تفاوت سس باتراسکاچ و سس کارامل طبق نظر اساتید در نوع شکر استفاده شده است. برای کارامل از شکر سفید استفاده میشه و برای باتراسکاچ از شکر قهوه ای.
گاهی گفته میشه که از شکر قهوه ای تیره استفاده کنید بهتره البته که وقتی شکر قهوه ای تیره (dark brown sugar) استفاده میکنید کار سخت تر هست چون رنگ از اول تیره است و اگر که دقت نکنید ممکنه بسوزه و شما متوجه نشید.
اگر هم که زود بردارید اون عطر جذاب رو نخواهید داشت. بنابراین بعضی اساتید ترجیح میدن که از شکر قهوه ای روشن (light brown sugar) استفاده کنید.
تفاوت بعدی در این هست که در کارامل اول شکر کاراملیزه میشه (حالا با آب و یا شکر به تنهایی) در هر حال ابتدا شکر کاراملیزه میشه وقتی به رنگ مورد نظر رسید خامه و کره اضافه میشه.
ولی باتراسکاچ بنا به دستور گاهی از اول خامه،کره و شکر قهوه ای با هم حرارت داده میشه در بعضی دستورات فقط شکر قهوه ای و کره حرارت داده میشن و بعد که به رنگ مورد نظر رسید خامه اضافه میشه.
دستور سس باتر اسکاچ رو که در ادامه براتون آماده کردم روش جالبی داره فقط حتما دماسنج میخواد و بار اول حتما یک سوم درست کنید.
مواد لازم برای تهیه سس باتر اسکاچ
- شکر قهوه ای تیره ۳۰۰ گرم
- خامه صبحانه ۳۰۰ گرم
- کرن سیروپ ۹۰ گرم (جایگزین گلوکز)
- نمک دریا یک پنس
- وانیل
- کره سرد خرد شده به قطعات ریز ۲۵۰ گرم
روش تهیه سس باتر اسکاچ
از تابه با کف ضخیم استفاده کنید.
شکرقهوه ای، خامه، کرن سیروپ و نمک را روی حرارت متوسط قرار داده تا ذوب شده و به دمای ۱۰۵ درجه برسد از روی حرارت برداشته و وانیل را اضافه میشه.
اگر که از رب وانیل استفاده میکنید اینجا ۱۰ گرم اضافه میکنه اگر وانیل طبیعی ندارید و اسانس مایع وانیل هست اون هم همین زمان اضافه کنید ولی باید حتما کمتر بریزید که دیگه خودتون طبق تجربه اینکه وانیل. مایع ایرانی هست و یا خارجی، مقدارش دستتون هست.
اگر که میخواهید از وانیل پودری استفاده کنید، پیشنهاد میکنم بعد از کره اضافه بشه.
حالا سس رو هم بزنید تا به دمای ۷۵ درجه برسه.
حالا باید دونه دونه قطعات کره رو اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب بشه و بعد مابقی کره (هر بار ۳-۴ تا تکه بیاندازید.)
وقتی کره ها تمام شد تقریبا دمای سس به ۴۴ تا ۴۵ درجه میرسه.
حالا میتوانید از سس استفاده کنید و روی بستنی، دسر، فیلینگ کیک و یا تاپینگ کیک و … و یا در ظرف در بسته در یخچال به مدت ۱ هفته و یا در فریزر به مدت چند ماه نگهداری کنید.
نوش جان