جو جزو اولین دانه‌هایی است که تمدن‌های اولیه، پرورش دادند. امروزه هم بین غلات تولیدی در سراسر جهان، رتبه چهارم (بعد از ذرت، برنج و گندم) از نظر میزان کشت را دارد. در بسیاری از مواقع، برای تهیه نان جو حجیم، آرد جو به نسبت‌های متفاوتی با آرد گندم مخلوط می‌شود تا طعم و حالت بهتری به آن ببخشد.
از نظر میزان ویتامین، مواد معدنی و دیگر ترکیبات مفید گیاهی، نان جو بسیار غنی است.

مواد لازم برای تهیه نان جو حجیم

  • آرد جو ۲ پیمانه ( ۲۵۰ گرم)
  • آرد گندم (آرد نان فانتزی) ۲ پیمانه
  • خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
  • ماست ۵ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم ۱ پیمانه
  • روغن مایع ( یا روغن زیتون ) نصف پیمانه
  • شکر یک و نیم قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد کامل و یک سفیده

طرز تهیه نان جو حجیم و فانتزی در خانه

طرز پخت نان جو حجیم

در رسپی این نان میزان آرد جو و آرد گندم، مساوی است، اما درصورت تمایل میتوانید، ۳ پیمانه آرد جو و یک پیمانه آرد گندم استفاده کنید، که نان مغذی تری داشته باشید.

در صورت تمایل میتوانید، یک گرم گلوتن و ۲ گرم بهبود دهنده هم به آردها اضافه کنید. (من اضافه کردم)

برای شروع ابتدا آردها را جداگانه الک کرده و به کاسه ای مناسب منتقل میکنیم. شکر و خمیرمایه را افزوده و مخلوط میکنیم. وسط آرد را باز کرده و تخم مرغ و یک عدد سفیده و نیمی از روغن را افزوده و با آرد مخلوط میکنیم.

ماست را با نمک و نیمی از آب مخلوط کرده و به مخلوط بالا اضافه میکنیم.

مابقی روغن را کم کم اضافه کرده و ورز میدهیم و حالا مابقی آب را هم کم کم افزوده و ورز می دهیم تا خمیری یک دست بدست آید که به دست تمیز نچسبد.

دقت کنید که چسبندگی خمیر را با ورز دادن از بین ببرید و با اضافه کردن آرد بیشتر بافت نان را خشک نکنید. اگر آب را کنترل شده اضافه کنید، به راحتی به بافت مورد نظر می رسید.

روی خمیر را پوشانده و ابتدا حدود نیم ساعت استراحت میدهیم (در دمای محیط) سپس خمیر را چانه گیری کرده و مجدداً نیم ساعت استراحت می دهیم.

کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و بعد از استراحت دوم خمیر را به شکل مورد نظر فرم می دهیم و مجدد روی خمیر را پوشانده و حدود یک ساعت استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.

طرز تهیه نان جو حجیم

پس از استراحت در صورت تمایل روی نان را با ترکیب زرده تخم مرغ که با کمی آب رقیق شده است رومال کنید و مغزیجات پاشیده و در فر گازی ۲۰۰ درجه سانتیگراد که از یک ربع قبل گرم شده است قرار دهید. تا وقتی که روی نان طلایی شود. (حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه)

طرز تهیه نان جو خالص بدون آرد گندم