه بهش بلبل یوواسی تاتلیسی میگن. این شیرینی با آرد سمولینا که بهش ایرمیک هم میگن درست میشه و برای پذیرایی هم یه انتخاب عالیه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه شیرینی آشیانه ای ترکیه ای

  • 250 گرم کره
  • نصف استکان روغن مایع
  • دو قاشق غذاخوری ایرمیک (آرد سمولینا)
  • دو قاشق غذاخوری ماست
  • یک استکان پودر شکر
  • یک عدد تخم‌مرغ
  • یک بسته‌ی 10 گرمی بیکینگ پودر (یک قاشق غذاخوری)
  • 4 تا 4/5 لیوان آرد
مواد شربت
  • 3 لیوان شکر
  • 3/5 لیوان آب
  • یک برش لیمو
برای رومال
  • یک عدد زرده‌ی تخم‌مرغ برای رومال
برای روی شیرینی
  • پسته یا گردو

پیمانه ها

  • اندازه‌ی لیوان 200 میلی (چهار پنجم ایوان دسته‌دار فرانسه)
  • اندازه‌ی استکان 125 میلی (نصف لیوان دسته‌دار فرانسه)

طرز تهیه شیرینی آشیانه ای ترکیه ای

طرز تهیه شیرینی آشیانه ای (باقلوا آشیانه ای) با آرد سمولینا
برای شروع ابتدا مواد شربت را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت می‌گذاریم بعد از به جوش آمدن 10 دقیقه جوشانده و کنار می‌گذاریم.

مواد خمیر را مخلوط می‌کنیم تا خمیر نرمی که به دست نمی‌چسبد تهیه شود.

خنیر را بین دو کاغذ روغنی با وردنه به ضخامت یک سانت باز می‌کنیم و با استکان قالب زده و در سینی فر می‌چینیم.

طرز تهیه شیرینی آشیانه پرنده
بقیه خمیر را جمع کرده و دوباره باز می‌کنیم و دوباره با استکان قالب زده و وسطش را با سر ماسوره خالی می‌کنیم.

طرز تهیه بلبل یواسی تاتلیسی

سپس روی خمیرهای قبلی می‌چینیم.

باقلوا بلبل یواسی تاتلیسی

کناره‌ها را با زرده رومال می زنیم.

طرز تهیه باقلوا آشیانه ای

سپس وسط شیرینی‌ها گردو و یا پسته می ریزیم.

طرز تهیه باقلوا لانه کبوتری

برای پخت در فری که روی 180 درجه گرم شده تا طلایی شدن روی شیرینی‌ها حدود 30 دقیقه می‌پزیم.

بعد از در آوردن از فر وقتی از داغی افتاد شربت ولرم را روی شیرینی‌ها ریخته و 2تا 3 ساعت زمان می‌دهیم تا شربت خوب به خورد شیرینی‌ها برود.

طرز تهیه باقلوا آشیانه ای
نوش جان

باقلوای آشیانه ای ترکیه ای